Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smród ćmików

Jak radzicie sobie z palaczami?

Polecane posty

Gość smród ćmików

Mężowie palą przy was? Znosicie to? Czy przeganiacie?

Gość smród ćmików
maz przepala 500zl mc

Gość no coś w sobie ma
moja mama pali, od wielu wielu lat, odkąd pamiętam. Jak jest w domu to cały salon jest biały od dymu. Masakra jakaś. Moj partner palił, 2 razy rzucał, ale powracał do tych fajek. Teraz nie pali już od kilku miesięcy i mam nadzieje, że nie wróci juz do nałogu. ale on gdy palił to wychodził na balkon albo palił przy otwartym oknie.

Gość no coś w sobie ma
aha i mimo, że palił dosyć dużo to miesięcznie wydawał jakies 100 zł, bo kupował tabake, kupił takie urzadzonko do robienia fajek i robił sobie sam papierosy. A normalnie to by wychodizło kupe kasy - paczka na 2 dni

Gość Mąż nie pali przy nas
chyba,że na spacerze... W domu nie. Znosić znoszę,każdy ma jakiś nałóg,przyzwyczajenia. Tym bardziej,że połowa wiedziała przed ślubem co bierze :P

Gość Salon biały? Chyba żółty
no coś w sobie ma Od fajek wszystko w żółć idzie,a nie w biały kolor. Ubrania,ściany,firanki itp robi się żółte....

Gość Dgj k k
A ja palę, ale oczywiście tylko na dworze. Moj mąż nie pali, ale radzi sobie ze mną. Myje zeby po każdej fajce.

Gość smród ćmików
pali przy mnie nawet jak w ciązy byłam to palil, pali także w samochodzie jak jedziemy

Gość no coś w sobie ma
chodziło mi o to, że od dymu jest biało. Po prostu widac smugi jasnego dymu unoszące sie w cąłym salonie

Gość Mój mąż nie pali i nigdy nie
palił tak samo jak wszyscy w jego rodzinie natomiast ja podpalam w taki sposób że potrafię przez 3 miesiące palić równo (5 papierosów dziennie) a potem wycofać się z tego na trzy lata i potem znowu powrót bo czuję chęć, spróbuję jednego a potem już leci. Mój mąż ciężko znosi dym papierosowy i ogólnie potrafi się nieodzywać do mnie jak poczuje że paliłam w kuchni . Ja jak juz zapalę to w kuchni wieczorem kiedy dziecko już śpi a mąż jeszcze w pracy i przy otwartym oknie a tym że smród utrzymuje się długo. Ja mieszkam na 9 piętrze w wieżowcu więc nie zjadę wieczorem jak dziecko śpi na dwór by zapalić ale gdybym mieszkała na parterze to na chwilkę bym wyszła przed drzwi klatki i zapaliła. Myślę że i palaczom stresowo i antynikotynowym jest okropnie żyć z palaczem .

Gość zonaKraka
Ja po prostu paliłam na balkonie, bo w naszym małżeństwie to ja byłam palaczem, zakładałam bluzę z kapturem żeby nie śmierdziały mi włosy i ubranie, żułam gumę... ale zdaję sobie sprawę z tego że i tak od palacza czuć. A w plenerze paliłam przy nim, tylko nie w pobliżu dziecka.

Gość dfghbn
up up upupu

Gość Gratuluje niewiedzy.....
Moj maz pali tylko gdy jest w pracy,a jak ma ochote na dymka gdy jest juz w domu to wychodzi do ogrodka w mieszkaniu nigdy nie zapali papierosa ani u siebie w domu ani u kogos,dlatego ze l;iczy sie z innymi.

Gość irrrrrrrrrrrrrrrr
Pale od 20 r.z., przestalam na czas ciazy, po porrodzie wrocilam do nalogu, ale wychodzilismy palic na dwoor (maz tez). Teraz pale w kuchni przy zamknietych drzwiach i otwartym oknie badz wyciagu i potem sie wietrzy.

Gość paląca (zioło)
tylko na balkonie ,mieszkam sama ,ale rodzina znajomi tylko balkon , natomiast nie daje rady z sąsiadami zimą , trzech i ich gioście kopcą na klatce , spoko ludzie tylko ten smród , chyba w końcu podjebie do administracji bo nap[rawde jest tragedia

Mój facet też pali, ale za swoje. Zarabia więc kupuje za swoje. Po 2 pali z dala ode mnie.

mój mąż pali na balkonie albo w łazience (jest okno). Odkąd zaszłam w drugą w ciążę nie pali przy mnie i w domu ma zakaz.Ja rzuciłam palenie rok temu i nie żałuję,niepotrzebnie trułam siebie i starszą córkę bo paliłam w domu(...pewnych rzeczy żałuję ale ich nie cofnę,teraz jestem mądrzejsza i chcę dla dzieci zdrowego życia.

moj maz pali, ale w domu nie mam z tym problemu, wychodzi na balkon, lub do pokoju(ktory jeszcze jest pusty i w oknie zapali) albo bierze psa i na spacerze, nie jara jak smok, po pracy w domu 3-4 fajki, da sie znieść

Gość ahahahaaa
Mój konkubent przepala 700zl miesięcznie, a potem płacze że nie ma kasy i pożycza po znajomych. Oczywiście nauczyłam go wychodzić na zewnątrz, teraz nie pali w domu i za każdym razem jak przypadkowo dym poleci w moją stronę (wiatr) to przeprasza. Gdyby celowo dmuchal mi w twarz to centralnie dostałby w pysk na ulicy. Na szczęście nawet nie probuje.

ja dawno rzuciłam fajki i mój mąż też musiał :D nie toleruję puszczania kasy z dymem. Podczas imprez pali się na balkonie, nigdy w domu. Moi rodzice jarają w kuchni i cała chałupa śmierdzi jak cholera.. nie chce mi się do nich przychodzić, bo jarają tytoń.. ohydnie wali