Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Znudzona opiniami innych...

Nastoletnie mamy to nie puszczalskie dziewczyny moje drogie Mamusie.

Polecane posty

Nie wszystkie nastoletnie mamy to puszczalskie dziewczyny,nie wiedzące kto jest ojcem dziecka,ciągnące zapomogi z różnych instytucji,nie odpowiedzialne,zrzucające całą odpowiedzialność na rodziców. Nastoletnie mamy,to również takie które miały stałych partnerów,które się zabezpieczały/bądź nie(ich sprawa),wpadły. Ale wzięły się w garść,nie usunęły ciąży(jak niektóre bez serca),postanowiły urodzić i wychować dziecko. partner nie zawsze musi się okazać dupkiem i się zawinąć. W czym nastoletnia mama ma się czuć gorsza,od dziewczyny niby super grzecznej,uczącej się,a uprawiającą sex z różnymi typami na imprezach, a dowiedziawszy się postanawia usunąć ciążę,no to wtedy jest lepsza,nie ogłaszając,że usunęła ciąże... Oby nigdy wam się podobna sytuacja nie przytrafiła,bo połowa jest tutaj zbyt pewnych siebie,ale rozsądnie czy każdy może wiedzieć co go czeka? Każdy uważa się lepszy,ale w czym? Bo z takim słownikiem jaki tu stosujecie to zachowujecie się tragicznie. Moja przyjaciółka urodziła mając 17 lat. Jej chłopak miał 21 lat.Byli razem 2 lata. Ale stało się. Na świat przyszła śliczna córeczka. On pracował,ona siedziała z córeczką. Potem jak mała podrosła poszła do pracy,pracują razem,prowadzą normalne życie,są szczęśliwi. Utrzymują się sami. Mieszkają u niego,bez rodziców. Nie mają wysokich stanowisk,zwykła praca,ale dają radę. Dzisiaj mają 23 lata on 27 lat. Mam z nimi kontakt,i na prawdę zazdroszczę jej czasami tej rodziny,tym bardziej jak widzę jak są szczęśliwi i planują przyszłość,braciszka/siostrzyczka dla swojej małej damy :) . Ślub wzięli razem z chrzcinami córeczki,było pięknie. Nie rozumiem tego jadu,po co to? Jesteście tak wrogo nastawieni na każdego. A jak ktoś napisze,że mu się powodzi,że ma opiekunkę,to też opluwacie z zazdrości,mądre to? Nasz naród jest strasznie zawistny. Nie jestem bogata,nie jestem mężatką. Różnie mi się powodzi,ale do głowy mi nie przyszło aby obrażać kogoś bo urodził w wieku 17 czy 40 lat,albo dlatego bo jest bogaty i stać go na to i na to, czy biedny i nie ma na wakacje. Jak ktoś jesy bogaty to sam na to zapracował,a wy tutaj wszystko przeżywacie,każdego obrażacie a najlepsze,że nadal czujecie się lepsi :O To nie atak,a wymiana zdań. A teraz idę stąd nim na mnie naskoczycie.

Gość jasjahsjhsa
Najbardziej podobają mi się teksty typu "a teraz idę stąd zanim mnie zjedziecie bądź naskoczycie " :D. Autorko jak stajesz do boju to nie z podkulonym ogonkiem ! ;). Ja osobiście uważam że każda nastoletnia mama to pokrzywdzona mama bo o ile cieszy ją dziecko , o ile pogodziła się z życiem i losem to jednak prawda taka że nie jest to odpowiedni czas na macierzyństwo i odpowiedzialne życie. Różne sa przypadki tak jak ty autorko opisałaś . Ostatnio sporo tematów o nastoletnich matkach (takich i owakich) ale kto tak naprawdę krytykuje i ubliża? Dorosłe, dojrzałe mamusie , starsze koleżanki , bardzo kulturalne panie mężatki niepuszczalskie którym jedynie kultury i poziomu brakuje a i często wykształcenia i mądrości . Nie wiem zatem czy takie osoby mają prawo oceniać inne .

Gość lumcumcum
dawanie dupy w wieku 16-17 lat to jest puszczanie sie i robienie z siebie maloletniej dziwki pisz co chcesz, kazdy i tak wie swoje

A co Cię śmieszy :) Po co wdawać się w dalszą dyskusję z takimi matołkami,co pisać grzecznie nie potrafią,tylko bluźnią :) Hahaha i one są lepsze,tylko w czym :D Napisałam,co chciałam,co mam więcej napisać? Sracie się o każdego tutaj,nie ważne czy ma dziecko w wieku 2 lat czy w wieku 40 lat. Czy jest bogatym,czy biednym bo wy i tak przeżywacie to tak jakbyście na to wszystko łożyły,jakbyście musiały przyjąć to do własnego życia :) To jest chore drogie Panie,ta wasza zawiść,zazdrość. Nie można tutaj popisać,bo tutaj nie ten poziom,z kim? Z ludźmi co na każdym kroku z zazdrości Cię oplują? Nie ma o czym.

Gość Ty u góry
mogłabyś trochę poszerzyć swoje pole widzenia, to jest już 21 wiek, a nie 16ty.

Gość Sami jestescie dziwy
Taaa,ale dawanie dupy różnym gościom w ciszy aby się nie wydało,i nie zaliczając wpadki to już nie kurewstwo :) Tylko jak wpadka,tym bardziej ze stałym chłopakiem to już dziwa. I ta wasza zawiść do każdego autorka ma rację,wiecie,jakby był koniec świata to nikt by nie przeżył,a wiecie dlaczego,bo ludzie sami siebie by pozabijali,a nie ich koniec świata.

Gość Ty u góry
to było do tej lumcumcum

Gość Autorko kafe jest od tego
by dokopać, pocieszyć się, podlizać, podjudzić , uradować czyjąś krzywdą i podciągnąć poczucie wartości kosztem innych osób. To taki śmietnik emocjonalny gdzie pierze się brudy dnia codziennego więc nie powinnaś kafe traktować poważnie a już napewno nie bać się że kto cię zlinczuje bo niby jaki dla ciebie autorytet miałby to zrobić? Jest tu jakiś? :D

Gość princessaofpersia
z zazdrosci? a czego zazdroscic 17 letniej matce? braku mozgu?

Napisałam,co miałam napisać. Mądry człowiek(tutaj raczej takich niewiele) zrozumie. Ja nie twierdzę,że wszystkie nastoletnie matki są dobre,ale na pewno nie wszystkie są puszczalskie,i kurewki. Nie powinno się kogoś oceniać,nie znając jego osoby,życia. Ale to normalne. Jak zobaczycie kobietę z czwórką dzieci(a nie ważne czy wszystkie jej,czy może wzięła na spacer siostry dwójkę dzieci) to powiecie dzieciorób :D Bo wy nie czytacie książki,tylko patrzycie na okładkę i już wiecie o co chodzi,trochę mało rozsądne,ale tak prościej,co nie :)

ZAZDROŚCIĆ choćby tego,jak ktoś tu napisze,że mu się powodzi,że ma opiekunkę(bez różnicy wieku).

Czasami tutaj wchodziłam,nie wchodziłam na tematy które po prostu są do dupy jednym słowem,miej innymi,bogaci fee,biedni fee,nastoletnie feee. Ale ostatnio o nastoletnich dość głośno,a moja przyjaciółka jest młodą mamą,więc ku wszystkiemu postanowiłam założyć jeden raz tutaj temat. Widzę że bez sensu,bo aby coś zrozumieć,trzeba to uważnie przeczytać.

Gość princessaofpersia
nie przesadzasz? faktycznie tok rozumowania jak u nastolatki co guzik wie, ale wydaje jej sie ze pozjadala wszystkie rozumy swiata wpadlas-trudno, urodzilas-super, tylko nie rob z tego jakiejs wielkiej sprawy bo ciaza w wieku nastu lat nie swiadczy ani o nadzwyczajnej inteligencji, ani o zbytnim rozsadku

Gość Ja bardziej stanę po stronie
młodej nastoletniej matki niż takiej starej jędzy która ma język zmiji. Stare wiedźmy powinny spojrzeć na siebie bo niejedna za młodu ładne rzeczy wyprawiała a teraz z racji wieku taka święta matka Polka co? Nic tylko się usmiać :D

Nie przesadzam... Ale masz rację,nie plujecie tutaj na nastoletnie mamy,na mamy po 40 stce,na bogatych. Jesteście tak mili,że każdy nie może się doczekać założenia tematu w celu poproszenia o pomoc,w doradzeniu :) Tak to prawda,lepiej trzymać z młodą niż z jędzą plującą jadem. Ja mam stały kontakt z przyjaciółką i wiem,że złą dziewczyną nie jest. Osobiście nie mam jeszcze dziecka.Ale mam kontakt z dziećmi.

Przepraszam bardzo . Ja mam 17 lat jednego partnera z ktorym jestem od ponad 3 lat i 3 msc córeczke ktora wychowujemy wspolnie .. nie opuscilam szkoly a on pracy i nauki. dla was to puszczalstwo? ***

Gość nastoletnia mama szczęsliwa
z dziecka. Przykro czyta się wpisy niektórych osób,ale ja akurat je omijam,jako młoda mama. Osoby mało poważne rzucają słowa takie,że aż dziwne,że są one rodzicami. Na pewno mam więcej kultury niż one, w głowie się nie mieści,że jako matki tak się wyrażacie o dziewczynach,kobietach. Pozdrawiam

Ja praktycznie staram się nie wtrącać w cudze życie. Tak samo nie jestem za tym aby rodzić mając lat 17 czy po 40stce,ale co mnie to obchodzi,moje życie? I na pewno z tego powodu nie wyzywam kogoś,tak samo jak z powodu bogactwa. A tu połowa kobiet jest żałosnych,i tylko czekają aż będą mogły się wyżyć w wirtualnym świecie. Mnie osobiście takie zachowanie kobiet,a przede wszystkim matek bawi.

Gość sssssfwee3
najczęściej wpadaja baby po 40 :D tylko teraz to się nie nazywa wpadka tylko dojrzałe, swiadome macierzynstwo hahahaha znam kilka takich, wpadły, a na wynos teorie piękne dorabiaja, śmiechu warte..

opowieść o koleżance która urodziła w wieku 17 lat jest żenująca pogratulować oczywiście szczęścia w życiu ale jakos nie skończyła studów i nie ma pracy na ,,wysokim stanowisku " jasne lepiej sobie wmawiać że jest cudownie jasne że nie wszystkie mlode matki sa puszczalskimi lachociągami ale pamiętajcie dziewczyny że jak ktoś napisał to powinien być czas na szkołę naukę i rozwój samego siebie a nie na pieluchy przeraża mnie to że dzisiejsze 17 latki czy tam inne nastolatki mogą być wieku mojej córki a najwieksza odpowiedzialnosć za pilnowanie ich buzujących hormonów mimo wszystko spada rodziców czy przypilnowali czy nie czy uswadomili co do hierarhii wartości w zyciu czy w ogóle umieli wychować swoje dziecko wszystkim nastoletnim matkom mimo wszystko zyczę sczzęścia i żeby jednak pokończyły szkoły nie tylko te życia

Na studia i tak by nie poszła pewnie,nigdy o nich nie mówiła,jak rozmawiałyśmy...Sama nie poszłam,więc rozumiem ze to nie każdego marzenie,tylko,że nie poszłam bo tak zdecydowałam,mój wybór,lubię różne kursy dodatkowe. A teraz idę się położyć,Żegnam was i Pozdrawiam. Proszę czasami zrozumieć,że nie każdy żyje,bądź chce żyć jak wy. Każdy żyje własnym życiem. Przyjaciółka jest szczęśliwa,choć wielu w to nie uwierzy. Opowieść żenująca JUSTEK76 opisz swoje życie,może też coś znajdziemy. Ja nie mam dziecka,ale mam nadzieję,że będę miała zaszczyt być mamą :) Bo widzę,jaką to radość sprawia. Dlatego bądźcie dumne,że macie to wielkie szczęście,bo dziecko to największy skarb. To na tyle. Więcej pisać nie będę,bo to życie przyjaciółki,więc nie wkraczam,napisałam co uważam. Więc jeżeli ktoś ma chęć to proszę bardzo niech dyskutuje,bardziej chciałam przekazać to tym Paniom jadowitym :) Miłej nocy życzę. Pozdrawiam

Gość Zwinięta w kulkę
To prawda, nie wszystkie nastoletnie mamy to puszczalskie, ale to nie znaczy, że myślą i postępują rozsądnie. Nastoletni wiek to przede wszystkim czas na naukę i rozwijanie zainteresowań, a nie na seks i pieluchy. Może chłopak Twojej koleżanki okazał się być odpowiedzialnym, ale zobacz ile jest nastolatek w ciąży, które zostały wystawione do wiatru? Czy naprawdę myślicie, że ten 15-17 letni chłopczyk który wyznaje wam miłość i którego swędzi tytek zostanie z wami gdy się okaże, że jesteście w ciąży? Wielu z nich poleci skryć się za spódnicą mamusi, a wy zostaniecie z dzieciakiem w brzuchu i wkurwionymi rodzicami, którzy będą musieli utrzymywać i was i wasze dzieci.