Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamcia mega happy

szkoła dla 6 latkow:)

Polecane posty

Gość cytrynek
merdaga wytłumacz mi laska czemu np.w Anglii kogoś bardzo bolą plecy i co dostaje paracetamol tak jak i na wszystko człowiek wyje z bólu a przyjeżdżając do Polski w ciągu 3 dni zostaje postawiony na nogi wytłumacz czemu kobieta która nie czuje ruchów dziecka może dostać się tylko do położnej i rodzi donoszone dziecko martwe???poziom nauczania za granicą jest bardzo niski!!!ciekawe jest jeszcze np.to że Anglicy są w szoku że nie każdy na kuli ziemskiej zna angielski bo po co oni mają się uczyć jakiś obcych języków nie ten poziom a mój syn od pierwszej klasy ma angielski no i polski!!!!

Gość alez prosze, ja wyjasnie
cytrynek "merdaga wytłumacz mi laska czemu np.w Anglii kogoś bardzo bolą plecy i co dostaje paracetamol tak jak i na wszystko człowiek wyje z bólu a przyjeżdżając do Polski w ciągu 3 dni zostaje postawiony na nogi" :D Prwdopodobnie nie zna na tyle angielskiego aby wyjasnic dokladnie lekarzowi co sie dzieje :D JA poszlam do swojego GP bo mnie ucho bolalo. Od razu dostalam antybiotyk, zadnego paracetamolu :D "wytłumacz czemu kobieta która nie czuje ruchów dziecka może dostać się tylko do położnej i rodzi donoszone dziecko martwe???" :D Co ty pierdolisz? :D W takim wypadku momentalnie jest sie przyjeteym do szpitala. Chyba, ze patrz punkt wyzej - nasza Poleczka nie zna jezyka :D "poziom nauczania za granicą jest bardzo niski!!!ciekawe jest jeszcze np.to że Anglicy są w szoku że nie każdy na kuli ziemskiej zna angielski bo po co oni mają się uczyć jakiś obcych języków nie ten poziom a mój syn od pierwszej klasy ma angielski no i polski!!!!" :D blad logiczny laska. Nie jest niski. Jest inny niz w Polsce. Procentuje pozniej. Kto chce to sie uczy jezykow obcych ale maja ten komfort, ze nie musza :D Jakby polski byl jezykiem iedzynarodowym to nikt nie uczylby sie angielskiego :D Nie osmieszaj sie! Nauka w szkolach zachodnich jest inna. Wiesz, ze tam dzieci nie sciagaja? Nie maja szkolnej nerwicy. Matki nie trzesa dupami, ze 6 letnie dziecko idzie do szkoly. NA dzien dzisiejszy ten wysoki wedlug ciebie, poziom nauki w PL reprezentuje polska matura chyba :D Dla tumanow.

Gość cytrynek
kobieto ty się nie ośmieszaj mieszkasz tam i żyjesz z zasiłków i co ty wiesz o życiu niech ci będzie że te osoby nie znały angielskiego a co matki mają tam przeżywać?przecież dzieci idąc do szkoły i tak niczego się nie uczą!!!mój syn uczy się angielskiego polskiego matematyki wie jakich mamy sąsiadów itp zapytaj Anglika gdzie na mapie jest np.Rosja wyraz jego twarzy bezcenny!!!

Gość cytrynek
ja mieszkam i pracuję w POLSCE a że kiedyś chciało mi się uczyć to mam dobrą pracę i płacę!!!nie muszę nigdzie wyjeżdżać aby się czegoś dorobić świat zwiedzam jako turystka która zna języki obce i angielski i niemiecki i wiem gdzie na mapie leży Rosja GB i wiele innych drogie paniusie

cytrynek - wiem, że to ciężko pojąć, ale ludzie wyjeżdżają za granice nie tylko dlatego, żeby się czegos dorobić, po drugie 'dużo' wiesz o UK jak na turystyczne wyjazdy - zwiedzałaś tu szkoły i lekarzy? dziwne, bo są ciekawsze rzeczy:) po trzecie - jeśli mieszkasz w Polsce to co? już nie musisz wiedzieć jaka jest powierzchnia Europy?

Ja sie wychowywalam w ANGLII i tutaj moim zdaniem poziom nauczania jest WYZSZY niz w Polsce, z tego wzgledu, ze w Polsce uczycie sie masy nieprzydatnych kompletnie rzeczy, a tu czlowiek sie rozwija w kierunku w ktorym chce isc w przyszlosci i ma zapewnione do tego najlepsze warunki. W szkole nie ma absolutnie ZADNEGO stresu, nauczyciele sa mili i pomocni, nawet najwiekszy kretyn nie boi sie pytac w obawie przed wysmianiem, bo zawsze nauczyciel jest cierpliwy. Poziom materialu jest taki sam jak w Polsce, uczymy sie dokladnie tego samego w tym samym czasie, z tym ze tutaj nikt nie uczy w stylu "A+B=C", a potem na egzaminie "Janek kupil 5 jablek i 5 pomaranczy, oblicz pole powierzchni slonca". W polsce to czego sie nauczycie i tak zapomnicie. Poza tym, anglicy moze i nie maja mozgu wypelnionego nieprzydatnym gownem ze szkoly, ale so o niebo szczesliwsi niz wy, bo nie mieli zadnych stresow w szkole co powinno byc NORMA. Tutaj nikt nie czuje sie debilem.

Gość malami33
A moj syn szescioletni poszedl do szkoly,ale mieszkamy w niemczech tutaj to obowiazek.Zero jezyka,3 tygodnie temu bzlam na zebraniu i same pochwaly,najlepszy w klasie!!!!!!!!

Gość cytrynek
dla Was buraki trudno pojąć że człowiek ma znajomych którzy mają różne przeżycia!!!tak wiem trudno pojąć że jestem szczęśliwa i mam dobrze w życiu!!!mam i znajomych którzy mieszkają poza Polską i wiem jacy są to ludzie

znojomi znajomych i pociotków ... faktycznie ludzie godni zaufania, bo ktoś z netu ich zna - a nie rzekli, że szkoły mają różny poziom i trzeba mieszkac w dobrym miejscu, albo miec trochę szcześcia, żeby dostac dziecko do dobrej szkoły (UK), czy mieszkają po socjalach i jeszcze nie rozgryźli tej zagadki? jak tam ta powierzchnia Europy? hrabianka nie zna co? hehehe:)

a jeszcze co do lekarzy - w ostatnim roku już prawie och nie widywałam, ale co poszłam to dziecko dostało wntybiotyk BEZ proszenia, ja sama brałam dwa razy w ciągu ostatniego miesiąca, więc mi nie mów, że wszystko leczą paracetamolem, bo ja się zastanawiam, czy nie mają nowych wytycznych, żeby dawać Polkom, zeby się nie awanturowały;)

Gość maaaaaaaama
mam pytanie? to kiedy maja to uchwalić? Jest jakaś informacja?