Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 alamakota30

Depresanum - skutki uboczne?

Polecane posty

Go艣膰 alamakota30

Hej. Czy jest tu kto艣, kto zacz膮艂 przyjmowanie Depresanum i niefajnie si臋 czu艂 po przebudzeniu? Ja w czw. przyj臋艂am 2 tabletki i nie mog艂am rano wsta膰 - ca艂y dzie艅, do 18 le偶a艂am z uczuciem ca艂kowitego przem臋czenia. My艣la艂am, 偶e to mo偶e wina alkoholu. Ale w pt na wiecz贸r przyj臋艂am 1 tabletk臋 i dzisiaj znowu nie da艂am rady wsta膰 z 艂贸偶ka - czuj臋 si臋 przem臋czona, niewyspana itp mimo, 偶e spa艂am normalna ilo艣膰 godz. i nie mia艂am problemu z za艣ni臋ciem. kto艣 te偶 tak mia艂? Kto艣 ma pomys艂 kt贸rego sk艂adnika to mo偶e by膰 wina? Z tego, co uda艂o mi si臋 wyczyta膰 wynika, 偶e 偶aden ze sk艂adnik贸w nie powinien tak oddzia艂ywa膰...Do tego Depresanum ma wp艂ywa膰 na zmniejszenia uczucia zm臋czenia a u mnie jest ca艂kowicie na odwr贸t :/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hfhgy
pewnie dlatego ze to pierwszy dzien

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pierwsze 2 tyg s膮 takie
luty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alamakota30
O masakra. to ile dni trzeba si臋 m臋czy膰, 偶eby czu膰 pozytywne skutki tego suplementu? :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Juakdeew
ja teraz biore.to jest troche luzne slabe.nie na recepte.troche mnie glowa bolaa z poczatku ale nie ma zadnych skutkow ubocznych powaznych

Udost臋pnij ten post

zrozumcie siebie. Tu tylko chodzi o silna wole. Srodki te sa "G" warte. One maja na celu pom贸c w doszukaniu sie silnej woli. Gdyby to pomaga艂o nie pisano by ksiazek na temat depresji. Bylby " zloty srodek". Mowy nie ma. Tabletak to nic innego jka to o przyswaja organizm. Tabletka nie poszerzy Ci potylicy czaszki. Nie wplynie na rdzen czy kore mozgowa. Na zaden z platow. Tabletka spowoduje jedynie poszerzenie jakich naczynek co moze wywaolac wymiotu lub nudnosci. Nic niebezpiecznego ale : Celem tabletek jest " wiara w ich dzialanie " ja nie pale i niczym sie nie leczy艂em. rzykre ale prawdziwe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Puffek
To nie chodzi o to, 偶e s膮 g. warte. Te偶 mam depresj臋 i nerwic臋. Nie sta膰 mnie na psychologa/psychiatr臋 i nie mam czasu sta膰 w kolejkach w nfz. Bior臋 depresanum jak mam silny atak "paniki". 3 tabletki i mnie otumania. Nie jestem w stanie robi膰 czynno艣ci zwi膮zanych z wysi艂kiem umys艂owym, ale przynajmniej nie p艂acz臋 i nie mam my艣li samob贸jczych. Stosuj臋 depresanum z doskoku, jak mam ataki mocnej autoagresji. Pomaga, ale 2-3 tabletki na raz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W Depresanum s膮 substancje,kt贸re dzia艂aj膮 wspomagaj膮co na uk艂ad nerwowy. To co z organizmu wyp艂ukuje kawa, przem臋czenie i stres jest po cz臋艣ci w tych tabletkach. Jak np. witamina B, kwas foliowy,ekstrakt z kwiatu sza艂wi, L-tryptofan i Inozytol. Mi ten lek pomaga bo tego w艂a艣nie brakuje mojemu organizmowi. Nie mam na razie 偶adnych objaw贸w negatywnych. Wreszcie zmierzy艂am si臋 z ba艂aganem w miejscach do kt贸rych wcze艣niej nie by艂am w stanie psychicznie przysi膮艣膰. Mam du偶o energii, do p贸藕na wiecz贸r i nie wybucham z byle powodu. Ale patrz膮c na sk艂ad, nie wydaje mi si臋 by wzi臋cie 3 tabletek w momencie ataku itp rzeczywi艣cie mog艂o co艣 pom贸c. To nie jest lek silnie uspokajaj膮cy. No chyba 偶e na kogo艣 to dzia艂a jak placebo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
lek dzia艂a indywidualnie, mnie rozlu藕nia jak piwo, ale trze藕wo i poprawia humor, czyli aktywno艣膰.Jest ostrze偶enie o wp艂ywie na sprawno艣膰, ale nigdy to nie jest u mnie wa偶ne ani wyra藕ne.Dobry nowy sk艂ad, tryptofanu prawdopodobnie nie nale偶y za偶ywa膰 du偶o regularnie powy偶ej miesi膮ca.Tryptofan jest tak偶e w bananach- mo偶liwo艣膰 przegi臋cia i zaburze艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bruntschilda
zainterespowa艂y mnie te "z艂e" objawy, zawsze znane jest dobre dzia艂anie i 偶adna szkodliwo艣膰 w pewnych granicach.Senno艣膰 to mo偶e by膰 nadmiar jedzenia(!), depresanum, czyli tryprofanu, czyli zesp贸艂 serotoninowy.W przedawkowaniu nawet dezorientacja i zaburzenia fizjologiczne.Zdecydowanie wiadomo, 偶e albo ine leki na depresj臋 i nerwic臋 albo Depresanum.Nawet po wcze艣niejszym leczeniu przestawienie si臋 jest problemem.Dawki dobiera si臋 indywidualnie, to jest lekki 艣rodek.Nie na wszystko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja uwa偶am depresanum za bardzo dobry preparat, podnosi poziom dopaminy i serotoniny w m贸zgu , lepiej si臋 na nim czuje , ale warto jeszcze kupi膰 sobie tonaxinum forte on te偶 jest dobry na podniesienie nastroju i dzia艂a fajnie uspakajaj膮co ,zawiera te偶 l-tryptofan oraz szyszk臋 chmielu , faje s膮 teraz preparaty , mo偶na wyleczy膰 nerwy i depresje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Obchody 艢wi臋ta Niepodleg艂o艣ci PiS po艂膮czy艂 z uczczeniem kolejnej miesi臋cznicy katastrofy smole艅skiej z 10 kwietnia 2010 roku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uwazam ze to za super lek. Teraz siegnelam po to drugi raz- jem jedna tabletke dziennie - jedno male opakowanie. Po kilku dniach regularnego stosowania dostaje co popoludniowej "g艂upawki". Fantastyczny efekt. a przez to ze powtarza sie to przez kolejne dni(po polowie opakowania zaczynam chodzi膰 regularnie na si艂ownie/fitnesy- bo mam lepszy humor i zaczyna mi sie chciec ) , wchodzi mi w nawyk fajny nastroj - endorfiny zaczynaj膮 juz pojawiac sie pewnie przez 膰wiczenia , zatem odlozenie tych tabletek jest 艂atwe i absolutnie bezpiecznie uratowalo to mnie juz 2krotnie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To jest dobry lek , jak jestes senna to wez sobie 1 tabletke na pol przekroj i bierz po polowkach to oslabi pierwsze dzialanie , lek robi cuda na mnie a bralem juz kazda chemie ktora jest na ryku Gor膮co Polecam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam serdecznie, a czy przy nerwicy kto艣 z was mam ci膮gle zatkany nos?? straszne uczucie, poza tymi co wymienili艣cie, i takie uczucie 艣ciskania g艂owy, jak by kto艣 kaskiem 艣ciska艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
R贸wnie偶 mia艂am skutki uboczne po jednej tabletce, branej przez 3 dni pod rz膮d. Nawet po po艂owce boli mnie g艂owa, a najlepiej si臋 czu艂am po cwiartce (tylko ci臋偶ko przeci膮膰 t臋 tablettk臋 tak, 偶eby wysz艂a z tego 膰wiartka). S膮 osoby bardziej wra偶liwe na dzia艂anie serotoniny mo偶e to wynika膰 z defekt贸w w jej przetwarzaniu (brak odpowiednich enzym贸w, st膮d 艂atwo o zesp贸艂 serotoninowy- np. przy chorobie ehlers-danlosa). Ja nie mog臋 bac ssri w艂a艣nie z tego powodu, dlatego ci膮gle szukam czego艣 co zadzia艂a bez nieprzyjemnych objaw贸w. Z mojej strony mog臋 poleci膰 withanie somnifera, mo偶na znale藕膰 kilka preparat贸w , kt贸re maj膮 j膮 w sk艂adzie(chyavaprash np.) . Jak kto艣 si臋 藕le czuje po tryptofanie to raczej powinien zniejsz膰 dawk臋, albo szuka膰 czego艣 innego:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja pierdziele "My艣la艂am, 偶e to mo偶e wina alkoholu." to popijalas je alkoholem, zycze powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
biore ten lek od niedawna ale jest jak dla mnie rewelacjny ,wycisza i mog臋 normalnie pracowac i zrobic co艣 w domu ... biore 1 tabletk臋 ale nie codziennie ,wtedy gdy sobie sama nie radz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo polecam. Wreszcie zacz臋艂am normalnie funkcjonowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam pytanie- czy przyjmuje kto艣 te leki przy leczeniu hormonalnym? Mam bajzel ze wszystkimi hormonami, lecz臋 si臋 na hiperprolaktynemi臋 spowodowan膮 gruczolakiem przysadki i kilka innych chor贸b zwi膮zanych z bezp艂odno艣ci膮, przyjmuj臋 bromergon, siofor, verospiron i vigantol (olbrzymia dawka witaminy d3). Niby wszystko jest ok, ale czuj臋 si臋 taka... zawieszona. Nie mog臋 powiedzie膰, 偶e jestem nieszcz臋艣liwa, ale szcz臋艣liwa te偶 nie jestem. Mocno podirytowana, zniecierpliwiona, mocno zm臋czona, nie mam ochoty na rozmowy... Jestem ju偶 zm臋czona moimi humorkami, z艂ym nastrojem. Chcia艂abym po prostu cieszy膰 si臋 偶yciem i jako艣 przetrwa膰 t膮 hu艣tawk臋. Przez prac臋 na dwa etaty ci臋偶ko mi si臋 wbi膰 do lekarza, dlatego pytam, mo偶e kto艣 przyjmowa艂 jaki艣 z wy偶ej wymienionych lek贸w i przyjmuje przy tym leki typu Depresanum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dobra Rada 2
Depresanum jak wszystkie inhibitory selektywnego wychwytu dzia艂aj膮 dopiero po 2 tygodniach systematycznego stosowania. zaleca si臋 kuracj臋 minimum 6 miesi臋cy i powolne odstawianie. Wszystkie wpisy o dora藕nym stosowaniu to herezja. Ostro偶nie! Poczytajcie o inhibitorach selektywnego wychwytu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy komu艣 pomaga ten lek ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobra Rada 2- Depresanum to nie jest inhibitor wychwytu serotoniny (SSRI). Ten suplement dziala inaczej- zawiera tryptofan, ktory jest prekursorem serotoniny, czyli to z niego sero powstaje w ludzkim organizmie. Jesli chodzi o mnie to dzieki Depresanum bylam w stanie zejsc z SSRI, ktore wczesniej bralam przez 2 lata. Bralam 3-4 tabletki dziennie, nie bylo otumanienia (albo przynajmniej mniejsze niz po SSRI ;) ). Dzisiaj, prawie 4 lata pozniej nie mam depresji ani bezsennosci (bezsennosc i zaleznosc od lekow nasennych utrzymaly sie u mnie przez ok rok po odstawieniu SSRI), Depresanum bralam dalej codziennie do wrzesnia zeszlego roku, a od tamtego czasu biore od czasu do czasu. :) Zycze wszystkim dobrych efektow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A pr贸bowa艂 kto艣 Zio艂a Tybeta艅skie na depresj臋 ? Je艣li nie, zdecydowanie polecam ka偶demu. Dzia艂aj膮 bardzo mocno i dobrze. Przerobi艂am kilka suplement贸w i ten jest naprawd臋 najlepszy i zdecydowanie najzdrowszy. Depresja i stany l臋kowe przesz艂y jak r臋k膮 odj膮艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ana 345
Depresanum to nie jest SSRI.:-) Najpierw proponuje si臋 dokszta艂ci膰 dopiero wypowiada膰 偶eby nie wprowadza膰 ludzi w b艂膮d. Moja c贸rka ma depresj臋 tak偶e jestem u艣wiadomiona. Depresanum to nie jest lek lecz suplement diety a to jest wielka r贸偶nica. Owszem mo偶e pom贸c si臋 wyciszy膰, ustabilizowa膰 nastr贸j ale nie leczy. W typowej depresji dochodzi do " obumierania pewnych obszar贸w m贸zgu" i leki m.in. SSRI pomagaj膮 zregenerowa膰 i przywr贸ci膰 do 偶ycia te obszary, kt贸re uleg艂y uszkodzeniu. Depresja to bardzo ci臋偶ka choroba ... Wi臋kszo艣膰 z nas nadu偶ywa tego sformu艂owania okre艣laj膮c nim zwyk艂e obni偶enie nastroju.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bior臋 Depresanum 2 miesi膮ce, i zauwa偶y艂am, 偶e gdy 艂膮czy si臋 go z innymi suplementami wtedy pojawia si臋 senno艣膰. Ten sam skutek uboczny obserwuje u siebie gdy bior臋 tabletk臋 podczas posi艂ku. Na opakowaniu zalecaj膮 aby tak j膮 bra膰, natomiast ja bior臋 na p贸艂 h przed 艣niadaniem i kolacj膮 i jest ok :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi depresanum dos艂ownie uratowa艂o 偶ycie po 艣mierci mamy 2 dni i fazy p艂aczu i obsesyjnych my艣li min臋艂y polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa

Ludzie, Depresanum nie wyleczycie DEPRESJI , poprawicie jedynie nastr贸j聽 w sytuajach spowodowanych jakimi艣 losowymi wydarzeniami np. wypadek, 艣mier膰 bliskiej osoby, rozstanie z partnerem, czy jakie艣 inne trudne rozczrowanie. To 艣rodek dla ludzi zdrowych, ale chwilowo za艂amanych sytuacjami zyciowymi. Nie nadaje si臋聽do leczenia przewlek艂ej choroby. Z prawdziw膮聽depresj膮 radz臋 uda膰聽si臋 do lekarza.聽Depresanum leczcie chwilowe DO艁Y . Mnie pomog艂o w poradzeniu sobie z rozpacz膮聽po rozstaniu z partnerem. Poprawa nast膮pi艂a po 3 dniach za偶ywania.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Hej w pi膮tek polknelam depresanum i positivum jednocze艣nie.聽 Czy mog艂o to wywo艂a膰 jakie艣 nieodwracalne zmiany w m贸zgu? Od tego czasu mam ca艂y czas dziwne uczucie ko艂ysania otoczenia i oddychania przedmiot贸w...:classic_blink:

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰