Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oranoo

biegunka po zazyciu tabletki anty..! czy jestem zabespieczona?

Polecane posty

Gość oranoo

Witam, Wczoraj o godzinie 19 zazylam tabletke anty, o godzinie 19.49 zostałam hmm luznego stolcu, po 5 minutach po raz drugi odwiedzilam toaletke, zazylam wiec stoperan by mnie zatrzymalo. Ok. Moje pytanie czy dzis jestem zabespieczona? Czy powinnam zazyc kolejna tabletke czy tez dodatkowo sie zabezpieczyc? Z tego co sie orientuje to wymioty moge zachwiac antykoncepcje, ale czy jedno czy dwurazowy luzniejszy stolec? czy tabletka zdarzyla sie wchlonac?? Prosze o porade?

to jest właśnie problem czy zdążyła się wchłonąć.... ja na Twoim miejscu zażyłabym jeszcze jedną tabletkę

najglupsza podpowiedz - jeszcze 1 tabletka - to nic nie pomoze - przede wszystkim przeczytaj ulotke, tam jest wszystko napisane. tabletka nie zdarzyla sie wchlonac, dodatkowa tabletka w niczym nie pomoze

Gość oranoo
czyli nie biore drugiej, tylko kontynuuje normalnie dalej opakowanie, czy przez najblizesze 7 dni powinnam sie dodatkowo zabezpieczyc?

Gość już za późno.
Jeśli po zażyciu tabletki wystapi biegunka lub wymioty to w przeciągu 3-4 godzin należy wziąć jeszcze jedną tabletke.

Gość oranoo
pytałam lekarki - jej odpowiedz - biegunka to kilkakrotne odwiedzanie toalety w ciagu dnia. Jednorazowym wyjsciem nie ma sie co martwic, to normalna reakcja organizmu ze nie robimy tylko siku w ciagu dnia. Jedno wyjscie do "kibelka" nie jest biegunka i nie jest potrzebna branie kolejnej tabletki :) ufff :)

Gość oranoo
choc wydaje mi sie ze gdy luzniejszy stolec byl dwa razy, przez tydzien zachowac wstrzemięzliwosc lub dodatkowo sie zabezpiecze przez 7 dni, i bede braa normalnie, przyjmowane tabletkib regularnie nie powinny stanowic jakis problemów czy wpadek :) to nie bylo rozwolnienie tylko luzny stolec po jabłku bo tak moj organizm reaguje na jabłka hehhe, ale sie temat zrobił hehe no coz samo życie :)