Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolcia91

TORBIEL !!! POMOCY !!!

Polecane posty

Gość karolcia91

Mam torbiel endometrialna o srednicy ok. 6 cm. Czy taka torbiel moze zniknac sama i nalezy odczekac pare miesiecy, czy od razu zdecydowac sie na operacje? Czy spotkal sie ktos z taka torbiela, ktora sie chociaz pomniejszyla lub po prostu w koncu nie trzeba bylo jej usuwac operacyjnie?

Co na to Twoj lekarz? Nie ma co zwlekac. Szkoda zdrowia. To ustrojstwo w nowotwor moze sie przeobrazic. Przerabialam to.

Ja miałam torbiel prawie 6cm na lewym jajniku. Dwa miesiące brałam orgametril 2x dziennie po 1 tabletce i po tych dwóch miesiącach torbiel zeszła na szczęście. Co dwa tyg chodziłam na usg, żeby obczaić co się z nią dzieje.

aha i moja ginka kazała natychmast brać ten orgametril i nie czekać, bo torbiel mogłaby jeszcze podrosnąć i pęknąć a jak by nie pękła i nie zmniejszała się po lekach to by musieli mi go wyciąć. Ale po 2 miesiącach zeszła, Trochę to trwało.

Gość karolcia91
A jakiego rodzaju miałaś torbiel? Bo ja mam endometrialny ;( a powiedzcie mi czy mógł on powstać na skutek brania zbyt silnych tabletek anty? Bo odkąd krew przyjmuje (11 tabletka teraz) mam mnóstwo skutków ubocznych i od czterech dni POBOLEWANIE JAJNIKÓW i dziś okazało się, ze mam tego torbiela