Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisiaa2244

ciąża a badania na toksoplazmoze

Polecane posty

Gość monisiaa2244

hej Mam takie pytanie jestem w 28 tyg ciąży i nie miałam jeszcze robionych badan na toksoplazmozę. a z tego co wiem to te badania są ważne. nie ma kontaktu ze zwierzętami ale tak sie zastanawiam czy zrobić je na własną rękę? bo mój lekarz mi ich nie zlecił. pozdrawiam

Gość prawie jak bliźniaki hehe
dziwne, że ich nie zalecił. Ja miałam od razu zlecone na pierwszej wizycie gdy dowiedziałam się, że ejstem w ciąży razem z innbymi badaniami np. rożyczka, hiv, grupa krwi itp itd. I niedłuo znowu będę miałą robione badanie na toksoplazmozę. To, że sie nie ma kontaktu ze zwierzetami nie ma znaczenia. Możesz się zarazic jedzac np. tatara czy inne surowe mięso, niemyte owoce itp itd. Najlepiej sama zrób sobie badania, z tego co pamietam koszt to ok 40 zł

Gość katarzyna kasia:P:P:P
Nawet jeśli lekarz Ci je zleci-to trzeba je robić na własną rękę. Ja sama prosiłam żeby dopisał mi do badań właśnie toxo bo mam w domu kota.To się robi 2 badania - ja płaciłam ok 80 zł. Lepiej zrób.Jeżeli chodzisz na NFZ,to może Ci ich nie przepisywał bo nie są one refundowane.

ja tez nie mialam nic zleconego :/ jestem w 24 tc.... i tez chyba zrobe na własna rekę...

Gość monisiaa2244
chodze do lekarza prywanie. ale dzieki sama je sobie zrobie na własna reke zeby byc spokojniejsza.

Gość prawie jak bliźniaki hehe
katarzyna masz racje - 2 badania sie robi jedno ok 35-40 zł

Gość wiosna ach to ty
ja robiłam badania przed staraniem się o dziecko

Gość gcfngf
dziwne, ja chodze panstwowo i mialam je zlecone od razu po pierwszej wizycie i nic nie placilam za nie, mialam tez wiele innych badan, grupe krwi, hiv, rozyczke, kile, wirusowe zapalenie watroby typu c i b, morfologia, badanie moczu - wszystko za darmo na nfz

Gość monisiaa2244
ja na hiv i różyczke również nie miałam. Juz mnie to wkurza bo jak sie lekarza zapytałam czy trzeba je zrobic powiedział ze narazie nie. Wiec juz nie wiem co robic.

Autorko a chodzisz prywatnie czy państwowo? Ja chodzę prywatnie i miałam wszystkie badania-bo musiałam sobie za nie zapłacić:)Więc lekarz wypisywał mi wszystko co się dało. Ale wiele moich koleżanek musiało zmienić lekarza,bo chodziły na NFZ i nic im nie przepisywali,bo niby jeszcze czas:/Ja jestem w 25 tc i już miałam badania 2 razy powtarzane.

Dopiero wyczytałam,że chodzisz prywatnie...to dziwne,że lekarz jest taki olewczy.Może go zmień na jakiegoś innego.

Gość monisiaa2244
tylko że to podobo dobry lekarz. zobaczymy za miesiac co za badania mi da.. narazie z ciąża jest wszystko ok wiec otyle dobrze.

Gość violka fasolka
ja sobie sama zrobila te badania,płacilam 80 zl bo to dwa trzeba zrobic i na cytomegalie tez sobie zrobilam koszt taki sam jak na toxo.

No ale Ty jesteś w 28 tc i nie miałaś robionych żadnych poważnych badań.Nie martwi Cię to?

Gość monisiaa2244
toroche martwi dlatego sama je sobie zrobie.