Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boldek

Chciałem sie dowiedziec czy mam skolioze

Polecane posty

Gość boldek

Witam mam 19 lat i mam i chciałem sie dowiedziec czy to skolioza czy co innego do jakiego lekarza sie zgłosc itp. mam odstajace łopatki barki sa wyciagniete do przodu z przodu prawa czesc klatki piersiowej jest normalna a lewa czesc zeber jest wygieta do przodu rówzniez lewa czec tułowia

Gość ojtaktak
wystarczy ze Zrobisz sobie sam/a rtg kregoslupa ,wtedy sie dowiesz bo do zdjecia dostakjesz opis przy odbiorze,jak nie chcesz p[lacic to popros lekarza o skierowanie na owe zdjecie ,powiedz ze masz bole w plecach czy cos tam sciemnij ,ale to nie jest az tak wielki wydatek wiec jesli masz za lekarza rodzinnego jakiegos konowala to lepoiej zrobic to na wlasny koszt niz sie użerać i prosic

Gość a ja czytałam
z opisu wynika że masz skoliozę przydałyby się ćwiczenia rehabilitacyjne do 21 lat masz szansę to trochę wyrównać

Gość boldek
dzieki zrobie rtg w tygodniu to zobacze co z tego wyjdzie

Gość medus_A
nie rób rtg na własną rękę, idź do lekarza rodzinnego/pierwszego kontaktu, on Cię obejrzy i zdecyduje czy trzeba robić zdjęcie i jakie

Gość medus_A
albo skieruje do ortopedy jeszcze się okaże, że zrobiłeś niewłaściwe zdjęcie i tylko przyjmiesz niepotrzebnie dawkę bardzo szkodliwego promieniowania