Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość onaaa12345

Problem z niepelnosprawnym pomocnikiem/podopiecznym/pracownikiem?

Polecane posty

Gość onaaa12345

Pisze tutaj bo wiele tu matek, a problem dotyczy niepełnosprawnego chłopca i jego rodziców. Mamy z narzeczonym mały punkt gastronomiczny i tak jakoś się złożyło że praktycznie codziennie przychodzi nam "pomagać" niepełnosprawny chłopak ok 25 letni. Nie pracuje nigdzie i całymi dniami szweda się po okolicznych barach próbując się gdzieś zaczepić i "pomagać" choć tak naprawdę mamy z tego więcej kłopotu niż pomocy... I tu zaczyna się problem bo o ile raz na jakiś czas kilka godzin by mi to nie przeszkadzało to codziennie od rana do wieczora... Chłopak jest niepełnosprawny umysłowo, wszystko robi straszliwie wolno a dodatkowo nie wiem jak to możliwe ale wszędzie robi niesamowity bałagan. Ponadto kilka razy się zdążyło że po powrocie z toalety byl dosłownie wysmarowany fekaliami... Kazałam mu natychmiast iść do domu się umyć i przebrać, ale i tak kilku klientów go widziało w takim stanie. Na koniec dnia zawsze musimy go odwieźć do domu chociaż nam nie po drodze, a gdy np mamy ochotę na jakieś zakupy czy wspólną kolację to on chce jechać z nami. Raz kiedyś możemy go zabrać ale na litość boska chciałabym spędzić trochę czasu tylko z ukochanym. Jego matka w ogóle się nie interesuje gdzie on przesiadują całymi dniami i czy w ogóle do domu wróci. Nie jest to jakąś patologia bo jego ojciec jest burmistrzem a mama prowadzi mały sklepik... Jak jej delikatnie powiedzieć żeby porozmawiala z synem? Czy w ogóle nic nie mówić? A moze ja po prostu przesadzam? Sama już czasami nie wiem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować