Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 irena12345

PROSBA O POMOC!

Polecane posty

Go艣膰 irena12345

Witam wszystkich bardzo serdecznie i ciep艂o,wszak u nas pogoda iscie letnia.Zwracam sie do Pa艅stwa z pro艣b膮,jestesmy rodzin膮 wielodzietna 6 dzieci ,najstarsza studiuje,reszta -szko艂a podstawowa-.Ja niestety nie pracuje zawodowo,dorywczo roznosze gazetki reklamowe jak jest zapotrzebowanie ,jestem zarejestrowana bez prawa do zasi艂ku,korzystam z pomocy opieki spo艂ecznej/dzieci chodz膮 na obiady w szkole/ a ja co drugi miesi膮c czynie starania o zasi艂ek celowy lecz nie pobieram go tylko daje zlecenie aby M.O.P.S przela艂 go do zak艂adu energetycznego.Rodzinne moje to 770.00z艂 plus alimenty 410 z艂 i oto ca 艂y nasz maj膮tek . Chcia艂am prosic dobrych ludzi ,mamy tatusi贸w -zobaczcie do szaj ,mo偶e ma ktos z pa艅stwa zbedna odziez dla dzieci wiek ;dziewczynki-9,10,13,14lat chlopieca-wiek 13-14 lat,jakies geterki czy spodenki letnie ,podkoszulki spodnie dresowe ch艂opiece cokolwiek letniego,obuwie roz, 34-35-36-38-39.Zdaje sobie sprawe ,ze spotka mnie zapewnie lawina negatywnych komentarzy ale gdzie艣 tam g艂eboko wierz臋 ,ze ludzie maja jeszcze dobre serca i chec pomocy innym .Moje zad艂uzenie w zakladzie energ.wynosi 500z艂,dosta艂am upomnienie ju偶,sytuacja moja nie jest weso艂a i stabilna ,gdyz dzici dosc powaznie chorowa艂y i wiekszosc finans贸w przeznaczy艂am na leki,dlatego podaje nr.telefonu kontaktowego,gdyz bardzo sie boje 偶e moze zostac mo odciety dop艂yw energii elektr.P贸ki co jeszcze mam ale za klika dni moge juz nie miec,dlatego jakby ktos mog艂 pomoc ,prosze podac @,odpisze,jezeli trzeba potwierdzenia mojej sytuacji tez mam stosowne zasw. chetnie dam do wg艂adu. Bardzo prosze o pomoc-dziekuje i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Droga Irenko serdecznie
ci wsp贸艂czuj臋,sama kiedy艣 mia艂am dramatyczn膮 sytuacje finansow膮,nie mam niestety 偶adnych rzeczy,kt贸rymi bym mog艂a si臋 z tob膮 podzieli膰 ale pozw贸l,偶e co艣 ci poradz臋 - spr贸buj mo偶e zwr贸ci膰 si臋 o pomoc do Caritasu,napis pismo,opisz swoj膮 sytuacj臋 - tam z cz艂a pewno艣cia otrzymasz pomoc,sama kiedy艣 tam si臋 zwr贸ci艂am i dosta艂am mn贸stweo ciuch贸w,艣rodki czysto艣ci,po艣ciel,ko艂dry i du偶o 偶ywno艣ci.Obdarowano mnie tak,偶e ca艂y samoch贸d,a偶 p臋ka艂 w "szwach" a moja rodzina to 3 osoby.Zatem nie zastanawiaj si臋 pisz i opisz to tak jak tu opisa艂a艣 a na pewno ci nie odm贸wi膮 wsparcia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 irmina
Dziekuje bardzo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyny ja te偶 zacz臋艂am
POMOC DORA殴NA W TRUDNEJ SYTUACJI 呕YCIOWEJ Pomoc udzielana przez Caritas przekazywana jest zawsze za wiedz膮, zgod膮 i po艣rednictwem Parafialnego Zespo艂u Caritas (PZC) lub ksi臋dza proboszcza parafii, do kt贸rej nale偶y osoba prosz膮ca i ma ona charakter jednorazowy. Pierwszym krokiem jest kontakt z PZC lub ksi臋dzem proboszczem. PZC udzielaj膮 pomocy na miar臋 swoich mo偶liwo艣ci i odbywa si臋 to w spos贸b zr贸偶nicowany w poszczeg贸lnych PZC (g艂贸wnie jest to pomoc w postaci 偶ywno艣ci i odzie偶y). Je偶eli w parafii nie ma mo偶liwo艣ci udzielenia pomocy osobie potrzebuj膮cej, wtedy sprawa przekazywana jest do Caritas diecezjalnej. Ka偶da pro艣ba wp艂ywaj膮ca do Caritas musi by膰 zaopiniowana przez ksi臋dza proboszcza lub PZC. Je偶eli nie spe艂nia tego warunku jest odsy艂ana do parafii, z kt贸rej pochodzi osoba prosz膮ca, co znacznie wyd艂u偶a czas jej rozpatrywania. Bardzo wa偶ne jest, aby ka偶da pro艣ba, kierowana do Caritas diecezjalnej (czy te偶 do jakiejkolwiek innej organizacji i instytucji) zawiera艂a precyzyjne dane o sytuacji osoby prosz膮cej i oczekiwanej konkretnej formie pomocy. Najcz臋艣ciej spotykanym problemem przy rozpatrywaniu pr贸艣b jest niemo偶no艣膰 okre艣lenia czego prosz膮cy potrzebuje. Dzieje si臋 tak dlatego, 偶e cz臋sto pro艣by sprowadzaj膮 si臋 do stwierdzenia: jestem w bardzo trudnej sytuacji, prosz臋 o jak膮kolwiek pomoc. Udzielenie skutecznej pomocy na podstawie takiej pro艣by jest praktycznie niemo偶liwe. Zawsze trzeba napisa膰 co i w jakiej ilo艣ci jest potrzebne. Oczywi艣cie nie zawsze b臋dzie istnia艂a mo偶liwo艣膰 ca艂kowitego zaspokojenia potrzeb, ale uczciwe i rzetelne przedstawienie sytuacji pomo偶e w dotarciu ze skuteczn膮 pomoc膮. W sytuacjach wyj膮tkowych lub w celu uzyskania szerszych informacji mo偶na kontaktowa膰 si臋 bezpo艣rednio z pracownikiem Caritas diecezjalnej telefonicznie w godzinach otwarcia biura.

Udost臋pnij ten post