Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaa5

ZNISZCZONE WŁOSY!

Polecane posty

Gość aniaa5

Mam problem z włosami. Kiedyś codziennie używałam suszarki i prostownicy, pare razy farbowałam włosy. To bardzo je zniszczyło. Nauczyłam się codziennie rano myć włosy więc zdarza mi się używać suszarki jednak teraz używam tylko zimnego powietrza a od jakiegoś czasu włosy schną mi same (najwyżej tylko je dosuszam). Niestety moje włosy to jedna wielka kupa siana. Do tego strasznie wypadają. Macie jakieś sposoby, wypróbowane szampony, odżywki, cokolwiek co może mi pomóc?

Gość popo87kkkkuios34
maski z kallosa sa super wypróbuj tą z łożyskami albo latte, a co do szamponu to jesli na wypadanie polecam dermena z apteki około 30 zł, a na włosy susze to szampon z garniera,dove lub gliss kur do włosów suchych no i jakas odzywka na koncówki ktora bedzie je chronic fajne sa z avonu

Gość popo87kkkkuios34
no i najlepiej zrezygnuj z prostowania a suszenie włosów tylko zimnym nawiewem polecam takze olejowanie włosów najlepiej olejem rycynowym lub oliwa z oliwek naprawe super działa jak masz wiecej pytan to napisz

Gość aniaa5
teraz już nigdy nie używam prostownicy

Gość aniaa5
a co do olejowania to po prostu nałożyć na włosy ten olejek? na ile i jak często?

Gość ghsnna
Olej rycynowy NIE, na dłuższą metę wysusza! W ogóle olej trzeba dobrać do stanu włosów, polecam lekturę: http://czarownicujaco.blogspot.fr/2012/06/oleje-szczegoy-wnikania-wedug.html Poza tym blogiem koniecznie poczytaj blog Anwen, plus podfora"Pielęgnacja włosów" i "Dla zakręconych" (jak masz siano to może masz fale, tylko o nich nie wiesz?) na Wizażu.

Gość bogusia_wawa
chcecie nie tyc przez olej? olej kokosowy! jedyny ktory nie odklada sie w organizmie ;) ja uzywam go na twarz, wlosy i do kuchni do smazenia:D hehe. a co do szamponu na wlosy suche i przetluszczajace sie, wybralam sposob naturalny z olejem arganowym(najlepszym na wlosy). te "detergenty" w drogeryjnych szamponach to zło wcielone doslownie. ja swoj od wiekow kupuje na http://www.przystanekpiekno.pl/87-arganowy-szampon-do-wlosow.html zawsze mam expresowa przesylke do domu, nie zwlekają. a czasem sie zapomne z zakupem kolejnego szaponu, wiec czas w tym przypadku to skarb ;D

Gość gość
"jedyny ktory nie odklada sie w organizmie" Co za BZDURA.

Gość gość
Zainwestuj w olej arganowy, jest stosunkowo drogi ale uratował mi włosy i nie tylko! Olej kokosowy na bardzo zniszczone włosy się nie nadaje. Arganowy jest genialny, można stosować jeszcze na twarz i ciało, ogólnie do wszystkiego. Włosy po nim są cudowne!!! Poczytaj http://www.alinarose.pl/2012/04/ukochany-kosmetyk-olej-arganowy.html Nie słyszałam żeby ktoś nie był zadowolony z tego oleju a kokosowy nie nadaje się do wszystkich włosów. Olej rycynowy na dłuższą metę wysusza i bardzo ciężko się zmywa