Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie pojade do ameryki

nie wylosowałam zielonej karty :( są już wyniki loterii

Polecane posty

ale mi smutno :( tak marzyłam o niej, żeby mieć zieloną kartę... czy jakiś kafeteriusz brał udzial w loterii na rok 2014 i sprawdził już swój status?

Gość zielony knotek
nikt zdrowy na rozumie tam nie pojedzie :O amerykańce są tak głupi że szok nie widzą że ich własny rząd jest przeciwko nim i zwalają na terrorystów ja nie mogę tam co chwile bum bum albo jakaś masakra

Gość znowu 10 osób pisze,.,,,.,.
a polaki to madrzejsze od amerykancow :D niech emigruja :D

bylam w usa 2 razy :( mam tam rodzine bliska, moj ojciec tam byl rowniez wielokrotnie rzad usa moze i jest glupi, ale jednak dla zwyklych ludzi, takich jak ja czy ty, zycie tam jest latwe i duzo lepsze niz w Polsce. Tam kazdy przecietny obywatel moze zyc na godnym poziomie, nie to co w Polsce, czy nawet w Europie Zachodniej. W USA wciaz sie zyje duzo lepiej niz gdziekolwiek na swiecie (oprocz Kanady, Nowej Zelandii i Australii)

Gość zielony knotek
no tak rudy :(

Obciagnelam konsulowi,ale ten powiedzial ze musze z nim uprawiac seks:( Jutro to zrobie chocbym miala byc dziwka,ale musze miec ta karte:(

Gość zielony knotek
"zycie tam jest latwe i duzo lepsze niz w Polsce" póki ktoś ci kuli w łeb nie sprzeda albo nie rozdupczy cię bombka ja tam wolę żyć i być na ojczystym łonie

Gość chyba neiwiecie
Chyba nie wiecie co mowicie :O W Nowym Jorku albo Los Angeles to faktycznie moze i zyje sie super ale na prowincji to bieda i zacofanie :O W Nowym Orleanie minelo juz chyba 7 lat od Katriny a ludzie wciaz zyja w kartonach !!

Gość hmmm , mam wrazenie ,ze
chyba troche przesadzasz . A nawet nie troche ...bardzo

Gość loterii Treść:
http://www korona ci z gowy nie spadnie jak sobie utuszujesz rzesy

Gość lubie to ....
wiekszosc usa to jednak prowincja z taka bieda i zacofaniem, o jakiej polskiej prowincji sie nie snilo ;) fajne zycie jest w miastach, w bardziej polnocno-wschodnich stanach uogalniajac, lub w skrajnie zachodnich, ale to tez wylaczajac prowincje, czyli wiekszosc. zaplecze socjalne i oswiata leza i kwicza ;) i pisze to nie po to, zeby krytykowac ten kraj, bo absolutnie nie to mam na mysli, tylko zeby rozjasnic nieco obraz osobom, ktore ameryke znaja z filmow, albo wrecz z filmikow, ze nie jest to kraj "latwego zycia" i oprocz tych bardziej cywilizowanych regionow, gdzie faktycznie jest przyjemnie, mamy obrazki niemal z trzeciego swiata.

Gość Ameryka to kraj
Pełen kontrastow i można znaleźć wszystko: biedę, zacofanie, analfabetyzm i luksusy. W Polsce tez to wszystko mamy. Zacie bieszczady i okolice, zapomniane wsie podlaskie? W każdym zakątku polski znajda sie właśnie takie serce krajające obrazy. Ludzie bez elektryczności czy zębów ( to ostanie można i w dużych miastach znaleźć) w tramwajowych tłumach smrody czysto ludzkie i tak by można pisać bez końca. To wszystko i duzo wiecej można znaleźć w USA. Niemniej jednak zycie w dużych miastach w USA i na terenach podmiejskich wyglada duzo lepiej niż ich polski odpowiednik. Zycie w Polsce jest duzo spokojniejsze. Amerykanie to głupcy? Czy aby napewno? Są inni i niestety to wciąż najsypatycznijesi ludzie swiata. Kto w sympatycznym rankingu umiejscowil sie na szarym końcu Niemcy, Polacy .... Tak niestety. My wspaniali, mądrzy Polacy jesteśmy uznawany za gburowatych, opryskliwych, zazdrosnych cwaniakow :-( why?