Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wielkie Imie

Bóg jest wielki!

Polecane posty

Gość Wielkie Imie

Jego imie jest wielkie :kiss: Jego milosierdzie jest nieskonczone. Panie Jesteś Wielki! Chwalmy Jego imie.

Gość pewwwwwnaossssoba
A ja dziś mam Dzień Jasności. Dlatego podpisalam sie w tym watku choc nie powinnam. Jasnosc ta jednakze nie jest zbyt optymistyczna (jak zwykle). Ale jest. Tak tu pisze - ku jasnosci takze.

Gość mknsdsisjfidojoijdfiossd
Jest Wielki. JaGo prosze o zdrowie i o dobrego lekarza i jesli taka jest Jego Wola, To niech To SPELNI.

Gość pewwwwwnaossssoba
ps moze ktos tu napisze - kiedys pisalam na kafe sporo (za duzo) niemniej nic nie powinno mi sie na moj rozum stac (ani nikomu innemu). Okazalo sie jednak, ze stalo sie tak duzo zła, ze zrezygnowałam z pisania na tym podrzednym raczej (niestety) dla mnie forum. Niemniej skala tragedii, ktora sie wydarzyla po prostu - nie umiem tego nazwac niemniej pisze ten e-mail bo juz wszystko rozumiem i to nie jest moja sprawa. Po prostu w dniu dzisiejszym juz ZUPELNIE NIC nie mam wspolnego z czymkoliwiek co w sieci pisalam, a calosc moich roznych problemow zwalam na panstwo, w ktorym przebywam i odcinam sie od tego. A pisze tutaj bo Bog istnieje i nie mam watpliwosci co do tego tylko trzeba jeszcze wziac pod uwage , ze oprocz rzeczy dobrych jest cos takiego jak przejrzenie na oczy. I Bog czesto probuje czlowiekowi wytlumaczyc, ze jedyne co ma mu do zaproponowania do przejrzenie na oczy, na ktore pono widzi on. No coz... dlatego tu dzis pisze. Jest taka mozliwosc spotkania Boga w zyciu rowniez i zwie przejrzenie na oczy. To wszystko co chcialam napisac pozostajac jak zwykle bez srodkow do zycia, niemniej to nie jest moja wina, a to w jaki sposob ja zostalam potraktowana w tym panstwie to sie w glowie nie miesci i to co sie stalo - na tym forum takze to jest wszystko sprawa ludzi , ktorzy sa odpowiedzialni za panstwo polskie. I ja dopiero dzis zrozumialam jaka ja bylam tepa gdy wiele lat temu probowalam po prostu przewidziec przyszlosc (wielkie proroctwo) , ze jak znajde jakas zdechla prace, zaloze rodzine jakas (ktos widzial idealna rodzine) to uczestnicy podobnej (najwidoczniej) zenady jak to forum wejda mi na leb i moje - no szczesliwe? - zycie skonczy sie marnie. To ja w tym spoleczenstwie potraktowana zostalam jak osoba ograniczona umyslowo gdyz nie spodziewalam sie, ze pewnego dnia najgorsze dno pod kazdym wzgledem zostanie... dyrektorem psychiatryka? Tego sie nie spodziewalam? No za taka imbecylke w zyciu uszlam i taka mam opinie w spoleczenstwie. Bo wyrok, ktory na mnie ZAOCZNIE wykonano jest to wyrok, ktory mi zaproponowalo SPOLECZENSTWO , nie spolecznosc forum x - nie istnieje (nieslusznie?) to mnie to przeraza. Dlatego pozostaje w domu i nadal domagam sie slusznie swojej wlasnosci i tego co do mnie nalezy. Reszty nie bede komentowac. Wyrok dla mnie przerazajacy idiotyczny - ale takie realia zycia spotykam od wielu lat, ktore na grzebiecie swoim , ze tak napisze, nosze. Niemniej chcialam napisac, ze to nawet w calosci idiotyzm nie jest co wyprawia spoleczenstwo polskie, a jesli nie istnieje to niech sie rozwiaze w calosci. I chcialam napisac, ze to slowo PRZERAZAJACY IDIOTYZM. No doszlam moze do tego slowa nawet w zyciu, slow. Ale cos tez zle kombinuje - debil, kretyn, idiota. Nie wiem czy nie uzylam tutaj zlego slowa? Bo do czego zmierzam tym postem. Tak sie odkrecam z calosci mojej pisaniny w kompie i tak dalej. To moje dalsze zycie - tutaj jakis schemat podalam - jego plany sprzed lat oczywiscie, ale jakos trzeba miec chyba wizje siebie i tego co w zyciu chce. Jakas tam wizje w ramach wiedzy,ktora o sobie posiadam. O tym co w danym momencie zycia moge. Taka wiedze o sobie posiadalam, na swoj temat. Takie rozwiazanie przyjelam. Wiecej nie rozumialam. Dzis rozumiem, ze to byly nierealne plany, ale skad wtedy mialam wiedziec dlaczego moje zycie jest takie czy inne. A tu atak na mnie KOLEJNY!!!! i to jaki? skad? i najwazniejsze A JAKIM TO PRAWEM? Gdybym podpisywala kolejne dokumenty od dziecka to jeszcze to rozumiem. Ale podpisywania danych dokumentów to chyba wszyscy oglupieli i tak dalej. Czego ja sie mialam domyslic w swoim zyciu to ja nie wiem. Ze kot moze byc psem, a pies moze byc kotem? Bo od czego ja mialam zaczac, zeby wszystko bylo tym,co widze. Pies i kot ktos powie. Niestety nie i dlatego nie interesuje mnie nic co za mna pozostalo. O tym jest ten e-mail. Bo musialabym byc entomologiem , zeby mnie oskarzac o brak wspolczucia dla... nie wiem za bardzo kogo. Dla czlowieka? Dla siebie. Dziekuje za uwage. pewnaosoba.

Gość pewwwwwnaossssoba
Moze ktos tu sie dopisze w tym watku. Przepraszam, ze nie chce mi sie wysilac na nie wiem ortografie i interpunkcje, a nawet cos tam wiecej krece. Ale po prostu jest to jakies chore na leb forum w necie i nic wiecej dla mnie. Ktore chcialam wyprostowac. I dlaczego tak nisko ocenilam to forum? Bo nalezala sie odpiska - jak pies bedzie psem, a kot kotem w zyciu to sie babo zglos na kafe. Czy cos w tym stylu. Dlatego istniejecie, a inne fora sie rozlecialy. Bo kot byl tam kotem, a pies psem i tyle chyba. I nalezal im sie proces ode mnie i sie rozlecieli, a wy - kogo tu sadzic? tam bylo panstwo, to to nie wiem co to w ogole jest. Niemniej milego dnia zycze i tak dalej :( ps. a takze przejrzenia na oczy nieraz - Bog jest wielki. To prawda. Nalezy tak podejsc do zagadnien zwiazanych z Osoba Boga. Jest On wielki. O wiele wiekszy niz ludzie. I nie jest zenujacy albo raczej PRZERAZAJACO ZENUJACY. Dlatego rezygnuje z pisania na kafe i takich tam podobnych forach pelnych przerazajaco zenujacych ludzi, ktorzy nigdy nie przezyli Dnia Jasnosci. Swojego prywatnego Dnia Jasnosci. Bo jak ja przyszlam do kompa i jakie sa moje obecne poglady? Takie. DZIEN JASNOSCI - oby Was spotkal taki dzien w zyciu. Mozecie miec nawet 60 lat w swoim dniu jasnosci. Nawet tyle. To tez pisze ku jasnosci. Zyjesz dopoki nie umrzesz i Dzien Jasnosci moze nadejsc nawet gdy bedziesz umieral , a co dopiero gdy po prostu wylecisz z wszystko co posiadales i nic z tego nie bedziesz rozumial. Takie zycie jest :( pewwwnaosssoba.

Gość pewwwwwnaossssoba
Jesli ktos chce sie ze mnie smiac to prosze bardzo, ale ja tak przyszlam do pisania w kompie wiele lat temu. To znaczy chcialam sobie gdzies pojechac, na mala wycieczke celem przemyslenia swojego zycia. Ale nie za bardzo mi pasowala. I wlaczylam sobie komp. I teraz nie wiem tylko czy wycieczke wymyslilam przed wlaczeniem kompa - netu i forum xyz czy po tym.I to wszystko. W zasadzie tyle. Reszta to przynajmniej do gazety, jakis proces. A zaczelam , ze nie posiadam pracy stalej i pozostaje na utrzymaniu rodziny biologicznej. I bylam chora umyslowo na wstepie. No i takie stwierdzenie chyba cos tez oznaczalo. Ze co? Ze chora umyslowo bylam? Nie wiem. Po prostu napisalam, ze jestem na utrzymaniu osob trzecich zwanych moja rodzina biologiczna. W tym momencie zostalam skierowana do szpitala psychiatrycznego bo co? Bo uszanowalam swoj czas spedzony wiele lat w pewnej instytucji? Ale to wszystko. A jak Polska nie szanuje swojego czasu to co mnie to mialo obchodzic? A poglady religijne to z Polski mialam - wspolczuj, ale najpierw owadowi. To od was. I wszystko co dalej to z tego. Tylko owad zasluguje na wspolczucie. I tyle. Bo ja nie mialam pogladow religijnych. Mialam. Ze chyba wlaczylam ten komp, zeby zostac osoba wyznania prawoslawnego tylko musialabym sie wydac i wyniesc z okolicy, w ktorej pozostawalam. Czy ja bylam kretynka? A moja wiara to byl owad. To uwazam, ze nienajgorsza bylam. Taka glupia bylam? Naprawde? :( pewnaossssoba.

Gość pewwwwwnaossssoba
A co uwazasz wielki bydgoszczaninie ze prawoslawie jest gorsza religia niz katolicyzm? Moze mialam podstawy zeby tak myslec. Forum nie bylo az takie chamskie i zdemoralizowane jak kafe. Jakies zasady kazdy mial. Tak uwazalam. Kretyn, debil, idiota - czy to nie calkiem sporo czasem? To wszystko. A chamidlem nigdy nie bylam - to wszystko. Na kafe. Chociaz to skomplikowane. A czemu nie poszlam na inne fora? A po co? Wczoraj sie usmialam przez lzy ogladajac telewizje inna niz kiedys. A dzis tez sie juz zdazylam poplakac, ze to i tak do kitu. Nie ma to jak spoleczenosc, ktora zna cie od tzw. pieluchy (o ile ktos je mial). Ich nie docenic to calkowity grajdol i tak dalej. A prawoslawie to religia na poziomie, do ktorej bydgoszczanin nie dorosl to komputer czy forum sie wylacza i sie idzie szukac wartosci w zyciu. A co mnie zostalo? I tyle :( ps. przynajmniej tyle mialabym z tego kompa. A tak? Do dzis nie wiem o co szlo i to komu tez nie wiem, ale oskarzam o wszystko ludzi w Polsce. Reszta bez sensu. Nie potrzebujecie sadow. W ogole. Jakze jestescie szczesliwi - az wam zazdroszcze. Bo o co mi chodzi. O sad i tyle :( pewnaosoba.

Gość mrówka na kopcu 773773733
ja przeczytalem - troche :P

Gość pewwwwwnaossssoba
Wybaczcie, ale towarzystwo bydgoszczanina czy jego glupkowate wtrety to nie kazdemu musi odpowiadac. Wczoraj tez sie mialam nie smiac tylko poplakac. To dzis sie poplakalam. Smiech przez lzy. W sumie wybralam lzy i tyle. A to jest problem chcialam zauwazyc - prawoslawni w Polsce. Gdzie oni naleza? Albo prawoslawny w katolicyzmie. Jakie zasady? W sensie ja chce jasnosci i tak dalej. No i to tyle. A szkoly to w ogole nie ma. I dlatego sie smialam wczoraj bo nawet Rzeszow mi sie nie nalezal w Polsce. Rzeszow bo Krakow to juz pal licho. No ale tez Rzeszow - no coz... dlatego sie smialam. Ale w sumie ani zenada. I co? Katoliczka mialam byc jakas wielka? Bez przesady. Dzien Jasnosci i koniec. A reszta? Kalendarz mi ukradli z dawien dawna, Biblia to chyba kazdy wie jak wyglada. Po co mi kalendarz sie mnie pytali? No wlasnie. W sumie nawet z sensem pytanie - po co mi byl caly kalendarz? Czy zamierzalam kalendarzem sie zajmowac? Specjalizowac sie w kalendarzu? tyle :( pewnaosoba.

Gość wszystkie religie prawie takie
same, zmienili tylko po to abyście się barany kłocili która maryja jest najświętsza. Śmiech i rozpacz jednocześnie mnie ogarnia jak się czyta wasze kłótnie. Prawdziwy Bóg jest w Was samych, nie potrzebujecie budowli czy innych malunków, cyz facetów w sukniach aby to wiedzieć. Bóg to miłość, to dobro, to rozwój, to zdrowie, to dbanie o to aby nikt nie głodował. Religia niestety to zło, wyzysk, zbrodnie, wykorzystywanie, czarna strona ludzkiego umysłu. widać to po tym, poście i po innych gdzie religie dzielą nie łączą.

Gość pewwwwwnaossssoba
Literek duzo, ale czasem warto sie czegos dowiedziec - np. jakie mialas wymagania spelnic w przerazajacym- no wlasnie - kretyn-debil -idiota - prosze sobie WYJASNIC dokladnie!!!! te pojecia. To byla PROFANACJA KALENDARZA DLA MNIE. Bo czy mozna robic takie rzeczy? Po co mi kalendarz? No po to, zeby po latach nie wyrzucono cie z zupelnie innej pracy PROFANACJA wartosci, ktora nie byla - z twojego punktu widzenia ci potrzebna W PRACY!!!! po co entomologowi kalendarz w pracy? niestety nawet entomologiem nie zostalam w Polsce. Tyle. No a reszta to uczciwosc i jej brak. Wiec padlam ofiara nieuczciwosci i profanacji stalej pracy - to mieli oddac kalendarz jesli go nie chcieli i sobie odebrac. To zarzucono mnie brak kalendarza i wartosci. Ale jakich? Kalendarza? To katechetka. I tyle :( Co ja katechetka bylam? Bez kalendarza. Zupelny bezsens. PRZERAZAJACY. No ale ja zostalam tak wyrzucona i tyle mnie to obchodzi. W tej chwili w innym sadzie wyrok zaskarzam -nie interesuje mnie to. No przeciez to nawet zenada nie byla i nie jest. Wszystko :( pewnaosoba.

Gość pewwwwwnaossssoba
Ja juz sobie stad ide - tylko sie odkrecic przyszlam i to wszystko. W sumie i tak byly to posty na moich wartosciach i tyle. A reszta? Nie bede tego komentowac. Nie znam sie na Rosji po prostu, ale uwazam, ze jesli to prawoslawie ma takie zasady jak polski katolicyzm to niech sie wypchaja. Zostaje przy swoim Dniu Jasnosci. Bo czy jestem religijna? Nie wiem.Jesli to ma sens. Nie taki, ze bede plakac przez to, ze ja jestem... chora umyslowo. To wszystko. No i moze nie docenilam ...czarnej strony religijnosci PEWNYCH!!!! panstw. Bo ogolnie to wszedzie czarno to wyglada i owszem , ale wiele mozliwosci innych jest, zeby sie realizowac w zyciu. A w Polsce i takich tam panstwach? Co tam robic? Jak godnie zyc? A nade wszystko chcialam napisac jeszcze, ze warty temat to przemyslenia. Po co ta religia jest? Bo w tych innych panstwach to mozna byle co wymyslic ta religia i ze tak napisze nie skonczyc na tym wschodzie - cokolwiek to oznacza. A w takiej Polsce? I wlasnie tu chcialabym zwrocic uwage pewnych osob, ktore znaja jezyk polski i czytaja te moje listy - z tzw. Zachodu. To jest problem. Ta praktyczna strona zycia. W ktorym miejscu ona sie tam zaczyna? Bo niestety CZARNO widze dzis w swoim Dniu Jasnosci ten praktyczny zmysl tzw. Zachodu skoro ja tak skonczylam. I nie tylko. Ale pewna osoba, o ktorej teraz mysle to sie mimo wszystko tym wschodem na zachodzie dorobila i tyle chcialam jeszcze napisac. Dowiem sie - nie , jak juz to nimi wlasnie. Nie sadze. To jeszcze mozna przedyskutowac, przemyslec???? ale to chyba nie jest prawda. A na pewno nic dzieki rodzinie. Tyle. Bo ja jestem chora na leb, ze mam rodzine w zadku. A to kiedys sie okaze. Rodzine... hm ...hm... hm... pewnaosoba.

Gość pewwwwwnaossssoba
szkoda,ze nic nie napisal tu nikt tworczego bardziej. No ale kiedy kot jest kotem a pies psem? Bo przesadzilam sie dowiem. ???? Jedyna kwestia, ktora niby mozna przedyskutowac, ale w sumie - czy na pewno???? ps. bez jednego GLUPIEGO usmiechu :( pewna osoba.

Gość pewnaosoba
to jeszcze raz ja w tym samym watku niestety :( zeby nie bylo, ze sobie zarty robie - daleko mi do tego. Oto jakie mam wartosci piszac te posty - SWIATLOSC - CIEMNOSC oraz DZIEN SWIATLOSCI. Tak tutaj mialam pisac - nic poza tym. Dzien Swiatlosci, a co dalej? Bo ktos pomysli, ze ale mam poczucie humoru. W zasadzie tyle mi zostaje, ale szkoda mi tej jakze ludzkiej cechy na pewne osoby i tyle. I tylko zauwazam DZIEN Swiatlosci. Az caly dzien. Tyle. No bo co - inni to maja poczucie humoru. Moga. Ale ja? I moze tak powinno byc. Kto wie? :( pewnaosoba. ps. tych postow moze mialo nie byc juz - jak mnie na tym forum. ale napisalam bo waznego odkrycia dzis dokonalam, zeby nie bylo, ze Polska dla mnie jest pepkiem swiata. Bo tak sie zachowywalam, a to tylko kalendarz. No ale tyle razy zawedzony, ze az sie tak nawrocilam niesamowicie. I na Biblie. Mialam zalowac, ze nie byl mi potrzebny. Tyle. pewnaosoba.

Gość pełno jest szkodliwosci randp
Badania niemieckie wykazały niezbicie, ze nawet ludzie ktorzy nic z rolnictwem nie maja wspolnego, sa narazeni na toksyczne zwiazki pochodzenia rolniczego. Innymi słowy, głoszone przez głownego producenta GMO firme Monsanto oswiadczenia, ze ich produkty nie sa szkodliwe jest co najmniej naduzyciem. Jak stwierdzili niemieccy naukowcy, kazda probka moczu pobrana od mieszkanca Berlina jest skazona glifosatem w ilosci ok. 2000% powyzej dopuszczalnej normy zawartosci tego herbicydu w wodzie. W organizmie człowieka nie powinno go byc wogole. Norma jest 0. Okazuje sie, ze to swinstwo wchodzi do roslin i ludzie oraz zwierzeta zjadajac rosliny wchłaniaja herbicyd. Wg tych niemieckich badan: Glifosat wszedł do populacji ludzkiej w ciagu ostatnich 10 lat w zwiazku ze zwiekszeniem jego obecnosci w zywnosci, miesie, mleku, warzywach i owocach oraz ziarnie. Glifosat znajdujac sie w genetycznie modyfikowanej soi wchodzi do łancucha pokarmowego zwierzat i ludzi jako jeden z wiekszych czynnikow ryzyka . Badania wykazały, ze glifosat działa poprzez hamowanie enzymu zwanego syntaza EPSP, ktory jest niezbedny do wzrostu roslin. Powoduje wady wrodzone u zab i zarodkow kurzych w stezeniach znacznie nizszych anizeli te stosowane w rolnictwie. Wady te to głownie deformacje czaszki, zahamowanie rozwoju mozgu, uszkodzenia rdzenia kregowego. Z niewiadomych blizej nam powodow urzednicy Unii Europejskiej ustalili dopuszczalne normy skazenia tym herbicydem na poziomie 20 mg/kg. Badania natomiast wykazały w roslinach i produktach paszowych stezenie ok. 17 mg/kg, czyli bliskie wartosci granicznej. Zmiany u badanych zwierzat wystepowały przy stezeniach 10 razy mniejszych tj. ok. 2 mg/kg. Badania wykonane w 2009 roku wykazały, ze nawet rozcienczenie Randapu 100 000 razy powodowały smierc ludzkich komorek w ciagu 24 godzin. Randap w przewodzie pokarmowym niszczy naturalna flore bakteryjna. Jakie sa więc konsekwencje takiego trucia? Stwierdzono, ze RANDAP moze powodowac zaburzenia hormonalne, uszkodzenia DNA, zaburzenia rozwojowe płodow. Jest neurotoksyczny, moze powodowac raka. Monsanto tylko w ciagu 3 kwartałow zarobił na czysto blisko jeden miliard dolarow. I powstaje pytanie. O szkodliwosci tego preparatu jest głosno na swiecie. Jego szkodliwosc wykazuja badania francuskie, niemieckie, szwedzkie, angielskie, hinduskie itd. Tylko polscy eksperci i urzednicy cichutko, cichutko, przeczekac nic sie nie dzieje. Wciaz stara maksima Gogola: tisze jedziesz dalsze budiesz ma ogromne znaczenie w tej turansko- bizantyjskiej gromadzie. Tylko dlaczego społeczenstwo ma finansowac i utrzymywac takich ekspertow? Przeciez chłopcy z ABW, CBA i pokrewnych słuzb takze musza jesc i ich dzieci musza jesc...