Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .trzask.

miłość-przypadek czy przeznaczenie

Polecane posty

Gość .trzask.

Zapraszam do dyskusji. Czy to, że kogos poznajemy, potem się zakochujemy z góry jest zapisane, czy to całkowity przypadek? Czy jak się ma coś zdarzyć , to zdarzy się tak czy inaczej (np ktos pewnego dnia kupuje w sklepie pomidory i bach, w tej samej kolejce stoi On/Ona).Czy tez jest to przypadek, (akurat tego dnia zabrakło pomidorów do sałatki, ktoś idzie na dół do sklepu, a tam w kolejce On? A może przypadek=przeznaczenie? Przykład może śmieszny, ale większość par, czy nawet już małżeństw jakie znam, poznała się właśnie w takich pospolitych miejscach, albo w czasie, kiedy mieli być gdzieś indziej, ale w ostatniej chwili się cos zmienilo i trafili akurat w to miejsce, gdzie była ich 'lepsza połowa". Tak się zastanawiam ostatnio, bo znowu sama.

Gość n.i.c.k.
dobry temat na dyskusję.Ostatnio tez sie nad tym zastanawialam. Jesli istnieje przeznaczenie to wyklucza nasza wolna wole i wybory? bo cokolwiek zrobimy to i tak sie wydarzy to co zapisane.

Gość Lasius flavus
Mnie sie wydaje, ze jesli chodzi o spotkanie swojej milosci, to jest to z gory zaplanowane ze z kims bedziemy - po prostu los tak nami kieruje, bysmy ta osobe spotkali :) A reszta zycia to moim zdaniem nasze wybory itp :p Jednak jesli chodzi o milosc, to jest zaplanowane, ze spotkamy dana osobe w danym miejscu i czasie. A wiem o tym, bo niedawno mialem okazje przekonac sie, ze "Sily Wyzsze" jesli trzeba, potrafia zadzialac.

Gość Lasius flavus
Bo przeciez jesli to by nie bylo z gory ustalone, to skad np tarot wiedzialby ze spotka nas to czy tamto? :p Mam przyklad w rodzinie, gdzie za pomoca kart tarota zostala przepowiedziana przyszlosc i sprawdzila sie co do slowa. Zeby bylo jasne - nie bylo to zycie "pod karty", bo byly to sytuacje calkiem od mojej ciotki niezalezne jak np wyjazd syna jego pozniejsze problemy partnerskie kariera itp :p Chceciue to nie wierzcie, ale cos w tym jest.

Gość fikuuu miku
wolnosc

Gość frtgt
no jest cos w tym......

Gość Lasius flavus
Nieraz mozna spotkac sie z opinia, ze osoby mowiace, ze milosc przyjdzie sama, nic tylko siedza w domu, nie wychodza do ludzi i czekaja na nia w 4 scianach. Tutaj chodzi o to, ze trzeba wychodzic do ludzi, a partner / pasrtnerka wyloni sie z danego towarzystwa, lub wpadniemy na siebie wtedy, gdy nie bedziemy sie tego spodziewac :) Chodzi po prostu o to, zeby tej milosci nie szukac "desperacko", nie podchodzic do kazdej dziewczyny i nie pytac na sile "umowimy sie"? :)