Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sianowata guovva

SIANO NA GŁOWIE - nic nie pomaga

Polecane posty

Gość sianowata guovva

Dziewczyny, czy jest tu ktoś kto "wyleczył" swoją czuprynę i pokonał łamliwość, puszenie się włosów? Ja jestem blondynką, zawsze miałam cienkie, delikatne, a do tego falowane, puszące się kudły. Od paru lat je farbuję co 2 - 3 miesiace;/ - z tego niestety nie umiem zrezygnować. Nie prostuję włosów, rzadko używam suszarki, nie używam kosmetyków do stylizacji, jedwabiów itp, wydałam już małą fortunkę na kosmetyki pielęgnacyjne: Joanna, Artego, L'oreal, Professional by fama, Kerastase...i niewiele to daje, włosy się niby błyszczą i są miękkie, ale i tak kompletne siano. Błagam pomózcie! Co robić?? Co jeść, jakie suplementy kupić, jakie kosmetyki/zabiegi mogą mi skutecznie pomóc?

Gość taka_jednaa
a może spróbuj laminowanie wlosow żelatyną?

Gość gigi gigi
tylko i wyłącznie OLEJOWANIE WŁOSÓW!!!

Zmien diete - jedz wiecej ryb i orzechow. Idz do fryzjera. Masz dwie mozliwosci - obciac sucha czesc wlosow lub zastosowac zabieg keratynowy - ale taki zabieg jest dosc kosztowny. Zacznij olejowac wlosy naturalnym olejkiem kokosowym, najlepiej hinduskimi, np. Parachute (mozesz sobie zamowic np. z Allegro, kosztuje okolo 10 zl ). Masuj olej w skore glowy i wlosy i zostaw na godzine lub dwie, jesli jest srodek dnia i musisz umyc wlosy a jesli to wieczor, to zeplec w warkocz i zostaw na cala noc. Umyj rano. Oprocz tego stosuj regularnie maski na glowe , 2 x w tygodniu lub nawet raz na tydzien zabieg z maska wystarczy. Plucz wlosy chlodna woda. Nie uzywaj szamponow z SLS.

Gość sianowata guovva
jedwab to zło wcielone - słyszałam to już od niejednej fryzjerki. owszem używałam go przez dłuższy czas, ale jedwab ma działanie doraźne, ogarnia włosy na chwilę, jego długotrwałe stosowanie bardziej włosom szkodzi niż pomaga, bo to jest silikon czy coś takiego i włos się dusi;/

Gość OtoTylkoJa
Nie używaj jedwabiu. Wizualnie poprawi, a tak naprawdę wysuszy. Zrób maseczkę naturalną np. jajko, olej rzepakowy i odrobina oleju rycynowego. Polecam Ci szampon: garnier dla dzieci 2w1 morela. JEST CUDOWNY. wejdz na blog anwen. tam znajdziesz wszystko co trzeba :D

Gość Vividaluca
Sprobu szamponj gliis kur, on daje efekt grubych I gladkich

Gość Kar790
Keratyna-jest świetna, po koich pasemkach super wygładziła mi włosy. I uszczupliła portfel o 300 zł.

Gość sianowata guovva
lalilla - maski stosuję, używałam też kiedyś całe zestawy które miały sprawić cuda - szampon, odżywka, maska, ampułki.... używam szamponów bez sls, ale niektóre (np z professional by fama) to porażka - po umyciu włosów tym szamponem mam kompletny kołtun na głowie, dopiero po nałożeniu odżywki/maski udaje mi się rozplątać włosy

Gość sianowata guovva
kiedys myślałam o tym prostowaniu keratynowym, ale póki co nie mam kasy;(( kilka stów i efekt na parę miesięcy... ale może kiedys się skuszę

Gość Vividaluca
Ja uzywalam drogich szamponow I wcale nie sa rewelacyjne, dobre sa tez plukanki ziolowe, np.skrzyp

Gość sianowata guovva
a możecie polecić jakieś skuteczne tabletki??? słyszałam że merz special jest dobry...

Gość sianowata guovva
masakra, wiecie jak ja zazdroszczę innym dziewczynom ładnych włosów??? takich prostych, ciężkich, "sypkich"...

Gość Vividaluca
Gliss kur jest ok, co prawda ma sie uczucie ze nie zmiekcza dobrze ale nic mi od glowy nie odstaje I sa takie ciezsze

Gość ja, pokojowa
kiedys myślałam o tym prostowaniu keratynowym, ale póki co nie mam kasy;(( kilka stów i efekt na parę miesięcy... ale może kiedys się skuszę xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx jak na parę miesięcy??? odrosty też masz skeratynowane????

Sianowata, ladne, grube, ciezkie wlosy to maja kobiety z Azji. To sa geny. My Polki mamy z natury ciensze i delikatniejsze, wiec sztuka jest doprowadzic je do ladnego stanu, no chyba, ze ktos mial szczescie urodzic sie z czupryna niczym hinduska bogini :) Zrezygnuj z farb. Najwieksza szkode czynisz wlosom wlasnie tymi farbami - Joanna, Srolear i inne gowna. Zamiast farby - jesli juz musisz sie koloryzowac- sprobuj ziolowej naturalnej henny. Sa tez w kolorze blond. Taka henna jest bez zadnych chemikalii, nie dosc, ze nie niszczy wlosa, to jeszcze poprawia kondycje. A jakiej dlugosci masz wlosy tak w ogole?

Gość sianowata guovva
ja pokojowa >>> chodziło mi o to że efekt tego zabiegu keratynowego utzrymuje się przez około 4 miesiące, a na moich cienkich, codziennie mytych włosach pewnie jeszcze krócej Lalilla -- włosy mam mniej więcej do ramion, a napisz coś więcej o tej hennie, widziałam taką w drogerii ale nie zdecydowałam sie kupić. a Ty używałaś?? jaki efekt? jak długo trzyma sie kolor?

Uzywalam z Khadi. Tylko, ze henna nie ma za zadania zmienic koloru drastycznie, jedynie OZYWIC. Jesli masz platynowy, bialy blond, to efektem beda miodowe blond ze zlotymi refleksami. Efekt trzyma sie kilka tygodni. Tak do 5 ciu tygodni u mnie. Tyle ze to nie jest szkodliwe, wiec smialo mozna powtarzac co miesiac bez obaw ze sie niszczy wlosy.

Aha. Jesli zalezy ci na efekcie - platynowy blond - to niestety, zadna henna nie oferuje takich kolorow, z tego co mi wiadomo.

Gość sianowata guovva
kurczę właśnie nie chcę złotych włosów, tylko chłodny blond.. powodem dla którego kilka lat temu zaczęłam farbować włosy był ich naturalny miodowy kolor - kompletnie niepasujący do mojej jasnej karnacji;/ dlatego unikam ciepłych blondów

To w takim razie nie mozesz uzywac henny, bo nie produkuja takiej palety blondow. Te henny pochodza z Indii, wiec wiecej jest odcieni brazow i czarnych. To moze chociaz nie farbuj calej czupryny? Rob tylko te chlodne blond pasemka co 2-3 miesiace... chociaz to...

Gość sianowata guovva
lalilla - chyba faktycznie muszę ograniczyć to farbowanie choć będzie ciężko;((

Gość kasienkaakatee
miałam ten sam problem po przedłużaniu rozjaśnianiu .. miałamwłosy do pasa a zrobiły się do ramion cienkie jak ogon myszy , ale zaczęlam brać witaminy obowiązkowo kwas foliowy i skrzyp i pokrzywa lub witaminy dla kobiet w ciąży , chciałam zostać nadal blondynką więc spód włosów ufarbowalam na miodowy blond bliski do mojego naturalnego a na czubku robię po 4 pasemka jasną farba blon , staram sie nie prostować i nie męczyć włosów , może nie jestem tak samo jaśniutką blondynką ale włosy po 3 miesiącach są znacznie dłuższe i wreszcie mam porządnego kuca a nie jakieś 3 włoski najbardziej pomoże Ci czas i systematycznośc