Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia288

Waga i problem z ciążą.

Polecane posty

Gość Asia288

Hej. Ważę 50 kg przy wzroście 177cm. Jestem chuda. Czy mogę mieć problem z ciążą?

Gość Asia288
Wszyscy mi mówią że będę miała problemy, żeby utrzymać ciążę.

Gość Asia288
Jedną ciążę poroniłam.

Gość to zalezy ...
Czy jesteś naturalnie chuda,czy masz problem z jedzeniem,tzn. jakąś anoreksję czy inne zaburzenia.

Gość edsx
Powodzenia starajcię się.

Gość Asia288
No mam trochę problemów z jedzeniem. Anorektyczką nie jestem, ale nie lubię jeść.

Gość Asia288
Niestety troszkę wyglądam jak anorrektyczka. Wszyscy znuszają mnie do jedzenia. Mąż chce mnie utuczyć na siłę.

Gość Asia288
Nie wiem czy waga ma coś wspólnego z przebiegiem ciąży.

Gość Asia288
Pomoże ktoś?

Gość zxzxz
A co na to twój ginekolog?

Gość waga nie ale braki
odpowiednich wartości tak. Cokolwiek nie powiesz to masz nieodpowiednia wage! Organizm nie bedzie wiedzial czy zostawic dla siebie czy dla dziecka. Ryzyko urodzenia wczesniaka i za malego dziecka lub chorego.

Gość mamusiaRAZYdwa
Zwykle większym problemem jest nadwaga niż niedowaga, starajcie się, wyjdzie wam w końcu.Pulchne osoby mają problemy, chude- nie słyszałam.

Gość Asia288
Staramy się. Moje BMI wynosi 16. Dzięki za pocieszenie mam nadzeję, że moja waga nie sprawi nam trudności w zajściu w ciążę.

Gość traalalakscns
Ja byłam pulchna i zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, więc nie zawsze tak jest jak piszesz..Wszystko zależy od organizmu kobiety, każda ma inny. Zrób badania, skonsultuj z lekarzem i do dzieła!powodzenia:)

Gość Asia288
Dzięki :) :*

Gość bambaryla147
Moja kolezanka stracila tak dwie ciaze. lekarz kazal jej przytyc, bo stwierdzil, ze oeganizm traktuje ciaze jak wroga, bo chce mu zabrac i tak malo dostarczomej energi. jak przytyla okolo 8 kg to juz jej sie udalo ciaze utrzymac, alemusiala pilnowac aby dobrze sie odzywiac. Skonsultuj sie z lekarzem.

Gość Asia288
Mój gin twierdzi, że powinnam przytyć, ale ja nie umiem przytyć. A najgorszę jest to, że mąż umie mi śniadanie do łóżka przynieśc, żebym tylko zjadła wszystko, a robi tego naprawdę dużo.

Gość Bambaryla147
Ale z czym problem? Z iloscia? To jedz malo ale czesto.

Gość Karramba mamma mia
Poczytaj tu http://www.ciazowy.pl/artykul,anoreksja-a-ciaza,2033,1.html Niestey znam dziewczyne u ktorej zajscie w ciaze graniczy z cudem, ktorego sie nie doczeka

Gość fdfrre
ja mam 172 i przed pierwsza ciaza wazylam 47 kg przytylam 16 w drugiej przed 46 kg przytylam 25 i nie mialam problemow z utrzymaniem

Gość Asia288
Ja nie cierpię na anoreksję. Poprostu nie mam ochoty jeść. Ogólnie nie mam ochoty na nic. W ciągu dnia jem jeden-dwa małe poosiłki i to mi wystarcza.

Gość Karramba mamma mia
A jak to nazwiesz? Anorektyczka powie to samo. Taka byla moja kumpela, wg niej to ona duzo jadla, bo jakies mikroskopijne posilki i mowila ze nie cierpi na noreksje, no ale to wlasnie jest wstret do jedzenia....

Gość Asia288
Mi poprostu jeden-dwa posiłki wystarczają.

Gość Niebieskakarolcia
Anoreksja zaczyna sie od 16 bmi...

Gość Karramba mamma mia
Widac nie wystarczaja, skoro cialo nie funkcjonuje normalnie. Nie chce ci sie jesc, ok, masz zasuszony zoladek, ale z rozsadku powinnas cociaz 5 malych posilkow dziennie jesc.

Gość Asia288
Wszystcy zazucają mi, że wogóle nie jem, a ja właśnie jem. Mam dość zmuszania mnie do jedzienia przez męża. Ja dobrze czuję się w swoim ciele i nie chce być ani chudsza, ani grubsza.

Gość Asia288
Kiedyś ważyłam 56 kg i to było dla mnie za dużo.

Gość Karramba mamma mia
W aprece tez mozesz kupic rozne napoje ze wszystkimi niezbednymi wartosciami. Sa glownie dla osob starszych czy chorych ktorzy nie moga jesc. Ty jestes chora, wiec tez moze wizyta u psychologa by pomogla. Zrob morfologia i inne badania to wtedy zobaczysz jak bardzo organizm masz wyniszczony i moze wtedy cos do cuebie dotrze, ale watpie, ty masz raczej problem nat psychicznej, czyt anoreksja. I czy chec posiadania dziecka ci pomoze, to juz ty wybierzesz.