Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eczema...?

1/5 dzieci w Anglii ma eczema, co to jest?? I jak to się leczy?

Polecane posty

Gość Mama Natki
to moze byc zwykla skaza bialkowa tak sie obiawia uczulenie na mleko krowie wycofac malemu z diety produkty mleczne i wszystko zniknie tez chyba mam ten problem tez powiedzli egzema. ja karmie piersia 3 dni nie jem mleka i Malej wszystko znika.

Gość gość
Moim zdaniem takie choroby skorne u dzieci wynikaja z naduzywania albo uzywania w ogole beznadziejnych kosmetykow, ktorych sklad przyprawia o gesia skore. Sama bym sobie nie zaaplikowala tego syfu a co dopiero dziecku. Przed kupnem kolejnego kremu czy plynu do kapieli, matka powinna dokladnie przeanalizowac sklad a jednak malo ktora to robi. U mnie kiedys pojawila sie egzema na dloniach, dziwnym trafem jednak zniknela bezpowrotnie gdy kupilam zmywarke do naczyn. Mialam kiedys bardzo sucha skore po ktorej wrecz moglam pazokciami pisac, oczywiscie po kazdej kapili uzywalam kremow i balsamow, jakis czas temu zrezyvnowalam jednak calkowicie z nawilzania a zel pod prysznic zastapilam dobrym mydlem w kostce i problem suchej skory zniknal od razu. Moja rada, to ograniczyc kosmetyki do minimum albo zastapic je naturalnymi olejami, puder na pupe zastapic maka ziemniaczana a do kapieli robic mleczko z platkow owsianych.

Gość gość
kochane tez moja mala prawie 2latka miala takie problemy skorne okazalo sie po kilku wizytach w gp ze zlapala swierzb ktory czasem u dziecka czesto okreslic drapala sie i miala pelno malych drobnych chrostek

Gość gość
Ja mam sama egzeme. W sytuacji gdy juz naprawde nic nie pomaga to uzywa sie masci sterydowych, ale to jest rozwiazanie na krotko. Po pierwsze trzeba zwrocic uwage na jedzenie bo uwaza sie, ze niektore potrawy wzmagaja symptomy egzemy: jak na przyklad pomidory czy cytrusy. Poza tym, bardzo, bardzo polecam dluzszy pobyt nad morzem w wilgotnym klimacie. To mi pomaga tak, ze doslownie wszystko znika! Staram sie robic taka kuracje raz na rok i efekty utrzymuja sie kilka miesiecy. Do tego, pomagaja na przyklad kapiele w platkach owsianych i srodki czystosci (bodajze firmy aveeno) z platkami owsianymi. Trzeba tez uwazac w czym sie pierze ubrania oraz jakich srodkow czystosci uzywa sie w domu bo skora z egzema jest nieslychanie wrazliwa i sklonna do podraznien. Na przyklad czasem gdy dotkne cos ze skory (made in China) to od razu dostaje uczulenia bo na wschodzie uzywaja do garbowania skory pewnego srodka, ktory moja skora nie znosi. Wystarczy ze dotkne taka torebke reke i przesune nia potem po twarzy i wystepuja mi czerwone plamy :O Kolezanka powinna wiec wypracowac sobie plan z dzieckiem: 1. Odpowiednia dieta 2. 3-4 tygodnie nad morzem w cieplym, wigotnym klimacie (na przyklad na Florydzie) ale morze srodziemne latem tez jest ok. 3. Usunac z domu wszelkie srodki chemiczne i uzywac wylacznie super lagodnych rzeczy 4. Ubranka prac dziecku w jakims srodku do niemowlat a potem dodatkowo cykl w samej goracej wodzie zeby srodek sie kompletnie wyplukal.

Gość gość
Acha, i do mycia najlepiej uzywac specjalnych produktow Neutrogeny, na przyklad z urea 5 lbo 10 procent. Mozna to w aptekach kupic.

Gość gość
a jak wyglada ze stresem u tego dziecka?

Gość gość
Dinozaurowa ma racje -Anglia to syf w weiku gimnazjalnym jeszcze "weselej" bo tu rekordowa ilosć mlodzieży w Europie ma choroby weneryczne -juz 14-15 latki :(

Gość gość
21:42 W Anglii jak masz chorobe skory to nie traktuja cie jak tredowatego, dziewczyny nie maja kompleksow, mowia o tym otwarcie i leki dostaje sie bez laski u GP , wiec wiekszosc ludzi ma tylko troszeczke W Polsce to tylko chamstwo i pytania "coooo tooo jest? zarazliwe? " a tak naprawde w miare wyksztalcony czlowiek wie co to jest i jak to wyglada- AZS, w Anglii wiedza I nie , nie od brudu idiotko:D sa rozne czynniki

Gość gość
Ta chemia nas wykończy

Gość gość
HeHe taaak :P nie traktuja jak trendowatego to dlatego co 3 angielski licealista ma chlamydie rzerzączkę albo HPV :O:O:O o grzybicach nawet nie wsomnę ...

Gość gość
20:09 mow sa siebie , w Polsce sie nie badaja , wiec " nie maja " :D

Gość gość
Co ma AZS do rzezaczki idiotko ? :D nastepna, ktora nie skonczyla szkoly Jak ma sie taki ktos czuc jak jest ciagle wytykany palcami? Empatia slowo nieznane tobie idiotko

Gość gość
"trendowatego" widac, ze to niewyksztalcona chamka , ktora pojechala na zmywak

Gość gość
20.19 Zdanie zaczynamy wielką literą .Plus pięć (!) literówek w jednym zdaniu . Trzeba wielkiej bezczelności aby przy tej dozie niewykształcenia cokolwiek zarzucać komuś w pisowni... A swoją drogą czyżby wspomnienie o chorobach wenerycznych :P kogoś tak bardzo oburzyło ? widać drażliwy temat dla niektórych :O .

Gość gość
20:46 Pisac "trendowaty " jest 100 x gorsze niz zaczynanie zdania mala litera, swiadczy o tym, ze nic nie czytasz. Jestes chamska, wiec ten ktos slusznie nie mial do ciebie szacunku, zeby zaczynac z duzej :D Niedouczonym babom na zmywakach sie w doopie przewraca:D:D

Gość gość
Maja, ale z tego wyrastaja. W UK mozesz siedziec u lekarza max 15-20min , wiec mamuski, ktore lubia siedziec u lekarza sie skarza.... Lekarze w Polszy lubia dawac antybiotyk na zwykly katar u dziecka, propaganda, zeby kupowac drogie leki. Nie podoba sie to wracac do PL.

Gość gość
15.02 :O antybiotyk na katar ? Chyba jakiś niedouk ...za to w UK leczy się wszystko paracetamolem :D

Gość gość
Wykup dzieciakowi leki, ktore lekarz ci wypisal, w UK to taniocha. Uzywaj spcjalnych proszkow, plynow do prania... dieta Jestes Polka w UK :D jestes tepa i nieudouczona na tyle, zeby wiedziec co to jest AZS, wspolczuje temu dziecku...

Gość gość
17:47 No wlasnie z ciebie niedouk, bo nawet nie umiesz czytac ze zrozumieniem. No coz, taka jest polska emigracja :D:D Tez uwazam, ze w PL jest propaganda kupowania drogich lekow na byle przeziebienie.... W UK tylko paracetamol. Efekt jest taki sam. Infekcja sama przechodzi po jakims czasie.

Gość gość
A co to jest "Polsza" proszę oświeconej ?

Gość gość
Najlepsze co jest to iść do lekarza i wziąć skierowanie do dermatolog. Wtedy ten lekarz stwierdził co będzie najlepsze moja koleżanka miała tylko w uk jechała na wakacje do pl i wszytko znikalo czemu bo słońce wysuszalo całe jej plamy a w uk nie ma tyle słońca co w pl więc jak tylko wracała to po jakimś czasie wychodziło spowrotem. Dermatolog będzie najlepszym wyjściem moja koleżanke skierował na lampy (ala solarium) kuracja trwala miesiąc wizyty w szpitalu miała że dwa razy w tygodniu i co wizytę dodawali ileś minut zaczęła na 5min a skończyli bodajże na 15min i jej to pomogło może nie na zawsze ale przynajmniej na jakiś dłuższy okres jak z dzieckiem to wątpię że mogą na to wysłać no bo jak dziecko zamknąć w solarium na 10 czy 15 minut

Gość gość
Kolejna idiotka, która propaguje leczenie wirusa antybiotykiem... Skoro UK taki syf to czemumiejsce tam zajmujesz, wracaj do swojej ojczyzny prostytuto... Co funciki nie śmierdzą? Benefity też. Będziesz wołać ze UK to syf ale Brytyjczyków będziesz skubać... Czemu nie pójdziesz do prywatnego GP wizyta tylko 100 funtów, jak ci publiczny nie pasuje? Co, wszystko za darmo bys chciała? Pieprzone polskie kurewki, UK syf, GP to paracetamol, ale miejsce zajmuje i nie wróci do swojej cudownej ojczyzny... Won k***y do PL, będzie więcej przestrzeni, mniej syfu, GP będą mniej zapracowani, szpitale będą miały więcej miejsc dla lokalnych ludzi, szkoły tez nie będą przepełnione waszymi bachorami, ststem brytyjski nie będzie wspomagał tego zombi-PL co ma w d***e swoich obywateli... Jak sie skończy strumyczek funtów do PL zobaczymy gdzie będzie większy syf wy niewdzięczne s*******ny...

Gość Deee112
Chyba tylko między Polakami (a właściwie Polkami) może być taka eksplozja jadu... Jedna lepsza od drugiej, gratuluję.

Gość gość
Ja tam specjalistami nie jestem ale wiem napewno że angielki w ciąży palą papierosy na potęgę. Może to się jakoś łączy??

Gość gość
Polki też palą

Gość gość
Słyszałam i również czytałam ze wykąpanie dziecka w krochmalu pomaga na skore brzmi śmiesznie ale moZe warto spróbować

Gość gość
W Polsce co drugie dziecko ma skaze bialkowa i jest na specjalnym mleku. Mieszkam we Francji i tu na sucha skore zalecaja diete bezmleczna matki, jesli akrmi piersia i dodawanie do kapieli kilku kropli oliwy z oliwek. faktycznie dzieci wyrosly bardzo szybko.