Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amiwa

rozstanie na 4 miesiace przed slubem

Polecane posty

Witam, Opisze w skrócie mój problem. Byłam w związku z facetem przez 9 lat. W sierpniu mieliśmy wziąć ślub. Nagle jakiś miesiąc temu stwierdził że nie jest gotowy. Decyzja została dziwnie podjęta po dwóch imprezach przegadanych z jego koleżanka. Zaproponował mi że ślub odwołamy ale żebyśmy zostali razem i zobaczymy co będzie.poza tym próbował zwalić winę na mnie.mówił że przez ostatniego roku tylko w domu siedziałam i nic nie robiłam.teraz wiem że to był pretekst. Płakał że jakbyśmy zaplanowali ślub po swojemu to już dawno byśmy po nim byli i kryzys przebiegałby zupełnie inaczej. ją stwierdzilam że w takim razie to koniec i sie wyprowadzam. Właściwie to mnie nie zatrzymywał,powiedział tylko że jakbyśmy zostali teraz razem to wszystko wrociloby do tego samego punktu. Po rozstaniu pisał do mnie z byle pretekstem chciał się spotykać itd. Ostatnio go zignorowałam zadzwonił smutny i się pytał czy chce zerwać kontakt.powiedziałam że zbyt dużo rzeczy się wydarzyło i że niech próbuje to może się odezwę a może nie. Na razie cisza z jego strony od dwóch dni.tak mu zależy.najgorsze jest w tym wszystkim to że przekreslil tyle lat dla jakiejś pindy. On utrzymuje teraz że rozstanie to nie jego wina tylko że ją go rzuciłam. Kolejne zrzucanie winy na mnie żeby on wyszedł w tym wszystkim na ofiarę i żeby nie miał wyrzutów sumienia.Efekt szoku powoli mija i zaczynam być na etapie nienawiści.nie chce znać tego czlowieka. Potraktował mnie jak zabawkę która można wyrzucić jak się znudzi.czuje do niego wstręt.najgorsze jest teraz to że zostało u niego część moich rzeczy i w końcu muszę mu oddać klucze. Na sama myśl że go zobaczę robi mi się niedobrze. To koniec wywodów.musiałam się wygladac :-)

Gość wspolczuje Ci
bardzo wspolczuje. za jakis czas bedzie lepiej. trzymaj sie. jeszcze kogos znajdziesz

Gość Tobynek
Ureguluj te zaległe sprawy jak najszybciej. Później będzie gorzej.

ze mną po 8 latach zerwał kontakt i w sumie bez żadnych tłumaczeń tylko tyle żebym go nie naciskała.. chore to wszystko mam nadzieje ze spotkam normalnego faceta i tobie tez tego zycze

Tak jak gdzieś czytałam, jestem mu wdzięczna za to że ustąpił miejsca komuś wartosciowemu kto na mnie zasługuje :-) A dodam jeszcze jak gnojek próbowa mnie zwodzic.mówił żebym na niego nie czekała ale dodawał że zobaczymy co będzie i może znów się do niego wprowadza albo weźmiemy ślub. Albo podsylal piosenki że słowami o kryzysami z których się wychodzi. Chciał że mnie zrobić chyba koło zapasowe, ale mu się to na pewno nie uda.

Tak jak gdzieś czytałam, jestem mu wdzięczna za to że ustąpił miejsca komuś wartosciowemu kto na mnie zasługuje :-) A dodam jeszcze jak gnojek próbowa mnie zwodzic.mówił żebym na niego nie czekała ale dodawał że zobaczymy co będzie i może znów się do niego wprowadza albo weźmiemy ślub. Albo podsylal piosenki że słowami o kryzysami z których się wychodzi. Chciał że mnie zrobić chyba koło zapasowe, ale mu się to na pewno nie uda.

Gość tictactic
Też miałam takiego niezdecydowanego.A nawet nie byliśmy zaręczeni jeszcze.I tak jak u Ciebie, ciężar zerwania spadł na mnie.Nawet odejsc nie umiał.

W sumie też nigdy od niego pierścionka nie dostałam. Faceci to tchorze ..w moim przypadku to chyba chodzi jeszcze o to że on obawia się opinii w naszym wspólnym towarzystwie.tak to pozawsze może powiedzieć że to po części moja wina bo się przecież wyprowadziłam.

tylko kto mu w to uwierzy? Wypiąć się tuż przed ślubem i robić z siebie ofiarę...miałaś szczęście, że zwiał teraz, a nie po ślubie.

Gość tictactic
Ciesz sie,ze przed slubem tak wyszlo.

Na początku był żal. Tteraz się cieszę. Wraz z oddaniem kluczy kasuje jego nr telefonu i wszelkie facebooki żeby nie musieć na niego patrzec ani nie czytać smsow itp.

Gość Vgujcg
Co za looser Dobrze ze sie go pozbylas Oby ci Los to wynagrodzil

Myślę że wynagrodzi. Może to zabrzmi nieskromnie ale jestem zbyt ładną,, fajna wyksztalcona kobieta żeby być sama :-) już się adoratorzy kręcą :-)

Gość tictactic
A w jakim wieku jestescie?

Prawie 27, więc to nie koniec świata :-)

Gość elzbietka101
9 lat w dupę poszło ! Ale lepiej się rozstać teraz niż za następne 9 lat, bo i tak by do tego doszło> Nie masz co żałować, tylko co on chciał powiedzieć że przez ostatni rok siedziałaś w domu - chora jakaś jesteś czy nie chce ci się iść do pracy ?

Gość ggfgjhjj
najpierw daje dupska 9 lat bez slubu, a potem, sie dziwi, że facet sie żenić nie chce i że takiej nie szanuje. a po co ma szanować taką szmatę i żenić się z nią, skoro wszystko dostał na tacy przez te 9 lat, na co mu teraz ślub? i nie, on cie nie potraktowal jak szmate, to ty siebie tak potraktowalas godząc sie na meiszkanie bez slubu tyle lat jak zwykla dziwka. i facet to po prostu bardzo mądrze wykorzystal, twoją glupotę, skoro taka szmata daje dupy bez zobowiązań, to sie korzysta. poruchal i porzucil jak szmate, ktora sie znudzila. i bardzo dobrze zrobil. to mnie rozwalilo: "Tak jak gdzieś czytałam, jestem mu wdzięczna za to że ustąpił miejsca komuś wartosciowemu kto na mnie zasługuje"... - ty jestes wartosciowa? dupska dajesz bez slubu przez 9 lat, mieszkasz na kocią łapę, i ty jestes wartosciowa, z ktorej strony przepraszam bardzo? dostalas to na co wlasnie w 100% zasluzylas.

Gość jakaś dewota nie rozumie
problemu. facet który roocha przez 9 lat a potem zwodzi i oszukuje to szmata. zostaw dziewczynę w spokoju. nie rób z dupka świętego.

Gość teraz wiem___
u mnie podobnie 10 lat razem w tym rok mieszknia i koniec

Gość gość
W życiu zazwyczaj nie układa się tak jak tego oczekujemy. Ja również przeżywałam zawód miłosny. Zostawił mnie facet po 3 latach związku. A ja nie potrafiłam bez niego sobie poradzić. Odzyskałam dzięki sposobowi ostatecznemu – urokowi ze strony http://urok-milosny.pl jest między nami super i mam nadzieję, że tak zostanie.