Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananasa_pierwsza_klasa

Objawy ciąży - krwawienie

Polecane posty

postanowiliśmy z mężęm po raz drugi postarać się o dziecko. z zajściem w ciążę nie miałam problemów. Myślałam, że się udało, byłam tego po prostu pewna. Najpierw intuicja. Potem takie same objawy jak przy pierwszej ciąży - brak wymiotów, ale przed i po jedzeniu mdłości, metaliczny smak w ustach jak to inni nazywają, ból w podbrzuszu... a tu.. wystąpiło krwawienie, krótkie, nieco skąpe niż zawsze, dziwnie wcześnie, moja długość cyklu zwykle 32-35, długość okresu 6-7 dni. Z testem zwlekam, objawy jakie były takie są choć nadzieja już zbladła przez to krwawienie... no i chyba powinnam wyczuc pęcherzyk w podbrzuszu, czy jeszcze nie? ja nic nie czuję. Zrobić test czy to już definitywnie pewne, że nie jestem w ciąży? może miałyście tak, a pomimo tego okazało się, że to ciąża? proszę o poradę i bardzo dziękuję za poświęcony czas - choćby na przeczytanie:-) K.

Gość że co wyczuć
jak wyczuć pęcherzyk w macicy? Ja do 19 tygodnia (pierwsze ruchy) nie czułam fizycznie ciąży a ty masz wyczuć coś mikroskopijnej wielkości?

Gość wyczuc pecherzyk???
kobieto na tak wczesnym etapie nawet czasami na usg nic nie widac, a ty chcesz wyczuwać pecherzyk, jak masz podejrzenia to zrób betę, jak będzie ddatnia, to powtórz po 48 godz żeby sprawdzic czy przyrasta i jeśli potwierdzi sie ciąża, to biegiem do lekarza

Gość kobietkataka sobie
Nie wiem co Ci doradzić.Moim zdaniem w ciąży raczej nie jesteś. Ja starałam się 3 lata o dziecko i zawsze gdy przychodził okres-nawet jeśli był inny niż zawsze i o wiele krótszy nigdy bym nie pomyślała że jestem w ciąży.Chociaż objawy miałam zawsze:)No i nigdy nie byłam.Jak w ciążę zaszłam to okres się nie pojawił:)Musisz zrobić test dla świętego spokoju. Co do wyczucia pęcherzyka-to nie mam pojęcia o czym piszesz:/Ja pierwsze "coś" poczułam w 18 tc.

jak byłam w I ciąży to wyczuwałam coś twardego ale nie pamiętam od którego tygodnia, dlatego właśnie pytam. tak samo na początku ciązy bardzo bolały mnie piersi i strasznie się powiększyły ale też nie wiem od którego tygodnia miałam takie objawy. jak to się dzieje, że kiedy się nie spodziewasz zachodzisz w ciążę a kiedy jej bardzo pragniesz to niestety, ale nie masz szczęśćia... no dobra, dzięki, upewnię się, jak nie, próbujemy dalej! dzięki jeszcze raz! K.

Gość Lemoniada26
Mam to samo, tylko to krwawienie u mnie jest takie bardziej przypominające plamienie, zwiększa się tylko podczas stosunku i to nie jest termin okresu,raczej taki bardziej spózniony ale wiadomo że może stres czy coś ale pewne wątpliwości zostają.Piersi bolą, białe plamki na sutkach, kłócie w podbrzuszu,okaże się wswoim czasie.Ciąży nie planuje ale też nie wystrzegam się jej jakoś, będzie to będzie

Gość Nawet jeśli poroniłaś
to test może wyjść pozytywny bo hormon jeszcze się utrzyma.

Gość tralalallala
No to na co czekacie???Róbcie testy...po co się stresować? Chociaż moim zdaniem w ciąży nie jest ani autorka ani lemoniada26

lemoniada - mnie piersi bolały jakoś bardzo wcześnie i jakoś wszyscy wokół czuli - wiedzieli - myśleli - zakładali, że jestem w ciąży oprócz mnie.chociaż oczywiście nikomu nic nie mówiłam o moich objawach. nie wiem jak w Twoim przypadku, zrób test, ja jutro zrobię z rana... ale brak mi już nadziei, po tym, co napisały dziewczyny wyżej...

Gość Lemoniada26
Ja jeszcze na test poczekam nie śpieszy mi się :P będzie co będzie wiadomo różnie to jest, okres można mieć na początku ciąży, wiele moich koleżanek tak miało dlatego tak do końca ciąży nie wykluczam bo często chodzę teraz do łazienki co też może oznaczać jakieś problemy hormonalne :P a test rzeczywiście się przyda nawet powodem będzie brak zabezpieczenia

Gość Lemoniada26
Chłopakowi na razie nic nie mówię bo to tylko jakieś przypuszczenia, chociaż myślę że całkiem możliwa ciąża, od kilku miesięcy nie stosujemy żadnej antykoncepcji a zawsze koniec jest w środku