Magically 0 Napisano Kwiecień 27, 2013 Czy tabletka antykoncepcyjna zadziała jeśli popiłam ją dosyć gorącą wodą? Gdzieś przeczytałam, że leków nie można popijać gorącym napojem, bo mogą się rozpuścić w drodze do żołądka. Czy może to dotyczyć również tabletki? Najpierw połknęłam tabletkę, a później popiłam ją kilkoma łykami tej wody. Martwię się, bo mam teraz krwawienie z odstawienia i kiedy się ono zaczynało, to zauważyłam taką rozciągliwą grudkę śluzu na papierze i zaczęłam się martwić, czy może tabletki nie działają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myskafff 0 Napisano Kwiecień 27, 2013 w ulotce jest napisane żeby tabletek nie popijać dużą iloscią wody! przecież one są tak małe po co Ci woda..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magically 0 Napisano Kwiecień 28, 2013 ale ja nie popijałam jej dużą ilością. Popiłam 3 łykami, a po jakiejś chwili dodatkowo 2 niewielkimi, więc to raczej nie jest tak dużo... chodzi mi tylko o temperaturę tej wody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magically 0 Napisano Kwiecień 29, 2013 podnoszę, może ktoś pomoże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gdfggdfg Napisano Kwiecień 29, 2013 no i co ze sie rozpusci? ale wchlonie sie i tak dopiero w watrobie,bo tam jest metabolizowana,gorzej jakbys sie wyproznila;p tak mi sie wydaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magically 0 Napisano Kwiecień 29, 2013 tabletki anty wchłaniają się w jelicie cienkim. Przeczytałam, że nie można popijać tabletek gorącą woda, bo może się rozpuścić ich hydrofobowy nośnik i nie wiem, czy to dotyczy wszystkich tabletek, czy tylko określonej grupy leków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niebieskakarolcia Napisano Kwiecień 29, 2013 ile razy ja popijam goraca herbata....daj spokoj.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iaww Napisano Kwiecień 29, 2013 Może pomyśl lepiej o tym, by nie brać tabletek anty... One tylko niszczą miłość, więź... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magically 0 Napisano Kwiecień 29, 2013 Może to bardziej ma znaczenie w tabletkach o powolnym uwalnianiu substancji, aby za szybko się nie rozpuściły. Może dla tabletek anty to nie ma znaczenia, że szybko się rozpuszczą... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tgfhfg Napisano Kwiecień 29, 2013 z takim myśleniem to można do świrowni wylądować :) daj spokój autorko, a w ogóle jak mogłaś popić gorącą wodę, to był wrzątek czy co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magically 0 Napisano Kwiecień 29, 2013 Ale co w tym dziwnego, że umie się wypić gorącą wodę? Nie rozumiem pytania. Wrzątek to nie był, woda była jeszcze bardzo ciepła, ale już możliwa do wypicia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach