Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angel_eyes

Wprowadzanie glutenu

Polecane posty

Czytałąm,że zalecenia są teraz takie,żeby zacząć wprowadzac gluten w 6 miesiącu,małe ilości dodawane do jedzenia,tylko nie wiem jaką konkretnie kaszkę lub kleik glutenowy wprowadzic w ten spsob.Wszędzie są tylko kaszki z owocami po 6 miesiącu,w tabelach żywienia piszą o kleiku glutenowym a takiego nigdzie nie widziałam w sklepach.

ja kupowałam manne z nestlle teraz jest juz z bobovity i dodawałam do mleka

Gość nie odpowiem
a ja kupiłam zwykłą mannę i rozgotowuje w wodzie i podaję po kilka łyżek dziennie.

Gość szatyyyyyyynka27
ja kupowałam tez manne nestle przez pierwszy miesiac a pozniej bobovity chyba dla zdrowego brzuszka i dodawalam zrobionej kaszki łyzeczke do obiadku

my mamy kaszę mannę z nestle, mały ją lubi, najpierw dawałam po łyżeczce od herbaty, a teraz już po miesiącu je jej więcej, bardzo ją lubi

a lekarz ci nie mowil w jakich ilosciach wprowadzac? u nas byla 1 lyzeczka dziennie do zupki, teraz 2. kupuje manne z holle lub alnatury - sa fajne, bo blyskawiczne (wystarczy zalac), a jednoczesnie pelnoziarniste i z rolnictwa eko.

Gość wenuskameduska
ja dodaje kaszke mleczno-wielozbozowa z bobovity 1 lyzeczke do mleka ,ale nie wiem czy to prawidlowo ,bo ona juz zawiera mleko modyfikowane

Gość Się wtrącę
wiesz co, nie mieszkam w Polsce, tutaj w ogóle nie ma czegos takiego jak wprowadzanie glutenu, powoli. Zalecenie w moim regionie jest takie, że w pewnej chwili gdy dziecko już spozywa kaszki i stałe produkty, na przykład w zupce,można zastąpić kaszki bez glutenu,tymi z glutenem. Ja rozpuszczam w zupce na razie łyżkę kaszki mannej.... za miesiac będę robiła na kolację kaszkę na mleku i tyle.....

kurcze, kupiłam kaszkę Nestle Zdrowy brzuszek ktora zawiera 8 zboz i dzisiaj dalam 1 mala lyzeczke do zupki,tylko teraz to nie wiem czy dobrze ze dalam czy nie za duzo tych zboz