Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusialineczki

Rowno 8 miesiecy i sama nie siada! Martwic sie?

Polecane posty

Gość Mamusialineczki

Co robic w takiej sytuacji?

Gość tortillla
ani jeden ani drugi moj syn nie siadal do skonczenia 8 miesiaca. Posadzeni siedzieli dobrze ale sami nie siadali. Moim zdaniem nie warto martwic sie

Gość Mamusialineczki
Tortilla a kiedy zaczeli sami siadac, jak mieli ile miesiecy?

Gość Martin__
Z tego co się orientuje w temacie, ma jeszcze czas na samodzielne siadanie. Ale jestem facetem, wiec co tam mogę wiedzieć o rozwoju dzieci.

Gość Mamusialineczki
Martin- ok ale i tak dzieki za zainteresowanie:)

Gość tortillla
po skonczonym 8miesiacu, jeden szybciej, bo wczesniej juz dlugo raczkowal a nawet wstawal (ale nie umial siasc), drugi troche pozniej, blizej 9 miesiecy Oni juz wczesniej sztywno siedzieli co jest chyba wazniejsze niz samodzielne siadanie, bo z tym musieli troche pokombinowac, mlodszy najpierw siadal tak dziwnie ze mial jedna noge z przodu druga z tylu :P

Gość przecież to jak najbardziej no
rmalne! najbardziej prawidłowe SAMODZIELNE siadanie jest z raczkowania mój syn najpierw zaczął raczkować i właśnie z tego raczkowania zaczął siadać w wieku 9 miesięcy (wstawać samodzielnie zaczął miesiąc później) córka zaś zaczęła SIADAĆ i WSTAWAĆ samodzielnie w wieku 7 miesięcy raczkować miesiąc później a jedno i drugie samodzielnie chodzić zaczęło dokładnie na tym samym etapie, bo mając 13 miesięcy;) zatem różnie to bywa z tymi etapami rozwoju;) Twoje dziecko ma jeszcze czas i nie powinnaś się niepokoić:)

Gość Mamusialineczki
Ok, to poczekam do 9 miesiecy, moze sam siadzie:)

Gość mamucha dzidziucha
moja corka posadzona siedziala stabilnie w wieku 8 miesiecy, a sama podniosla se z lezenia do siadu chwile przd skonczeniem 9 m-cy, raczkowala w wieku 11 miesiecy, wstala w lozeczku troche przed 13 miesiacem a sama zaczea chodzic 3 dni przed skonczeniem 15 m-cy. Pocieszylam Cie? :)

Gość emcekwadrat
Moja córka ma prawie 11 m-cy i też nie siada sama. Nie raczkuje, niedawno zaczęła pełzać do tyłu. Martwię się strasznie, pomimo że byłam 2 razy u neurologa i rehabilitanta, którzy twierdzą, że wszystko jest dobrze.

a raczkuje Twoje dziecko np ? moj syn nie siedzial do 9 miesiaca, ale wczesniej zaczął raczkować. Konsultowalismy to z lekarzem i kazał czekać. Pozniej juz poszlo z górki, w 9 miesiacu zaczal siedziec, na roczek chodzic a zaraz potem biegac :)

moja córka ma 11 m-cy i sama siada ale jak miała9 to sama nie siadała ale posadzona siedziała stabilnie. Nie raczkuje w chodziku biega i pomału wstaje. Niektóre dzieci nie raczkują z synem było tak sami. chodził jak miał 13 mcy( wczesniej chciał chodzić ale miał przepukline obustronna i po zabiegu więc był noszony lub sadzany)

Gość problem jest nie w tym w
moje dziecko raczkowało majac własnie ok 8 miesiecy i dopiero z miesiac po tym sama zaczeła siadac własnie z pozycji raczkujacej przerzuca sie na pupke. emcekwadrat skoro neurolog i rehabilitant mówia ze ok to sie nie martw. sasiadki dziecko zaczeło raczkowac i praktycznie odrazu wstawac jak miało ponad rok!