Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BógJestWielki.

Poznaliście już Boga ?

Polecane posty

Gość BógJestWielki.

Bo ja tak, długo mi to zajęło, zawsze znajdowało się coś "ważniejszego" co odciągało mnie od Niego, ale w końcu otworzył mi oczy, przyszedł do mnie, zrozumiałam że mnie kocha, był przy mnie, czułam tą obecność, do dzis pamietam ten dzien, to uczucie.

Gość zielony knotek
no i git uważaj tylko na Lucka bo się podszywa pod Maryję

Gość BógJestWielki.
Nie musze sie obawiać, nie modle sie do Maryji, nie uznaje katolickiego kultu swietych.

Z tym Luckiem to niezłe jaja :D Tak odnalazłem. Też długo szukałem. Ale Nie ide " dobrymi drogami " wciaz bladze. Gdybym dziś umarł smarzyl bym sie w piekle az by cuhnelo spalonymi paznokciami :) Nie to nie sa jaja - to prawda. Tak - odnalazłem. Wierze. Ale to nie uwalnia mnie od grzechu. :)

Gość zielony knotek
UWAGA!!! jehowi plują na ludzi a zielonoświątkowcy tańcują z wężami

Gość BógJestWielki.
Ja też błądze, chociaż staram się nie zbaczać jak dawniej. Tak, jestem w kosciele zielonoświątkowym, ale nie tańcze z zadnymi węzami :D Nawet nie wiem co to znaczy.

Gość zielony knotek
bo nie jesteś w USA to tam się zabawiają z wężami

Gość Gnfrkbtuknjpp
Tez chce poznać zaprzyjaznic sie nie modlić sie tylko w razie potrzeby... Ale tak jak piszesz zawsze jest cos wazniejszego... Niestety Ale wiem ze pewnego dnia zostawie to wszystko i bede chodziła i glosila jego imię Ale dzis potrzebuje jeszcze czasu na to chyba jeszcze nie dorosłam ostatecznie do takiej decyzji potrzebuje modlitwy i czasu

Gość BógJestWielki.
zielony knotek - No właśnie, a tam są tysiace roznych kosciołów, tam kazdy moze swoj kosciol zalozyc, wiec nie uogólniaj.

Ja jestem katolikiem ale mam te same podejsie co ty. Znaczy nie uwazam kultu Maryi ani swietych. Nie modle sie do nich ale... Wiem ze istnieja tyle ze modliwtwy do nich uwazam za zlamanie 1 przykazania. Tylko Bóg pomoże jako trójjedyny Bóg. A maryje uwazam za Demona. Ale tylko ta co sie objawia. A nie ta " parwdziwa ". Ale... Ale... Moge se mylic. Tak czy inaczej jestem katolikiem tyle ze z troszkie onymi pogladami. No i trudno jest sie zmiic o 360. zeby " nie grzeszyc "

Gość BógJestWielki.
Gnfrk - Módl się, i proś żeby do ciebie przyszedł, i też któregoś dnia Go poznasz, Pan przychodzi do wszystkich którzy go szukają.

To nie jest dobre, że Wy zielonoświątkowcy nie preferujecie kultu Maryji. To jest niezgodne z tym czego naucza Pismo Święte gdyż są tam zapisane słowa Maryji, które mówią, że błogosławioną zwać ją będą wszystkie narody.

Wlasnie problem jest w tym ze my nie mamy czasu. Dzis moze byc " ten dzien" ze nie doczekamy jutra. Jezlei dzis umarłbym poszedl bym w pizdu do piekła :/ Taka prawda. Tego sie trzeba wystrzegać. Trzeba sie zmieniac i nie jytro tylko dzis.i ja tez mam z tym problem. Bo nie jeden mowil jak ja a na drugi dzien byl pod ziemia.

Gość BógJestWielki.
Bydgoszczanin - Ja tak samo, wiem że oni istnieją, wiem że Maria istniała i była matką Jezusa, i z pewnością sobie na świętość zasłużyła, i wiele innych osób ktorzy szczegolnie sie Bogu oddali, ale modle sie tylko do osób Trójcy, bo Bóg przeciez sam powiedział że jest Bogiem zazdrosnym.

Gość BógJestWielki.
Gruszka - Ale my szanujemy postać Marii, i nie negujemy jej świętości, że żyła zgodnie z Bożą wolą, ale sie do niej nie modlimy.

Ja szanuje Maryje jako Maryje matke Boza. Slowa bym o niej zlego nie wpowiedzial ale... Cos za duzo tej Maryi. I do tego ten " czysciec ". Gdzie w Bibli slowa o czysccu ? Byc moze to postać " demoniczna". Ktora ma zwiesc wszytkich . Oni w nia uwierza i jej " czyste intencje" Beda sie do niej modlic a nie do Boga. A potem rach ciach bach - i wszycy w piekle. Biore to pod uwage ale za razem wiem "ze moge simylic " I nie chcailbym byc za te pomylka potepiony. Taka moja opinia

Gość zielony knotek
"Gdy On to mówił, jakaś kobieta z tłumu głośno zawołała do Niego: Błogosławione łono, które Cię nosiło, i piersi, które ssałeś. 28 Lecz On rzekł: Owszem, ale przecież błogosławieni ci, którzy słuchają słowa Bożego i zachowują je." Łukasz 11:27,28

Więc unikam Maryi. Ale nie znaczy to ze jestem lepszy nawet jezeli "mam racje " bo : To nie do konca jest tak ze wiara czyniu katolika katolikem ale jego " postepowanie " tu musi wszytko byc ze soba powiazne wiec : Jezeli nawet bym umarł i cieszyl sie ze " Bog mnie wynagrodzi za to jezli mialem racje " to.. Grzeszlem ? - czeka mnie kara. Jaka ? - simple - death. eternal death

Bydgoszczanin, nie musisz się zmieniać o 360 st. Wystarczy 180 ;)

Gość zielony knotek
"Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus" 1 list Tymoteusza 2:5

dobra spojrzmy racjoanlnie : 1) Gdyby bylo pewne na 100% ze to Maryja to pokazal by sie tak jak Jezus 2000 lat temu 2) Ona nic tylko o czysccu nawija. O tym ze nas wybawi a Bog mowi ze nikt nas nie wybawi. zminmy sie tu albo bedzie za pozno 3) Ludzie modla sie do niej i Nia o wszytko prosza a zapominja o Bogu Taka parwda.

Gość ,mnbu
,mnnb

Gość BógJestWielki.
Bóg jest wielki i wszechobecny, on nie potrzebuje pośredników, jest tylko jeden pośrednik - Jezus. W Biblii jest jasno napisane że Bóg jest zazdrosny i mamy modlic sie tylko i wprost do niego, a nigdzie nie jest napisane żeby modlic sie do Maryi. Nawet jeżeli Maria miała by być posredniczka to w Kosciele Katolickim jej kult jest ogromny, nie chce krytykowac katolikow, szanuje ich i traktuje jak braci w wierze, ale wielu katolikow ktorych znam nie modli sie do Boga tylko zawsze do Marii.

Powiem tak : Moge byc w bledzie. Ale : Moge miec racje. Tam nikt nigdy nie byl. Bazmy dorzy wierzmy w dobro i Boga.. - moze sie uda

Nie módl sie ze strachu o zazdrość Boga , módl się z miłości i wiary :)

Gość zielony knotek
"I zamienili chwałę niezniszczalnego Boga na podobizny i obrazy śmiertelnego człowieka, ptaków, czworonożnych zwierząt i płazów." rzymian 1:23