Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgorzataa tobisikia

Jak na nowo ulozyc sobie zycie bedac samotna mama?

Polecane posty

j.w

Gość tym razem
najpierw pomyśl.

Gość iiioooka
też sie nad tym zastanawiam :( jak narazie musze sie oswoić z tym ze zostałam sama z dzieckiem zapisałam dziecko na zajęcia dodatkowe bede musiała wozic jej potem sprzatanie domu obiad i dzień zleci potem noc najgorsza :(

Gość trybik machiny
a w czym problem, że wszystko sama samiusienka musisz robić????? Da się radę. Ja mam męża, ale pracuje na wyjeździe, dziecko ma pół roczku, a widzi je bardzo rzadko, czuję się jak samotna matka. Męża mam, ale daleko. Wszystko robię sama. I co, da się! A zaraz m i wyskoczycie z samotnością, to wam powiem, ja też czuję się sama czasami. Ale wy jesteście w lepszej sytuacji, bo sobie chlopa znależć możecie, ja na swojego muszę czekać po 2 tygodnie.

Gość trybik machiny
i nie mówicie, że ciężko znależć faceta jak sie ma dziecko, bo to nie prawda, ja się nie moge odpędzić od podrywaczy, nawet gdy z dzieckiem jestem. Może coś z tego by wyszło poważnego, ale mam męża i nie zdradzam i nie szukam nikogo innego

ja też jestem samotną mamą i moim zdaniem ciężko jest znaleźć faceta który pokocha i będzie szanował dziecko i mnie,też bym chciała być w końcu szczęśliwa ale boję się kolejnego zawodu i rozczarowania

Najważniejsze to nie chwytać się pierwszego lepszego który się nawinie. A będzie takich dużo. Z myśleniem że się tobą zaopiekują. Że jesteś teraz taka samotna i słaba i łatwo cię zdobyć. Znajdź w sobie siłę dla dziecka. Niech ono cię motywuje. Zajmij się czymś nowym w wolnym czasie. Teraz masz czas dla siebie. Podejmuj mądre przemyślane decyzje i nie działaj emocjami. Facet się znajdzie. zadbaj o to by cię szanował i od razu ustalcie zasady co do twojego dziecka. To ważne. Pamiętaj im będziesz mądrzejsza i pewniejsza swojej sytuacji nawet tej materialnej tym mężczyzna z którym się zwiążesz będzie miał do ciebie szacunek i podziw. Bądź silną kobietą.

Gość :):)")
hej u mnie jest taka sytuacja ze to ja odeszłam od ojca mojego syna,miałam dosc nie bd opisywac dlaczego.Zajełam sie synem praca a przede wszystkim musiałam odpoczac psychicznie.po około 3 miesiacach poszłam na karaoke,poznałam faceta którego na poczatku nie polubiłam ale po paru zamianie zdan ,zmieniłam zdanie .W lipcu bd rok jak bd razem:)takze nic na siłe wszystko same przyjdzie i znajdzie sie osoba która Cie zaakcpetuje z dzieckiem:)

Gość tezz samiusia
witaj :) ja też zostałam sama , a mój chłopak po dwóch latach związku nagle przestał mnie kochać właśnie wtedy gdy urodziłam pięknego synka . Tak bardzo mnie kochał , i tak bardzo cieszył się że zostanie tatą że aż uciekł od obowiązków . Niby mówi , że syna kocha i go chce . Ale nie chce być już ze mną . A ja go Niestety nadal kocham Ale h*j mu w łeb będzie kiedyś tego żałował , że nie chciał spróbować założyć rodziny dla swojego synka . Przeraża mnie wizja jego nowej dziewczyny i nowego dziecka:( tego boję się najbardziej. Nie oszukujmy się z dzieckiem to już nie jest tak samo jak bez i trudniej jest znaleźć chłopaka . No chyba że takiego który chce się już ustatkować i nie ma już ochoty na zabawy . U mnie to stało się dosłownie kilka dni temu . Pierwszy raz usłyszałam że nie chce ze mną być! Zwalilo mnie z nóg :( odechciało mi się żyć . On będzie szalał ze swoją nową dziewczyną a ja będę siedziała z jego dzieckiem w domu. Najbardziej boli że dla niej będzie miał więcej czasu niż dla syna i będzie ważniejsza:( Ale takie życie. Może kiedyś się ocknie ALE będzie za późno. Zawsze marzyłam o rodzinie ,pełnej kochającej się rodzinie. Jestem porządną , ładną dziewczyną a dałam się oszukać takiemu zwyklemu chloptasiowi :( Popełniłam wielki błąd

ale jak spotykac sie zkiims jak nie ma sie jak. nie mam nikogo kto moglby mi zajac sie dzieckiem. a jak isc na spotkanie z 5 latka. taka znajomosc na stracie jest stracona.

Gość też samotna mama ;)
Ale wy jesteście.... Jak można własne szczęście i zadowolenie z życia opierać na jakimś facecie, jak go nie ma to co jesteście gorsze samotne i biedne, tak odbieram wasze wypowiedzi jakbyście były w depresji bo nie macie chłopa przy sobie, czemu nie skupicie się na swoim życiu i dziecku puki co? czy szczęście jest tylko wtedy jak jest facet? A dom dziecko praca to wam nie daje żadnego zadowolenia? nie rozumiem was. Ja jestem sama od czasu ciąży już niedługo minie 3 lata takiego życia ja plus syn i jestem mega szczęśliwa :) nie mam faceta skupiłam się na dziecku i sobie, bardzo zaczęłam o siebie dbać i swoje potrzeby oraz dziecka, spotykam się z przyjaciółkami mam czas na wszystko, ćwiczenia zakupy, wyjścia z synem to się teraz liczy a nie jakiś facet, dzieci szybko rosną a faceta można sobie znaleźć w każdej chwili. Mi tam nie brakuje bardzo jakiejś bliskości, wiadomo fajnie by było kogoś mieć ale dla mnie to teraz nie priorytet! dziecko najważniejsze może za kilka miesięcy zacznę się z kimś spotykać ale z dystansem boję się zaufać i ot tak wpuścić kogoś do swojego życia. A samotne noce hmm dziewczyny zawsze można sobie kupić sprzęt w odpowiednim sklepie na te chcice ;) nie można z tego powodu szukać faceta na siłe byle był, ważne żeby szanował i akceptował dziecko, po co potem znowu przechodzić przez rozstanie i cierpieć. Powodzenia.