Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comitam

telewizor w pokoju dziecka

Polecane posty

Gość comitam

czy wasze dzieci mają w swoim pokoju telewizor? od jakiego wieku telewizor w pokoju dziecka? co o tym sądzicie - czy 4 latek moze miec swoj telewizor?

Gość mama dziewczynki
wydaje mi sie ze to jeszcze za wcześnie na tv w swoim pokoju.

Gość moj ma od kiedy skonczyl 4
malo z niego korzysta, glownie jak przychodza znajomi z dziecmi to sobie ogladaja a my mozemy pogadac

Ale durne pytanie. Od kołyski może mieć telewizor w pokoju tylko ty masz decydować co kiedy i w jakich ilościach ogląda. Moje dziecko do prawie 5 roku życia oglądało tylko mini mini i jymjam. Ale nie cały dzień. Tv nie może zastąpić mu zabawy zabawek wyjścia na podwórze. Teraz może już oglądać takie kanały jak carton network ale też nie wszystkie bajki. Niektóre są bardzo wulgarne! Razem wybieramy bajki w tygodniu które chce obejrzeć. To ty musisz się zainteresować co on ogląda i ile i ustalić zasady. Dziecko musi mieć harmonogram dnia, przyjemności ale też obowiązki czy kary jeśli zrobi źle. Ja nie wyobrażam sobie żeby mi dziecko okupowało salon. Owszem bawi się przy mnie i czasem oglądamy razem ale potem wszystko wraca do jego pokoju.

Gość SanSanSan
moje dzieci maja od malego, telewizor (plaski) wisi na scianie piloty i dvd wysoko na polce, tak wiec tylko ja moge wlaczyc tv bajki dzieci ogladaja tylko przed snem i to nie codziennie bo czasami juz podczas czytania bajki zasypiaja maja 7 i prawie 5 lat

Wszystko jest dla ludzi, ważne żeby było dawkowane. Ja od roku nie oglądam TV, bo w sumie nie było czego oglądać. Wraz z końcem oglądania poprawiło się w związku, ponieważ jest więcej czasu dla Siebie. Młody jak ma ochotę na bajkę to puszczam na komputerze i wszyscy są zadowoleni

Gość ssssddddddddddddddddddddd
moje dzieci nigdy nie miały w pokoju telewizora i miec nie będą dzieki temu nie siedza u siebie z nosami przyklejonymi do tv tylko najczęściej siedza u nas, żeby porozmawiac

Gość kijdpds
Moje dzieci mają, i też uważam że ogladać bajki czy grać mają w swoim pokoju. To Ty decydujesz kiedy ma oglądać a kiedy nie. Telewizja ma uczyć nasze dzieci więc lepiej uczyć dziecko oglądać jakieś zwierzątka, czy podóże a nawet tego typu... jak naprawy samochodów. Ja tak robię, i dzieci jak mają godzine na oglądanie to nie włączają odrazu cartoon Network tylko program,, jak przetrwać w jakimś tam miejscu'' , czy o najgroźniejszych zwierzętach . Wolę by oglądali dwie godziny takie programy niż 15 minut tych beznadziejnych bajek .