Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka231234

Czy planując dziecko odkładałyście wcześniej pieniądze na ten cel?

Polecane posty

Gość pytajka231234

Chodzi mi o to czy np gdy planowałyście dziecko że np za rok zaczniecie starania to przez ten czas odkładaliście jakieś pieniądze na wydatki związane z ciążą, wyprawką itp? Jeśli tak jakie to były mniej więcej kwoty miesięcznie i jak długo zbieraliście?

Gość abcdefgaha
nie zbierałam nic, dziecko było nieplanowane, dziatki nam wszystko kupili, ja tylko pokazywlam co chce:) ale nie każdy ma takich rodzicow i tesciow:)

Gość mama007
wszystko chyba zależy, jakie macie warunki finansowe, czy zamierzasz prowadzić ciązę prywatnie itp. Ja chodziłam prywatnie, ale na abonament z pracy, a że ciąża wymagała stałej opieki, to średnio 600zł/mies. by mnie wyniosło. Wyprawkę kupiliśmy z pieniędzy bieżących, ale odłożylismy, żebym mogła spokojnie z dzieckiem siedzieć w domu rok-dwa.

Gość tak kkkkkkkkkkkkk
po 200-300 zł

Gość tez jestem ciekawa ile sie
My wcześniej odkładaliśmy po ok 500 zł miesięcznie ale teraz nie jesteśmy w stanie bo wszystko idzie na leczenie leki, stymulacje, monitoring badania, prywatne wizyty itp.

Gość odkladalismy nie na dziecko
ale ogolnie, jak byliśmy tylko we 2, bardzo dobrze płatne prace wiec się odkladalo bardzo dużo, po 3 tys m-cznie

Gość do abcdefgaha
jak głupie dziatki to czego rodzisz jedno po drugim, napieprz im ze 12 sztuk to może zmądrzeją