Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marghe0309

Ciaza i nieobecnosc partnera

Polecane posty

Witam serdecznie! Prosze was o rade. Mianowicie jestem w 5 miesiacu ciazy a moj partner nadal nie wie o dziecku. Od kiedy sie dowiedzilam tzn. w 13 tygodniu ciazy ojciec dziecka nie utrzymuje ze mna kontaktu. Prosilam go o kontakt, smsy- zero odpowiedzi, nie odbiera. Chcialam mu to powiedziec osobiscie, prosilam o spotkanie a od tamtego czasu nic. Chcialabym dodac, ze mieszkamy 250 km od siebie, czesto wyjezdza za granice w sprawach sluzbowych. Wiem, ze juz mu na mnie nie zalezy, pogodzilam sie z tym. Gdy mu zalezalo, przyjezdzal jak najczesciej i codziennie dzwonil a teraz przepadl jak kamien w wode. Bylismy razem 1.5 roku. Poradzcie co mam z takim typem zrobic. Jak mu powiedziec? Chce to od dawna zobic, ale nie przez sms-a!!!! To nie jest tylko moje dziecko i powinien to wiedziec ale jak wyprosic go o spotkanie i rozmowe w cztery oczy?

Skoro nie chce się spotykać a ty koniecznie chcesz mu powiedzieć, nie widzę innej drogi jak przez smsa. Wyjaśniłabym, ze skoro nie chciał się spotkac i porozmawiać, to nie miałaś wyboru i wybierasz tą drogę i w związku z tym prosisz o kontakt...

Dziekuje Agus. Myslisz (przepraszam, ze bezposrednio, jesli uraze), ze to nie jest wcale dobry pomysl, aby mu wogole mowic? Chce mu powiedziec, bo tak nalezaloby zrobic, ale sama w sobie nie jestem przekonana o tym w 100% Szkoda mi mojej malej ksiezniczki, ze w akcie urodzenia bedzie miec ojciec nieznany. Kiedys z nim o tym rozmawialam, i powiedzial, ze chcialby wiedziec, tylko dlatego chce sie z nim skonatktowac, ale jak tak dalej bedzie to poprostu albo sie wcale nie dowie, albo w przykry sposob dowie sie od kogos obcego.

Gość bara31
Twoja córcia ma prawo znac ojca, musisz mu powiedziec. A on musi wziasc odpowiedzialnosc za dzieciatko.

Gość tak sie konczy gardzenie
Porzadnymi mezczyznami

Gość łąki pola lasy
to usuń ciążę i po problemie, ja bym tak zrobiła, mam godność i z brzuchem nie będę latać za facetem, który ma mnie gdzieś. Swoją drogą ale sobie wybrałaś partnera, porażka, z dnia na dzień cię olał, jak ostatnią łajzę.

Koleś Cię olał a Ty się zachowujesz jakbyś się go bała.Skoro zlewa Cie na bym napisała mu smsa i także uprzedziła o tym,że zostanie pozwany o alimenty.Na Twoim miejscu już teraz zaczęłabym się o nie starać bo lekarz i leki też kosztują.

Bralam aborcje pod uwage, ale stchorzylam. Jak kazdy facet, na poczatku wydawal sie w porzadku, teraz nie wiem o co chodzi. Ja tez mam swoja godnosc i chcialabym tylko sie poprawic... prosilam go o kontakt, ale ostatni raz to bylo 1,5 miesiaca temu. Od tamtej chwilii powiedzialam dosc!!!!Nie mam juz sil na to czekanie. Szanuje go nadal, nawet jesli on zamilkl, i nigdy nie powiem dziecku, ze jego ojcem bylo gowno. Nigdy nim nie gardzilam, wrecz przeciwnie- okazywalam mu wiele milosci, czulosci i zrozumienia chyba nie wystarczajaco by on mi okazal tyle szacunku i zrozumienia jak po cichu odszedl. Nic na sile, powiedzialam sobie. Dzieciatko bedzie miec wiele milosci i juz sie nie martwie, ze nie dam rady. Cala moja rodzina czeka z niecierpliwoscia na malenka. Mam dobra prace, wyrozumialego szefa i wiele innych samotnych kobiet chcialoby byc na moim miejscu.

Gość sdfsef
łąki pola lasy to usuń ciążę i po problemie, ja bym tak zrobiła, mam godność i z brzuchem nie będę latać za facetem, który ma mnie gdzieś. Swoją drogą ale sobie wybrałaś partnera, porażka, z dnia na dzień cię olał, jak ostatnią łajzę. vvvv Jakbyś usunęła dziecko to zrobiła byś to samo co burak, który zostawia kobietę w ciąży- uciekłabyś od odpowiedzialności.

Gość 90-870
po 1. poinformuj go, że został ojcem po 2. jeśli nie będzie chciał utrzymywać kontaktu z tobą pozwij go o alimenty po 3. zrób testy na ojcostwo przyda się w sądzie po 4. nie ukrywaj prawdy przed dzieckiem może i facet nie będzie chciał znać dziecka ale dziecko ma prawie wiedzieć kto jest jego ojcem i to dziecko samo zdecyduje czy chce go poznać

Naewt jesli mam mu tylko wyslac sms-a z taka wiadomoscia???? To jest zasadnicze pytanie. O testy sie nie boje, moze je robic bo wiem z kim mam dziecko. 90-870 Dziekuje za konkretna odpowiedz.

Gość łąki pola lasy
sdfsef - skoro nie chcę dziecka w danym momencie to go mieć nie będę, po co mam sobie robić pod górkę? facet może zwiać ale kobieta ma siedzieć na dupie i bawić bachory? jeszcze czego.

Gość sdfsef
łąki pola lasy sdfsef - skoro nie chcę dziecka w danym momencie to go mieć nie będę, po co mam sobie robić pod górkę? facet może zwiać ale kobieta ma siedzieć na dupie i bawić bachory? jeszcze czego. fffff Kto Ci każe wybierać nieodpowiedzialnych i niedojrzałych facetów- to jakich wybierasz to Twój problem. Po prostu aborcja to taka sama ucieczka od odpowiedzialności jak porzucenie kobiety w ciąży.

Gość gigi gigi
Po prostu aborcja to taka sama ucieczka od odpowiedzialności jak porzucenie kobiety w ciąży. xxxxxx czyli za porzucenie kobiety w ciąży również powinny grozić dwa lata więzienia, tak jak za skrobankę, tak?