Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fe2fwjmdewk

marze o zyciu w Norwegii:( ale boje sie ze to sie nie spelni

Polecane posty

Gość fe2fwjmdewk

ech

Gość ejbisi1986
Znajdz Norwega i wyjdz za niego za maz :P

Gość fe2fwjmdewk
a ktory mnie zechce:) narazie sie ucze jezyka i mam nadzieje ze za kilka lat...

Gość hey hey taka jestem ja
ja mam to samo, a uczysz się jezyka? ja tak, codzienie oglądam zdjęcia Norwegii i się nakręcam

o, odpowiedziałaś już :D jak się uczysz , sama? z czego korzystasz, ile już umiesz?

Gość fe2fwjmdewk
.

Gość jedz jak masz ochote
w czy problem? i nie nastawiaj sie ze sie nie uda !

Gość fe2fwjmdewk
sa strony z nauka jezykow tez ogladam zdjecia bergen i innych miejsc czytam fora itp

.

ja sobie ściągnęłam z chomika kurs eskk, mi się strasznie podoba przyroda i miasta w Norwegii, i Norwedzy :P

Gość fe2fwjmdewk
no wlasnie boje sie bo nie jestem do konca zdrowa i codziennie musze brac leki nie wiem jak jest ze sluzba zdrowia w norwegii czy mialabym dostep do ich leczenia? musialabym miec prace tam i zameldowanie zeby korzystac z ich sluzby zdrowia to nie takie proste

.

Gość fe2fwjmdewk
,

Gość norge-ikke s bra.
Ja mieszkam w Norwegii 10 km od Oslo ponad 1,5 roku. Ogolnie to juz chce wracac do domu. Nie wiem czemu ludzie tak się nakecają. Moze kasa dobra, ale nuuuda. Tu się nic nie dzieje. Do tej pory max to bylo 15 stopni, dzisiaj jest 4 :(

Gość fe2fwjmdewk
.

Gość norge-ikke s bra.
Zeby byc na legalu w Norwegii trzeba znalezc prace, bez tego nie dostanie się pozwolenia na pobyt w tym kraju. A żeby dostac legalną prace tez trudno.

Gość fe2fwjmdewk
ja bym chciala miec nudne zycie:) ale dobre i nie w biedzie rowniez z dobra opieka medyczna jak to jest wreszcie z leczeniem chorob przewleklych w norge?:)

Gość fe2fwjmdewk
a tobie jak sie udalo dostac legalna prace? jestem z wykształcenia przedszkolanką, ale pracowalam glownie w biurze

Gość fe2fwjmdewk
.

Gość a psik! koty...
..

Gość norge-ikke s bra.
ja nie mam legalnej pracy niestety.

Gość norge-ikke s bra.
Leczenie tutaj jest cięzkie z tego co wiem, nie ma tyle lekow co w Polsce. Znajoma z dzieckiem lata do Polski, teraz jest w ciąży i badania robić tez leci do Polski. Ogolnie jest tu bardzo duzo osób niepelnosprawnych.

Gość fe2fwjmdewk
czyli dobrze jak jest duzo niepelnosprawnych bo panstwo jest im przychylniejsze sama mam umierkowany stopien ale nie wiem czy to sie na cos przeklada za granica

Gość kvmdk
?

Gość 10 lat w Norwegi
O rany. Norwegia jest chyba najgorszym miejscem do zycia. Powodow jest mnustwo. Fatalna pogoda, czyli depresja wczesniej czy pozniej. Zacofanie wzgledem europy o jakies pol wieku, czyli oprocz patrzenia na zimne gory nie tu nic wiecej do roboty. Depresja wczesniej czy pozniej. Ludzie sa tu poprostu brzydcy, normalny facet nie za kim sie obejzec, nie po co wlozyc koszuli, nie musi sie starac o swoj wyglad. Dotyczy to rowniez kobiet. Depresja wczesniej czy pozniej. Sluzba zdrowia teoretycznie bezplatna. Na zwykle przeziebienie mozesz wydac nawet 1000 kr, 360 rachunek za wizyte, leki, 360 za druga wizyte, czesto trzeba tez trzeciej wyzyty bo lekarze pochodza z bangladeszu lub okolic. Nie maja pojecia jak leczyc. Mity o dobrych zarobkach. Owszem zarobi sie tu sporo, tylko co z tego. Mieszkanie, dom czyli kredyt okolo 10.000 kr na miesiac, obowiazkowe ubezpieczenie 1,5 tys miesiecznie. Smiecie, woda i inne p*****ly 500 kr. Prad w zimie ktora trwa tu z przerwa na "lato" czyli lipiec nawet do 2 tys miesiecznie. Jedzenie dla 4 osobowej rodziny minimum 6 tys. Wszystko co tu zarobisz wydasz i zyjesz od pierwszego do pierwszego. No chyba, ze zyjesz w wynajetej piwnicy bez dostepu do slonca jak wiekszosc rodakow.