Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cpantel

Dlaczego mlodzi ludzie z mniejszych miast wyjezdzaja do pracy za granice

Polecane posty

Gość cpantel

A nie do dużych polskich miast? Nie chodzi mi tu o ludzi idących na studia tylko szukających pracy. Czy poznań wrocław lub warszawa to gorsze miejsca do pracy niż miasta europy zachodniej?

Gość cpantel
Duże polskie miasta sa niby takie fajne? Pytam bo sam zastanawiam się nad praca po studiach.

Gość aspołeczny ignorant
w wiekszym miescie dostaniesz 500zl wiecej niz w mniejszym, ale ceny zycia wieksze wiec jeden chuj wychodzi, polska to bagno i metr mulu

Gość bom to ja
W większości prac zarobisz tyle samo, no może ciut więcej. A am wynajem mieszkania to już duży koszt.

Gość bom to ja
Poza tym w dużym mieście w polsce wcale tak fajnie nie jest. Trwa wyścig szczurów i tyle w temacie.

Nie mieszkam w pipidówie gdzie diabel mowi dobranoc, ale moja corka po maturze tez wyjezdza za granice i tam sobie zycie ulozy, zdala od Polski

Gość zozzkka45
wiesz ja zmniejszego gdzie nie bylo nic, wyemigrowlam w 2000 roku do stolicy bylam tam 8 lat i co z tego zarabilam grosze i szlow szystko na mieszkanie i zostawalo gowno 2 tyg bez kasy dzieki, ile tak mozna zyc?ze studentami??w wieku kolo 40??pokoj 800zl, kawalerka 1500,a zarabisz 2000 jak znajdziesz. wolalam zagranice mam cale mieszkanie dla siebie i odkladam i stac na wszystkoa praca wsumie takasama nie ma co sie katowac, zaluje ze wczesniej nie wyjechlam dzis bym mila juz wiecej odlozone a tak to zmarnowane lataw pl. i zycie jak dziad na debecie:(

Gość tezmicos6
bo w dużym polskim mieście przeciętna pensja starczy na wynajęcie mieszkania i tyle, za granicą w takiej samej pracy da się jeszcze kupić żarcie, ubrania i żyć normalnie.

Gość gryzonikus
ja najpierw pojechalam do stolicy- 4 miesiace tam pracowalam. A akyualnie jestem za granica od 1,5 roku. Tu mam duzo lepszy standard zycia, ale nuda i samotnosc doskwiera.

Gość warszawska masażystka
w Warszawie wcale nie jest łatwo płacę za kawalerkę 1300 zł

Gość gryzonikus
Norwegia- mieszkam pod Oslo.

Gość gość
do tej osoby z norwegii-jak wygladaly twoje poczatki?:) to ladny kraj ale ja myslalam i mysle wciaz o bergen z czego sie uczysz jezyka