Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lululu 90

Jak odstawic CASTAGNUS

Polecane posty

Gość lululu 90

Właśnie się dowiedziałąm że jestem w ciąży czy castagnus powinnam odstawić od razu czy nie wolno go odstawiać gwałtownie ? czy któraś z was była w podobnej sytuacji ? dodam że biorę po 2 tabletki może powinnam zmniejszyć dawkę do 1 tabletki i brać jeszcze przez jakiś czas ? pomoże ktoś ?

Gość lululu 90
???

Gość lululu 90
i cisza...

Gość lululu 90
halo

Gość lululu 90
wie ktoś może ?

Gość ehtyhyth
jak masz potwierdzona ciaze chociaz testami to odstawiaj i koniec.

Gość na pewno nie powinnas
odstawiac gwałtownie, skoro bierzesz po 2 tab. to ogranicz się do jednej i skonsultuj sie z lekarzem

Gość lululu 90
dzięki wielkie tak zrobię ograniczę się do jednej

Gość uyjuyjuy
dziewczyny te cio nie brały nie udzielajcie sie w ulotce jest napisane ze jesli jest ciaza potwierdzona TO NIE WOLNO brac Castagnusa juz.Odstaw i wszystko.

Gość lululu 90
kurcze to znowu mam mętlik też mi się wydawało że na zdrowy rozum nie powinno się odstawić gwałtownie tylko zmniejszać dawki i odstawić a teraz to już sama nie wiem pewnie będę musiała zapytać gina

Gość ja jestem za tym
odstawiasz od razu, to ie hormon, nie trzeba dawkowac zmniejszania w obie ciaze zaszlam biorac castagnus i w obu odstawilam "tak po prostu" po dodatnim tescie

Gość brałam castagnus i wiem od
lekarza, że nie powinno odstawiać się go gwałtownie

Gość ja jestem za tym
a ja bralm i wiem od lekarza, ze to nie hormon i odstawienie nagle nie ma zadnego wplywu na ciaze ponadto gdyby mialo jakikolwiek wplyw, producent zobowiazany bylby umiescic taka informacje na ulotce

Gość ja jestem za tym
z reszta jest to lek ziolowy i tak naprawde nie ma zadnego znaczenia, czy biorac 2 tabletki na dobe odstawisz natychmiast, czy zmniejszysz do 1 i odstawisz po kilk dniach; nie ma w skladzie niczego co mogloby ciazy zaszkodzic ani przy braniu ani przy odstawieniu - a ze nie nalezy przyjmowac w ciazy (z ulotki) to dotyczy w zasadzie wszystkich lekow poniewaz na ciezarnych nie testuje sie preparatow i producent sie ubezpiecza na wszelki wypadek, woli napisac ze nie nalezy niz placic odszkodowanie lub kary w przypadku gdyby nie byl w stanie udowodnic, ze jego lek nie zaszkodzil

Gość lululu 90
wiecie dlaczego o to pytam ponieważ w poprzednią ciąże zaszłam biorąc właśnie castagnus i jak zobaczyłam na teście || kreseczki to odstawiłam od razu ale niestety w 8 tygodniu miałam zabieg łyżeczkowania bo ciąża obumarła i ciągle się zastanawiam czy tak po prostu musiało się stać czy też była to wina tego ze tak gwałtownie odstawiłam co lekarz to inna teoria więc pytam bo właśnie mam nadzieję że ktoś był w podobnej sytuacji tzn brał castagnus i wie czy ma to znacznie czy odstawia się go gwałtownie czy też nie ma znaczenia

Gość ja odstawiłam
od razu, też brałam 2 tabl. Nic sie nie działo. To nie bromergon, wiec spokojnie

Gość lululu 90
cieszę się że w końcu tyle osób się udzieliło w temacie

Gość ja jestem za tym
ale ok 30% ciaz ulega obumarciu w I trymestrze a ponad 50% w pierwszych 8 tygodniach... rozumiem, ze sie boisz ale to naprawde nie wina castagnusa - to tak jakby za poronienie obwinic to ze nagle odstawiasz herbate

Gość trakkkkk
odstawiaj od razu!tak jest napisane w ulotce...

Gość ja jestem za tym
jesli tak bardzo cie to nurtuje, to sobie odstaw powoli, jak pisalam - mozna zrobic albo tak albo tak bo to nie ma znaczenina dla organizmu ani dla ciazy :) nie zaszkodzi ciazy ani jak gwaltownie odstawisz ani jak zmniejszysz i odstawisz po kilku dniach mniejsza dawke ;) tylko pewnej grupy lekow nie wolno odstawiac gwaltownie i jest to zawsze wskazane w ulotce oraz learz o tym informuje, to przede wszystkim leki hormonalne, ktore po odstawieniu moga wywolac krwawienie, castagnus nie ma z tym zwiazku

Gość lululu 90
JA JESTEM ZA TYM dzięki za tak fachową odpowiedź :) tego właśnie potrzebowałam :)