Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinaaaa333

ruchy dziecka

Polecane posty

Gość kalinaaaa333

Dziewczyny, w którym tyg. dzidzia daje o sobie znac? Za mną 18 tc i nic nie czuje, dodam, że jest to moja pierwsza ciąża. Koleżanka, ktora była juz 2x mówi, że w tym czasie nie poczuje kopnięcia, ale tak jakby ukłucie.

Gość Do ssssssddddddddddddddddd
ja jestem w 18. Czuje ruchy od 2 tygodni. Takie plumkniecia. Jak siedze długo w bezruchu lub jak coś zjem to po okolo 20 minutach odkad zaczynam jesc. Jestem szczupła i brzuch juz jest widoczny jak mała pileczka.

Gość monster mama
ja jestem w pierwszej ciąży i czuję od 14tc, ale to podobno jakiś ewenement. wszystkie moje koleżanki czuły dużo później. to jest takie łaskotanie od środka, jakbym miała owsiki w brzuchu :) teraz jestem w 18tc i to łaskotanie jest coraz częstsze i wyraźniejsze, czasem nawet takie długie maźnięcia pędzlem :D od środka. ale moja mała to jakieś adhd, na prenatalnym mam wypis "ograniczona widoczność z powodu nadruchliwości płodu", a jak teraz byłam u ginki, to powiedziała to samo, że mała jest niesamowicie ruchliwa :) aż się boje co będzie po porodzie, nieźle da nam w kość. aaa, bardzo lubi śpiewy w kościele, wtedy mam rewolucje :D

Gość kalinaaaa333
ale te plumkniecia sa podobne do tych co zoladek wydaje? np. jakby ci sie woda przelewała? dzis poczułam te niby ukłucia. Brzuch tez niby mam jak pileczka, a do szczuplych w zasadzie nie naleze.

Gość monster mama
to jeszcze nie są kopnięcia, tylko właśnie takie łaskotanie i mazanie pędzlem, jak opisałam wyżej.

Jestem w pierwszej ciąży i poczułam pierwsze laskotki malenstwa w 16tc ale to podobno rzadko się zdaza u mnie po prostu tak był jakoś maluch ułożony że go poczułam dość wcześnie :) ale raczej w pierwszej ciąży czuje się ruchy od ok 20tc dużo też zależy gdzie masz łożysko czy z przodu czy z tyłu :) pierwsze ruchy dla mnie to było takie laskotanie a nieraz jak by mi ktoś bąki puszczał w brzuchu :D

Gość paplitos
Pierwsze ruchy to była taka malutka rybka w brzuchu :) Ale słyszałam że można wyczuć ruchy jelit, nie czułam tego poza ciążą nigdy więc nie mam porównania. Z tego co wiem od 16 tc bywa, ale lekarz mówił że do 20. tc powinnam czuć.

pierwsze ruchy ok 18 ale takie bardzo delikatne, muśnięcia Po połówce ok 20 juz mocniejsze kopnięcia

Gość ja pierwsze poczułam w
21 t.c. przez kilka dni takie jakby laskotanie, a później juz mocniejsze