Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebujepomocy1107

Prosta strona w html

Polecane posty

Czy ktoś może pomóc mi w robieniu strony internetowej, BARDZO PROSZĘ. Strona jest bardzo prosta ale i tak mi nie wychodzi!

Gość dlaczego nie użyjesz programu
WYSIWYG? Jak nie znasz języka, to nie lepiej i szybciej będzie skorzystać z takiego programu albo jeszcze lepiej z gotowego szblonu?

To jest zadanie domowe na infroamtykę. Muszę spełnic 10 kryteriów: na 1 tytuł, tekst ujęty w akapity, tytuł na pasku nagłówkowym okienka, kolor tła (inny niż biały) na 2 obrazek umieszczony z boku obok tekstu na 3 linki (na tekście) do innego dokumentu lub strony internetowej na 4 lista wypunktowana na 5 tabela (przynajmniej 3 wiersze i 2 kolumny, obramowanie lub/i kolorowe tło komórek) na 6 galeria obrazków z linkami do dużych obrazków (przynajmniej 2 obrazki małe i duże) na 7 menu (przynajmniej 2 pozycje) i treść strony umieszczone w dwóch blokach obok siebie, poniżej tytułu na 8 efekty obramowania obrazków (zaokrąglenia wierzchołków, cień) na 9 zmiana stylu klasą hover przynajmniej 2 obiektów na 10 animacja lub film wstawiony na stronę (ma się odtwarzać na stanowisku w pracowni) Jestem załamana, bo nic mi nie wychodzi. Czy ktoś mógłby odpowiadac na moje pytania?

Gość dlaczego nie użyjesz programu
Nie potrafisz nawet skorzystać z pomocy, której ci przed chwilą udzieliłem. Jak niby chcesz się czegoś nauczyć, kiedy oczekujesz gotowca? Programem WYSIWYG tworzysz stronę według tych wszystkich punktów i za pomocą wstawiania odpowiednich elementów (obrazów, czcionek, kolorów itp.) bez znajomości html. Po skończeniu zapisujesz plik jako html i otwierasz go np. w notatniku. Zobaczysz gotowy kod. Gotowca nikt tu za ciebie nie zrobi.

Gość POmogę _
Mogę tobie pomóc ale jutro wieczorem jak tu będziesz bo teraz idę do pracy na noc.

Oczywiście, że będę. O której Tobie pasuje? Może będę wysyłała Tobie moją wersję, którą już przygotowałam krok po kroku i wtedy będziesz mnie ewentualnie korygował? Aha i jeszcze jedno pytanie, ja tworzę tę pieprzoną stronę bazując na HTML dla zielonych. W ogóle nie wiem o co chodzi z tym programem, który mi podesłałeś. Obawiam się, że jeśli to jest swoisty gotowiec to mi tego w szkole nie zaliczą. Mimo wszystko dziękuję:)

Myślisz, że ten WYSIWG to jest dobry pomysł na zaliczenie do szkoły? Czy nauczycielka może się jakoś zorientowac że poszłam na łatwiznę?

Gość ciocia Przemka
Na kiedy masz to miec gotowe?

Na przyszły tydzień:)

Gość hb6bi76
po wykreowaniu kodu html z tego co sobie ulozysz na stronie pewnie bedziesz musiala z niego pousuwac niepotrzebne instrukcje tak, zeby zostalo tylko to co faktycznie masz zadane, zadnych 'upiekszen'