Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NISSIA16 ^^

Czy w ciąży można biegać ?

Polecane posty

Gość NISSIA16 ^^

Na początku ciąży..w 1 miesiącu..

Gość mjhvb
no racze nie

Gość biegunnn
Jeśli biegałas wcześniej, masz ogólny dobry stan organizmu i lekarz ginekolog nie widzi przeciwswskazań - biegaj. Widziałam ciężarne kobiety biegające połmaratony - ale to był na oko 6sty - 7my miesiąc.

Gość fsfgdg
oczywiście że tak, niektóre dziewczyny do 3m-ca nie wiedzą o ciąży i żyją normalnie

Gość w 1 pewnie mozna bo
mało kto wtedy wie o ciąży. W 2 też by bylo można ale kto ma tyle samozaparcia? w 3 się wymiotuje wiec cięzko biegać z papierową torbą przy ustach, a potem to się już zadyszka pojawia bo jak sie 3 miechy nie cwiczylo to kondycja zerowa więc w ciązy biegać można ale mało kto to praktykuje.

lepiej nie. tzn, jak truchcikiem do dziecka podbiegniesz czy cos tam, delikatnie to raczej nic nie bedzie, ale tak zeby sie nie wysilac za mocno

Gość joool,ll
ze względu na podwyższone tętno w czasie biegania nie można biegać, bo więcej przeciwskazań nie ma.

Gość biegunnn
Wprawdzie lekarze uważają, że przez pierwsze miesiące bieganie nie jest niewskazane, ale większość kobiet woli dmuchać na zimne. Oczywiście wszyscy lekarze zgodni są co do tego, że jeśli kobieta nie biegała przed zajściem w ciążę, to nie powinna zaczynać biegania w ciąży, ale poczekać aż urodzi się dziecko.

Gość NISSIA16 ^^
Boję się trochę, bo ja dopiero podejrzewam, że jestem w ciaży..ale to nie jest pewne. czy któraś z was miała takie objawy jak kłucie jakby w jajniku ? W każdym bądź razie tam na dole...mam 29 dzien i nie mam okresu jeszcze

Gość NISSIA16 ^^
Co może oznaczać takie kłucie ? Może zbliżający sie okres ? Czy ciaża ?

Gość kurczeeeeeeeeeeeee.......
ciaza to nie choroba, jesli nie jest zagrozona to nie ma ZADNYCH przeciwwskazan, co to za bzdura z podwyzszonym tetnem? niby jak ma zaszkodzic??? jesli biegasz regularnie to mozesz spokojnie biegac az bedziesz sie czula na silach i tyle!

Gość NISSIA16 ^^
Dzięki :) a z tym kłuciem któraś się wypowie ?

Gość kurczeeeeeeeeeeeee.......
tu nie ma wrozek ;)