Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berbecik@

Uczulenie?! Czy coś innego? :/

Polecane posty

Gość berbecik@

Witam, w sobotę kochałam się ze swoim chłopakiem. Był to dosyć ostry i długi stosunek, a zaraz po nim kolejny. Zabezpieczaliśmy się durexami performa, które mają wydłużyć stosunek. Niby fajnie, ale na drugi dzień dostałam jakiejś wysypki w okolicach intymnych, swędzą mnie wargi sromowe i łechtaczka :/ Chłopak też się skarżył po, że szczypie go końcówka penisa. Tak czy siak od stosunku mija 3 dzień, szczypanie i swędzenie u mnie trochę przeszło, ale dzisiaj rano zauważyłam na bieliźnie plamy brązowo-żółte o zapachu drożdży. Nasunęła mi się grzybica.... A do tego boli mnie jeden jajnik i nie powinna być to owulacja, gdyż w sobotę miałam ostatni dzień okresu.

Gość gosia samosia31
Może stosunek był za intensywny i spowodował u ciebie podrażnienie czego konsekwencją może być infekcja grzybicza jak i bakteryjna. Radziłabym umówić się na wizytę do ginekologa a do tego czasu smaruj się provag żelem, który zmniejsza uczucie pieczenia, nawilża, łagodzi podrażnienia, warto go stosować codziennie bo chroni przed infekcjami.

Gość berbecik@
wizyta u ginekologa dopiero w kolejny czwartek :( Na razie smaruje sie crotrimazolum, mama mi tak poleciła. poszperałam w necie i chyba nie tylko ja tak alergicznie zareagowałam na ten dodatkowy płyn w tej prezerwatywie. już nigdy po nią nie sięgnę! No i fakt, stosunek był bardziej na ostro, a partner jest jeszcze hojnie obdarzony i przez to także czasami są problemy

Gość aaaaanaa
możliwe i uczulenie i podrażnienie i grzybica-nikt tego nie zgadnie,poza lekarzem.Na grzybicę powinien pomóc clotrimazol, możesz do tego stosować sobie jakiś probiotyk dopochwowy-ja zwykle zakładam przez kilka dni invag na noc. I doczekać do wizyty.A te prezerwatywy już sobie odpuść.Powiedz też lekarzowi o objawach u chłopaka-może jemu też zaleci maść albo lek.

Gość karola krk krk
Wizyta konieczna i najlepiej poproś o skierowanie na wymaz z pochwy, żeby określić rodzaj patogenu wywołującego infekcje. Mi invag też na upławy i stany zapalne bardzo pomaga, spróbuj. Do tego podmywaj się tantum rosa i nadal smaruj clotrimazolum.

Gość berbecik@
przestało mnie szczypać i wysypka też już zeszła, podejrzewam więc, że to jakaś alergia na daną prezerwatywę. Wizytę mam umówioną na następny czwartek, więc upewnie się, czy wszystko na pewno gra :) Dziękuję za odp.

Gość blondiii27
Pewnie masz racje. Miałam podobnie, uczuliła mnie prezerwatywa nawilżająca ze środkiem plemnikobójczym. Smarowałam podrażnione okolice provag żelem i piłam wapno, uczulenie przeszło. Teraz nie zmieniam wypróbowanych prezerwatyw, a żel zdarza mi się stosować jako nawilżenie przed stosunkiem, jestem z niego zadowolona.

Gość gość
Uczulenie na prezerwatywy ma wiele z nas, ale same nie zakładać z góry ze to na pewno przez to, powody mogą być różne, niekoniecznie to musi być alergia lepiej iść z tym do lekarza

Gość gość
najprostszy przykład ja też myślała że mam uczulenie na prezerwatywy a okazało się po 3 próbach że t na środek jakim były one "obtoczne

Gość gość
Na szczęście nie mam uczulenia na prezerwatywy bo to jedyna antykoncepcja którą stosuje, kiedy jednak kochamy się bez gumki smaruję się provag żelem, bo zdecydowanie ułatwia zbliżenie, a dodatkowo hamuje rozwój grzybów i bakterii. Przydaję się również w podróży, po basenie, czy po goleniu miejsc intymnych.