Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina26666

Co mnie dopadło???

Polecane posty

Gość Ewelina26666

Witam! Jestem młoda osoba mam 26 lat. Do pracy jeżdżę rowerem, biegam 4 razy w tygodniu, prace mam fizyczna. Ostatnio się sypie:( zaczęło się już rok temu. Jadąc rowerem dretwial mi kciuk w prawej dłoni. Nic sobie z tego nie robiłam. Jakieś 4 mies temu zaczęła mi bez powodu dretwiec prawa dłoń nawet kilkanaście razy dziennie. Teraz od tygodnia jestem na wakacjach i... Obie dłonie dretwieja,stopy tez. Kolana mnie bolą i barki i ogólnie czuje się jakaś strasznie zmęczona. Spać mi się chce około 18 pomimo 3 wypitych kaw. Nie dam rady usiąść bo bolą nogi, o kucaniu mowy nie ma. Bolą mnie palce w stawach ( takie jakby zakwasy, jakbym była nierozciagnieta) zaczynam się poważnie martwić bo jest coraz gorzej. Dzisiaj ledwie z łóżka wstalam bo stopy jakieś takie spuchniete i o mało się nie przewrocilam:( przecież tak nie moze być !!! Co mi jest ? Wie ktoś???

Gość chyba muszisz pójść do lekarza
dlaczego nie byłaś kiedy zaczęły się te problemy.Jesteś jeszcze za młoda ;) na tego typu bóle. Zdrowia życzę i uważaj na siebie

Gość Kasia ptysia
Luzik! To typowe objawy stwardnienia rozsianego (SM). Nie da się tego wyleczyć, ale da się z tym żyć. Głowa do góry!

Nie straszcie dziewczyny od razu stwardnieniem rozsianym! Po prostu idź do lekarza, nie czekaj aż samo przejdzie.

Gość Kasia ptysia
Rzeczywiście to nie musi być stwardnienie rozsiane. Zawsze zostaje nieoperacyjny, złośliwy nowotwór mózgu.

... bo Kasia ptysia wie jakie są pierwsze objawy SM. Ubaw po pachy. A autorka niech nie zadaje tutaj takich pytań, tu nie ma lekarzy, diagnozujących na odległość. Objawy wyglądają niepokojąco więc trzeba iść do lekarza, zrobić badania.

Gość Ewelina26666
wiem ze powinnam isc do lekrza ale niestety nie jestem w swoim miejscu zamieszkania a wyjechalam na wakacje i zaczal sie typowy dla wakacji odpoczynek i organizm mi wariuje. zamiast byc lepiej jest coraz gorzej co jest dziwne, bo myslalam ze na wakacjach odpoczne i objawy zwalalam na przemeczenie a teraz to juz sama nie wiem. nie mam problemu z oczami, glowa mnie nie boli,nie mam problemow z koncentracja, czasem bola mnie plecy ale w miejscu gdzie mialam wbijana igle przy znieczuleniu epiduralem. a do lekarza pojde napewno za 10 dni jak wroce.

Gość decubal jest na
moze fibromialgia?

Gość Ewelina26666
Hmm muszę poczytać co to jest...

Gość Ewelina26666
Raczej nie. Mnie nie bolą punkty przy dotykaniu tylko tak jakby kości i jakby w stawach. Palce u rak takie jakby nieużywane były długo. Cieżko mi wyjaśnić. Jakby zakwasy przy nierozciagnieciu mięśni przed sportem... No takie uczucie. Stopy rano spuchniete a ja na tych wakacjach naprawdę nic nie robię. I dlatego te objawy trochę mnie martwią.

Gość mnie to też*
idź do najbliższej przychodni, nie musisz czekać na powrót do domu wcale, jeżeli jesteś ubezpieczona

Gość mnie to też*
może dna moczanowa? tylko te spuchnięte stopy chyba do niej nie pasują

Gość decubal jest na
no to reumatyzm czy tam reumatoidalne zapalenie stawów

Gość mnie to też*
moim zdaniem nie powinnaś szukać odpowiedzi w internecie jeżeli to coś poważnego, to nie ma na co czekać, a jeżeli to nic poważnego, to tylko będziesz się denerwowała i stresowała czytając o rozmaitych chorobach bóle, sztywność stawów, drętwienie, opuchlizna - to może pasować do mnóstwa chorób zapytaj też lekarza o zadanie w kierunku boreliozy powodzenia :)

Gość mnie to też*
*badanie

Gość Ewelina26666
Byłam u lekarza. Powiedział, że źródłem moich problemów jest nałogowe onanizowanie się szczotką do sedesu.