Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghntynty

Baby są teraz strasznie leniwe

Polecane posty

Gość onabezogona29
Albo mąż ma żonę i partnerke albo ma służącą.....Tylko ciekawe które kobiety są częściej zdradzane? Te które nie przedkładają dobra całego świata nad swoje czy te które swoją postawą reprezentują coś więcej niż gary......i dziecko

Gość głupota się szerzy jak katar
Szczyt samorealizacji- przeczytać książkę w wannie :D :D :D to chyba jest relaks a nie realizowanie się... I widzę,że opinia iż na tym forum są w większości pustaki jest naprawdę bardzo trafna. Czy Wy ograniczone istoty nie wiecie że świat nie jest czarno-biały? Nie wiecie że jest mnóstwo odcieni szarości? Ale nie jeżeli kobieta dba o dom=robot, kuchta i służąca, a jeżeli chce być szanującą się kobietą i człowiekiem to MUSI dawać gotowce a obowiązki domowe zrzucać na męża? Nie moje drogie. Jest jeszcze wiele dróg pomiędzy, gdzie mąż i żona w różny wygodny dla nich sposób dzielą się obowiązkami. Odnosząc się do Waszych przykładów- Mąż zamiast po pracy włączać odkurzacz może woli wziąć syna na piłkę? A kobieta dbając o siebie może pójdzie w tym czasie do kosmetyczki,a sprzątanie poczeka :) Samorealizacją to mogą być studia podyplomowe lub kurs językowy, ewentualnie jeżeli książka to taka,która poszerzy naszą wiedzę, a nie padnie wieloryb z romansidłem i happy :p

Gość onabezogona29
a czy ja napisałam, że zaległam w wannie z romansidłem w dłoni po rozwieszaniu prania? Nie, napisałam, że czasami po pracy tez potrzebuję odpocząć a nie mam męża niepełnosprytnego którego boli obranie ziemniaków i po pracy tez nalezy mi się odpoczynek. A moją pracę traktuję jak samorealizację . Trzeba umiec czytac ze zrozumieniem a dopiero potem się wypowiadać

Gość tymooszka
No to niech maz idzie z tym synm na pilke,mama do kosmetyczki,a spzatanie moze poczekac,ile razy.w.tygodniu w koncu trzeba pucowac,codziennie?

Gość tutaj to albo tłuki albo tłuki
Czy normalnych tu nie ma? same zacietrzewione ssucki co to wszystkie wiedzą i robią naj?

Gość Zegarbiologicznyx
Autorka tematu ma 100% racji. Byłam au pair w Stanach. Tam to dopiero lenistwo chyba wraz z woda piją :/ Matka jedno dziecko, które widzi swą rodzicielke godzinę dziennie. Opiekunka zastępuje matkę bo jest z dzieckiem cały czas. Do tego matka niepracująca ani nie robica nic w domu(zamawiają jedzenie na telefon), do sprzątania przychodzi kobieta, oczywiście imigrantka. Babka dzien spędza na zakupach, pogaduszkach, imprezach. Ojciec "haruje"(znaczy pierdzi w stołek) od 6 do 20. A dziecko wychowuje polska au pair. :-( Biedny David :-(

Gość mamucha dziewuchy :P
Tak, sa leniwe. A tym lepiej zorganizowanym zarzucaja bycie kura domowa, sluzaca, tlumacza sie ze swej niezaradnosci depresjami, buntami x-latkow. nie wiem, jak w dobie takich udogodnien, mozna miec syf w mieszkaniu czy zarcie z puszki.

Gość jestem po prostu szczęśliwa!
Niech każdy robi i żyje jak mu się podoba.

Gość fajnie, że miesz...
kiedyś tu na forum czytałam wypowiedź mamy lat 23, że nie gotuje obiadów, bo ani ona ani mąż nie lubią..., ręce opadają. Też sądzę, że to nie wszystkie młode kobiety to lenie. I żeby ne było jestem 40+.