Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliyax666

"zatkane" ucho

Polecane posty

Gość aliyax666

od wczoraj męczy mnie koszmar. kiedy sie obudziłąm, to poczułam, ze mam zatkne ucho, oczywiscie sie tym nie przejelam, bo wiedziałam, ze po jakims czasie przejdzie. w koncu po poludniu zaczelo mnie to juz dosc denerwowac, wiec ja idiotka wzielam patyczki do uszu i staralam sie jakos delikatnie temu zaradzic. nic nie pomogło. dodam ze od wczoraj rano mam uporczywy kaszel i czasami kicham (nie wiem, moze to ma cos z tym wspolnego). przeplukiwalam nawet woda utleniona, nic nie dało. juz nawet nie wiem, czy to ucho jest zatkane czy nie- mam takie uczucie, ze jest. słabo na nie słysze, głównie w tym uchu słychac dokładniej jak poruszam szczęką, głową itp. nie wiem czy jest cos takiego, ale słysze to jakby cisnienie, nie wiem jak to nazwac.. nie wiem, co to moze byc, bradzo sie boje. mowilam mamie o tym, ale mnie wysmiala, ze wymyslam sobie jakies choroby az ja po prostu sie obawiam o swoje zdrowie. z tego co wiem, to w dziecinstwie miałam problemy z uszami, ale juz nie pamietam co sie działo dokładnie. prosze o pomoc.

Gość Szopen
Umów się z laryngologiem - też tak miałem i się okazało że mam grzybicę i ropę.

Gość response1
pewnie zrobił ci się korek z woskowiny - idz do laryngologa. Zwykle usuwają to przepłukując ucho ciepłą wodą ze strzykawki - to nic strasznego, standardowy zabieg.

Gość aliyax666
czy do pierwszej wizyty u laryngologa musi byc obecny rodzic ? mam 16 lat, ogolnie do lekarza rodzinnego chodze sama, nie wiem czy u laryngologa przy rejestracji (podawanie peselu itp) w moim przypadku jako niepelnoletniej musi sie rodzic podpisywac czy ja sama (nie wiem czy tak jest, bedac u dermatologa musiała moja mama sie podpisywac). ??

Gość ja przepłukuję sobie sama
gruszką do lewatywy

Gość aliyax666
ja gruszką wole nie bo po 1 nie wiem gdzie ona jest obecnie po 2 boje sie, ze uszkodze tam sobie cos jeszcze

Gość pride
To może być wysiękowe zapalenie ucha, nawet internista powinien poznać.

Gość aliyax666
i jak przebiega leczenie ?