Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malolaty

biegunka 5latki

Polecane posty

Gość mama malolaty

Moja corka ma biegunke lekarz kazal żeby duzo pila, jak ja zmusic, ona nie chce, 5 lat ma małolat i tak rzadzi!

Gość klankii
U mnie przy biegunce podaje synkowi płyn nawadniający orsalit, który chroni przed odwodnieniem i dostarcza utraconych elektrolitów. Kupi go Pani w każdej aptece, najlepiej taki płyn podać jak najszybciej, u małych dzieci szybko dochodzi do odwodnienia. Przy takim zabezpieczeniu nie musi dziecko spożywać aż takich dużych ilości wody.

Gość mama malolaty
Corka ma 5 lat, mogę jej go podac? Ona nie chce pic wody, chcialaby koli, to moja wina, a właściwie meza, nauczyl ja pic coli.

Podaj jej węgiel drzewny w kapsulkach lub w tabletkach, w kazdej aptece od reki go dostaniesz Dobrze dziala na biegunki czy na inne szkodliwe bakterie jelit

Gość roladkaaaaaaaa
no i dobra teraz nawet ta cola pomoże dziecko się nie odwodni tylko odgazowaną

Gość klankii
Może spróbuje Pani podać jej orsalit przez słomkę, u mnie przez rureczkę chętnie synek go pije, chętniej niż ze szklanki. Płyn nawadniający można podawać w każdym wieku, nawet niemowlakom, niech się Pani nie boi. Może Pani również podać jej probiotyk, szybciej jej przejdzie.

Gość marudna zosia
czytałam że cola przy biegunce i wymiotach to mit, może tylko zaszkodzić. orsalit to dobry pomysł, ale skoro dziecko nie chce wody orsalitu tez może nie wypić bo ma słonawy smak. pomaga schłodzenie, jest wtedy nieco smaczniejszy.