Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirella654567

Wyjazd za granicę-gdzie?

Polecane posty

Gość mirella654567

Myślałam nad wyjazdem za granicę,ale jeszcze gdzieś się opłaca wyjechać? Do Anglii czy Irlandii odradzają,to jaki kraj wybrać? W PL też nie za ciekawie,ale mam dość pracy tu,człowiek uczciwy za marne grosze pracuje,jakoś koniec z końcem wiąże-opłaty zjadają,na nic innego nie można odłożyć-więc myślę nad wyjazdem-czas pokaże czy w ogóle wyjadę,ale może wy coś doradzicie,gdzie można jeszcze wyjechać i żyć godnie.

Gość maganda
Slyszalam dobre opinie o Hiszpanii i Australii

Gość gigi gigi
spóźniłaś się koleżanko - daj sobie spokój z wyjazdem

Gość fsssssssssss
"może wy coś doradzicie,gdzie można jeszcze wyjechać i żyć godnie." nigdzie - siedź na dupie tam gdzie jesteś i weź się do roboty

Gość Warto wyjechać,można żyć lepie
Ale tutaj nikt Ci nie doradzi :P Tutaj Ci odradzą,ze względu na siebie. polak dla Polaka wilkiem,zapamiętaj. Nie ufaj Polakowi,bo Cię wydyma.

Gość fsssssssssss
sam też nic nie doradziłeś cwaniaczku powyżej

Gość Warto wyjechać,można żyć lepie
Przecież to oczywiste,że lepiej mieszkać poza Polską. Nie okłamujcie innych. Tutaj,możesz żyć normalnie,nawet za najniższą,a spróbuj w Polsce. Wyjechałam z Polski rok temu ze swoją malutką rodziną. Córeczka,mąż szczęśliwi jak i ja. Pracujemy gdzie pracujemy,ale normalnie żyjemy. W tym roku jedziemy na wakacje zagraniczne,nie do Polski. A mieszkając w Polsce, to wakacje mogliśmy zwiedzić palcem po mapie na google :/ Napiszecie,że wynajęty dom,wakacje co roczne,jedzenie,rozrywka niewielka to nic takiego jako osiągnięcie,ale dla wielu ludzi to ogromne szczęście,bo w Polsce było im ciężko. Więc 1200 funtów, a 1200 zł jak dla mnie robi różnicę, i myślę że dla wielu ją robi... Jeżeli ktoś ma pomoc,ma szansę wyjechać to na jego miejscu bym się nie wahała,i tak zbyt długo zwlekałam,żałuję że nie zdecydowałam się na wyjazd wcześniej.

Gość Od Polski to dobra i Anglia
:D

fsssssssssss A Ty za to bardzo nie miło doradziłeś,a innych się czepiasz cwaniaczku :D

Gość fsssssssssss
nie wyjeżdżać! dosyć już mamy polaczków zabierających nam robotę - my biliśmy tu pierwsi - won stąd

Haha i o to chodzi,boicie się,że nowi wam miejsce zajmą :) A ja tu mieszkam kilka lat,i serdecznie zapraszam :)

Gość fsssssssssss
Wystarczy,że ja tutaj dobrze żyje,a wy won stąd,chcecie zająć mi miejsce w fabryce

Gość Polka w Holandii
polecam Holandie :-)

Gość proponuje Ci
Belgię !!!! Super zarobki i fajny kraj

Gość do Niemiec
mozesz wyjechać, ja tutaj mieszkam juz od roku i jest ok.

Gość fsssssssssss
dorabiam sobie użyczając swojej doopy móżynom, oczywiscie za odpowiednie pieniądze, funciak za wsadzenie

Gość japolecammm
Ja polecam USA, ale tylko legalnie. Bardzo piekny kraj I ludzie zawsze usmiechnieci.

Gość yggdg
japolecammm a mozesz cos wiecej napisac n temat zycia w usa? ja skonczylam studia w austrii i uk i zastanawiam sie, czy nie wyjechac do usa na 1-.2lata do pracy

Gość mirella654567
Jeśli ktoś myśli,że siedzę z dupą i nic nie robię,to się myli.I jeśli już chcecie odradzić róbcie to z szacunkiem,a nie tak.Mi nie chodzi o to,aby zarabiać kokosy,ale o godne życie,gdzie nie będę kogoś prosić o pomoc,bo mi brakło,a o wakacjach to nawet nie marzę,nigdy mnie stać chyba nie będzie. Chcę,abym miała na opłaty,jedzenieubrania,a tu nie ukrywajmy idzie wszystko na opłaty. Dziękuję tym co odpowiedzieli mi normalnie :)

Gość Jak długo to potrwa
zacznijmy od tego jaki znasz język?

Gość oleole...
Australia, Nowa Zelandia, Kanada... W Polsce da się żyć i to całkiem przyzwoicie, weźmy takich programistów, mogą zarobić 70 zł brutto na godzinę. Ostatnio taką ofertę widziałem. Trzeba się tylko kształcić w odpowiednim kierunku. To był tylko przykład, takich miejsc pracy, gdzie są dobre pieniądze jest całkiem sporo. Nie trzeba wyjeżdżać z kraju, by żyć na poziomie.

Gość japolecammm
yggdg - jesli znajdziesz pracodawce, ktory bedzie cie potrzebowal I dostaniesz wize pracownicza to czemu mialabys nie sprobowac. Ja nie wiem jak to sie zalatwia, bo ja dostalam obywatelstwo przez malzenstwo z obywatelem amerykanskim. Niestety teraz duzo firm redukuje zatrudnienie I chyba najlepiej miec zawod w healthcare. Ja bardzo lubie USA, dobrze mi sie tu zyje, mieszkamy na poludniu, wiec tu ludzie w wiekszosci sa bardzo uprzejmi I umiechnieci. Ja nie spotkalam sie, zeby mnie ktos zle traktowal, bo jestem Polka. Jesli masz tu dobra prace, obywatelstwo, to zycie jest duzo latwiejsze niz w Polsce. Chociaz tak naprawde to nie mam porownania, bo wyjechalam zaraz po studiach z Polski. Niestety moj wtedy jeszcze narzeczony, nie wyobrazal sobie zycie w Polsce, chociaz ma polskie korzenie, wiec ja musialam przeprowadzic sie do USA. Z perspektywy czasu nie zaluje mojej decyzji. Stany to bardzo dobry kraj do zycie jesli jestes wyksztalcona. Jesli wolisz bezpieczenstwo, to bardziej polecam Kanade, tam moja lepsze pakiety socjalne, ale zimno tam, ja wole poludnie USA. Powodzenia!

Gość mamma3102
W przypadku gdy jednak wybór padnie na Anglię polecam zapoznanie się ze stroną internetową http://ladekzdroj.co.uk/ Jest to strona internetowa z ogłoszeniami odnosząca się do absolutnie wszystkiego. Co za tym idzie, każda osoba musi być zadowolona.

Gość gość
Od jakiegoś czasu coraz więcej osób wyjeżdża do Norwegii ale gdzie by się nie jechało warto tak czy inaczej zabrać ze sobą dokumenty z deluxa.

Gość gość
Po co? Dorobić się chcesz pieniędzy, czy po prostu mieć na starość co wspominać? I z czym? Masz zawód, który za granicą możesz wykonywać? Język znasz?