Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na tvn mówią o

na tvn mówią o przegrzewaniu dzieci przez polskie mamy

Polecane posty

Gość na tvn mówią o

i mają rację. Chwilami az żal tych przegrzanych dzieci.

Gość hehe :D
Jak zakładam czapkę cienką i kurtkę. Tak dzisiaj 24 stopnie obiecywali w Warszawie,tak więc dzisiaj bez kurtki i czapki,tzn czapka z daszkiem ;) Ale zapewne znajdę dzieci w kurtkach i czapkach na uszach :D

Gość happpppppppp
a jak prawidlowo ubrac dziecko 6 miesiecy gdy jest 28 30 stopni a bardO duza qilfotnosc powietrza ja polskiej tv nie mam

Gość Jak było 26+
to moje leżało w samych bodach w wózku w Polsce. Albo krótkie spodenki,koszulka. Jak było niemowlakiem.

Gość nie wiem dlaczego tak wyszlo
wiaodmo, że można założyć czapeczkę ale wiosenną. Ona nie rpzegrzewa a tylko chroni uszy przed wiatrem. Pamiętam jak bratanica była w szpitalu i lekarze prawie na każda mamuśke krzyczeli, że przegrzewają dziecko. W szpitalu ciepło a one zakładały im body z długim rekawem, rajstopy, bluzke i spodnie. No masakra. Więc na oddziale dzieci miały miec tylko body i rajstopki. Biada jak miały cos wiecej ząłożone. Wiele chorób bierze sie własnie z przegrzania. Ciekawe czy tym mamuśkom byłoby wygodnie być tak grubo ubranym gdy jest w domu ponad 20 stopni.

Dość wiele rodziców przegrzewa dzieci niepotrzebnie. Po co zakładać czapkę na uszy,skoro temperatura przekracza 24 stopnie?

ja w lutym 2012 rodzilam i w szpitalu bylo bardzo gorąco bo kaloryfery chodzily na fula. Mamy noworodki ubieraly w polarowe komplety(bluzeczki i spodenki ) a moj mały lezał w bodziaku z długim rekawem i przykryty kocykiem. Co do dzeci na dworze to widze jak rodzice chodzą w bluzeczkach z krotkich rekawach a dzieci w kurteczkach. Ja mojego syna 14 miesiecznego ubieram tak samo jak siebie tzn nie chodzi w spodnicach :P jak ja mam spodnie dlugie to i jemu zakładam:) Był wlasnie poruszony w ddtvn temat zimnych raczek i wlasnie moje dziecko ma prawie non stop zimne rączki a karczycho cieplutkie:)

Gość szatyyyyyyynka27
moja ma prawie 16 mcy i ubieram ja tak jak siebie,czasem jak mam kr rekaw a ona jedzie w wozku w cieniu ma cienki sweterek tyle

Uważam,że jak jest 28-30 stopni to spokojnie można niemowlakowi założyć same body,czy krótkie spodenki,koszulka,komplet. Bez długich rękawów itp. Na głowę chustę.

Gość *3-=:=+
Ja ubieram grubo i w dupie mam tvn i wasze opinie jak narazie zadne moje dziecko nie chorowalo,starszy ma 10 lat

Gość czapke zakładasz gdy jest
24 stopnia, a Ty zakładasz KURTKĘ i CZAPKĘ? sama też wyjdziesz na dwór w kurtce i czapce?:O

Gość mama majowa:)
też oglądałam ten felieton. dużo na szkole rodzenia uczulały nas położne aby nie przegrzewać dzieci, gdyż zwłaszcza w Polsce kobiety maja obsesję np zakładania dziecku czapki, przy upałach

Gość iyltglr5
mnie się wydaje ze teraz to jest obsesja nieprzegrzewania; ja się źle czuje jak mam zimne ręce i dlatego nie dopuszczam żeby dziecko też miało zimne; a chłodny kark to chyba u nieboszczyka jest; sprawdzałyście sobie kiedys, nawet jak wam zimno czy kark jest chłodny? bo ja sprawdzałam i nie był..........

Gość hrfjfhfh
Nie macie swojego zycia,co to was obchodzi jak kto dzieci ubiera

Gość a grzejcie te dzieci
grzejcie. W lato jak 27 bedzie tez załóżcie kurtkę