Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alja_1993

Escapelle po 83 godzinach

Polecane posty

Witam. Podczas stosunku miałam małą wpadkę z moim partnerem, niestety nie było wcześniejszej możliwości wykupienia tabletek do 72 godzin, gdyż musiałam się pięknie o nie naprosić u kilku ginekologów prywatnie o samą wizytę. Tabletkę zażyłam po 83 godzinach(podobno są do 5-ciu dni ale lekarz ze względu na to, że miałam dni niepłodne i od pół roku zażywam Yasminelle przepisał mi właśnie Escapelle. Po 4 dniach od zażycia Escapelle robiłam test i wyszedł negatywnie, a zrobiłam go dlatego, że według moich tabletek antykoncepcyjnych okres powinnam dostać 6 dni temu. Czytałam ulotkę i wiem, że Escapelle spóźniają okres ale boję się, że za późno je zażyłam. Nie czuje się, że tylko brak okresu sprawia, że denerwuję się ciążą. Jak myślicie, co powinnam zrobić i czy mogło dojść mimo wszystko do zapłodnienia?

Gość problemowaaa
Z tego co wiem to escapelle jest tylko skuteczna do 72 godzin po stosunku,jest jakas cos takiego innego co wklada sie do pochwy i to dziala tak samo jak escapelle tylko ze do 5 dni po stosunku.