Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdsahgshw

Zapłata kartą - naciągnęli mnie w sklepie

Polecane posty

Gość wdsahgshw

5 dni temu zrobilam zakupy w Biedronce za 90zł. Po włożeniu przez panią kasjerkę karty do terminala okazało się, że wystąpił jakiś błąd, kasjerka ponownie przepuściła moją kartę przez terminal i sytuacja z błędem się powtórzyła. Zaproponowałam, że skoczę do bankomatu i zapłacę za pasek gotówką. Po niecałych 5 minutach wróciłam do sklepu, zapłaciłam, dostałam paragon i wyszłam. Jakież było moje zdziwienie, kiedy zauważyłam na moim koncie internetowym dwie transakcje zapłaty 90zł, które rzekomo okazały się błędne. W rezultacie za zakupy zapłaciłam potrójnie;/ na szczęście zachowałam paragon zakupu paska oraz wydrukowałam wyciąg z konta oraz potwierdzenie przelewu, ale nie wiem czy to wystarczy, by domagać się zwrotu pieniędzy. Czy miał ktoś może kiedyś podobną sytuację? proszę o porady.

Gość w biedronce nie placi sie kart
.

Gość yyyKafeKrytykant
a wpisalas pin?

Gość wdsahgshw
jak nie? za parówki się płaci kartą

Gość wdsahgshw
w mojej biedronce mozna płacic karta

Gość mailinowy budyń z owocami
w zadnej biedronce nie placi sie karta ;d;d;d;;d moj tata jest wlascicielem jednej z nich :):) buzi

Gość wiki327
pracuje tez w sieci, i taka sytuacja zdarza sie czasami, wiec najlepiej podejdz do sklepu popros o dane banku ktory obsługuje terminal i napisz reklamacje, powinni ci zwrocic pieniadze w ciagu 2 tyg.

Gość wdsahgshw
jaki pin?

Gość wdsahgshw
mailinowy budyń z owocami Jeronimo Martins to Twoj tata ? :D

Gość wceww
To nie mogło być w biedronce bo tam nie można płacić kartami. Miałem taką sytuację na stacji benzynowej. Były 2 próby zapłaty kartą i 2 blokady tych kwoty na karcie. Te blokady nigdy nie zosatły jednak zaksięgowane i kasa wróciła na konto

Gość yyyKafeKrytykant
przy kazdej nieudanej transakcji platnosci karta powinnas dostac kwitek

Gość wdsahgshw
w biedronce placi sie kartą a ja mam nawet bankomat u siebie w pokoju

Gość wdsahgshw
to bylo w Biedronce - przysiegam !!

Gość sdjvksd
w biedronce to na pewno nie, ale jesli ci sie zdarzyla taka sytuacja to nie z winy kasjerki. Raczej to wina firmy obslugujacej terminal albo problemow z połączeniem. To bank blokuje kase na koncie a na koniec miesiaca odblokuje. Nie jest to fajne zwlaszcza jesli ludzie zyją od 1 do 1 i nie mogą sobie pozwolic na zablokowanie kasy. Mnie sie to zdarzyło kilka razy w jednej sieci gdzie mają rozwalone terminale i ciągle się tam to zdarza. Teraz place gotówka tylko trzeba uwazac na reszte