Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudolfina14

pijące mamy ...

Polecane posty

Gość MartynaMMM
No tak dwa piwa dla matki polki to pryszcz

Gość nie rozumiem??????
Jak można iść z dzieckiem i pić ? jakby sie coś stało to w tym momencie jesteś pod wpływem alkoholu. Nikogo nie obchodzi ze wypiłaś jedno piwko .Masz pod opieką dziecko to nie pijesz.

Gość ja piwko pijemmmmmmmmmmmmmmmmm
Lepiej tak niz w domu chlac ze nikt nie widzi a pozniej swietom udawac

Gość rudolfina14
mi po 2 piwkach nic nie jest ;) lubie poprostu napic sie piwa w towarzystwie - a dziecku krzywdy nie robie ...

Chyba ty tak masz ze po jednym piwie jestes pijana bo mi nic nie jest..w lecie zimne piwko to dla smaku sie pije nie zeby sie ochlac

Gość wiosennka
wińsko też może kojarzyć się z patologią.

Gość rudolfina14
hmmm ... a co moze stac sie dziecku skoro go pilnuje ? najczesciej otwieram piwko jak spi w wózku - wtedy kiedy nic nie chce ;)

Gość mieszkajaca tu i tam
Widac ze w wiekszosci tu piszacych wywodzi sie z marginesu

Gość rudolfina14
własnie - pewnie Alpagi walisz a czepiasz sie piwka ;)

Gość MartynaMMM
Prosze cie,pol kieliszka wina a jedno piwsko.dla mnie wielka roznica.

do MartynyMMM-czyli u ciebie mama pila winko to znaczy ze winko jest cacy dla kobiety alkohol to alkohol piwo -wino -czeba tylko umiar miec bo dzieci najwarzniejsze

Gość rudolfina14
hehe odrazu margines ;) no cóz na kafe same super mamy - doskonałe,nie pija- nie pala,,,

Gość wiosennka
Jak jestem z dzieckiem na spacerze czy to sama czy z mężem to nawet nie myślimy żeby iść na piwo, idziemy na plac zabaw albo do parku . Ale jak na działce grilla robimy to mąż wypije jedno albo 2, ja nie. Jak byliśmy na urodzinach siostry wypiłam jedno piwko z sokiem, tragedii w tym nie widziałam.

Gość MartynaMMM
No moze polskie matki sa takie troszeczke prostrze.

wszyscy tacy swieci sa dziwne......

Gość wiosennka
ogólnie uważam że huczne imprezy alkoholowe nie są dla dzieci. Jestem przeciwna zabierania dziecka na wesele czy inną imprezę tego typu. To nie miejsce dla dziecka. Jak robiłam chrzciny czy roczek córki to nie było alkoholu, bo to Jej święta, a nie powód do tego by towarzystwo się napiło.

Gość oj tammmm przesadzasz
nie święci ale myślący logicznie .Jak sie dziecku coś nagle stanie to pod wpływem alkoholu pojedziecie z nim na pogotowie?

Ja juz wole ludzi co sie nie ukrywaja wypija piwko i do domu ida

po jednym piwie to raczej nie jest sie pijanym a jaK TAK TO FAKTYCZNIE LEPIEJ NIE PIC PRZY DZIECKU-

Gość ja pierdzieleeeeeeee
nie prostrze tylko prostsze, to raz po drugie: jaka roznica wino czy piwo? jak ci sie dzieciak spierdzieli ze slizgawki i rozbije glowe, bedzie trzeba szyc, na IP wyczuja alkohol - to nikogo nie bedzie obchodzilo czy z paluszkiem uniesionym do gory wypilas sobie lampke wina, czy wyzlopalasz puszke piwa... proste? proste!

Gość wiosennka
Wszystko zależy od ludzi, jak zostali wychowani, a nie od tego czy ktoś jest z Polski, Niemiec Anglii. Zależy jak było w domu. Moja koleżanka zabiera pół roczne dziecko na wesele bo muszą się (jak to ona powiedziała) wybawić, koszmar.

jasne ze proste...dlatego dziecko trzeba pilnowac ,,,

Gość rudolfina14
na imprezy dziecka ni zabieram ... na placu zabaw tez nie pije ;) np na grilu lub z kolezanka w lesie ... tak pojechala bym na pogotowie gdyby była taka potrzeba ...

jeszcze raz powtarzam jedno piwo tak ....oczywiscie jesli nic ci nie daje ..ale jesli ktos ma slaba glowe to lepiej nie pic i isc z dzieckiem na lody...

Gość ja pierdzieleeeeeeee
no bez jaj, nie upilnujesz czterolatka na placu zabaw na tyle by zapobiec kazdej tragedii, czasem wystarczy sekunda i nie chodzi o to by dzieckiem chodzic czy ze po jednym piwie masz pomrocznosc jasna - ale refleks jest juz spowolniony jednej po piwie nic nie jest a druga jest juz wcieta i ta druga moze miec spory problem z szybka reakcja z reszta wypadki sie zdarzaja, nie trzeba do tego pic ale zaklada sie, ze jak sie nie pije to mozna byloby zapobiec wiekszosc tragediom i slusznie, wlasnie dlatego, ze jedna po piwie dziala jak i bez a druga nie

Gość Jesteś alkoholiczką
autorko. Nieważne, że pijesz tylko jedno piwko. Ważne, że musisz popijać na tym spacerze z dzieckiem. Że nie umiesz sobie odmówić. Wymyślasz racjonalizacje (że to nic takiego), a tak naprawdę chodzi o to, że nie umiesz się powstrzymać. Pijesz już niemal w ukryciu (żeby nadgorliwe mamuśki nie widziały), narażasz się na poważne kłopoty w razie kontroli przez policję, ponieważ musisz piwko walnąc na tym spacerku. To pierwsze symptomy, moja droga. Witaj w gronie alkoholików. Zasada jest taka: tam gdzie dziecko, tam nie ma picia alkoholu. Jeśli jest dwoje rodziców, ewentualnie jedno może sobie pozwolić. A Ty poczytaj o alkoholizmie, o pierwszych sygnałach, o alkoholizmie "kobiecym", to Ci się oczka otworzą może. Choć wątpię (jak to u alkoholika, będzie zaprzeczał do końca).

po pierwsze dziecko pozniej zabawa....ja moje zabieram na imprezy ale wtedy jedno z nas nie pije ...raczej to jestem ja

To prawda ze dziecka nie upilnujesz dlatego jesli ktos po jednym piwku ma problem nie pije i juz ....

Ja jak ide z kolezanka to staramy sie isc w miejsce takie co dzieci jedza np.pizze ,pija sok ,my po piwku i do domu

Gość same idealne matki polki
przy dziecku piwa sie nie napija z koleżanka haha :D bo co sie stanie dziecku? A pozniej pojdziecie na imieniny, czy wesele, i pijecie z cala rodzinka wodke, jedna butelka za druga, a dzieci sa tego swiadkiem, i co to jest w porzadku tak? niekotrym matkom bije w dekiel i to porzadnie, nadgorliwosc gorsza jest od zaniedbania :O ja nie mam jeszcze dzieci, ale nie widze niczego zlego w wypiciu piwka ze znajomymi na grillu czy w kawiarni, czy tez na wakacjach nad brzegiem basenu :) przy dzieciach oczywiście :) nie mowie o upijaniu się na umór, ale o kulturalnym wypiciu piwka czy dwóch.