Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shimer

Ile za pierścionek?

Polecane posty

Witam, ile trzeba wydać za ładny złoty pierścionek zaręczynowy?

Gość hermionaona
Zależy ile masz,bo dla jednych 500zł to dużo a dla innych 2tys.

Gość ile masz tyle kup
Najlepiej kupić z brylantem, ceny tak od 1000zł. Niektórzy kupują za 300zł, niektórzy za 3000zł a jeszcze inni za 30 000zł. Zależy jaki masz budżet. Ja bym nie oszczędzała, w końcu taki pierścionek kupuje się raz w życiu

ja dostałam za około 800zł bo "mu" się taki spodobał, ale nie powiem, jest śliczny, nie koniecznie trzeba wydac duzo zeby był ładny. Moim zdaniem tak do 1000zł

Gość kokokokokalinka
ja mam za 1200 zł z diamentem. Sama taki wybrałam, były droższe, ale mój narzyczony stwierdził, że takimi diamentami /były wystające/ to bym oko sobie wybiła/. Zresztą na pierścionek pieniądze szły z jednej kieszeni, mieszkaliśmy razem, i mieliśmy inne wydatki. Pierścionek to symbol, a nie rzecz żeby koleżankom oko zbielało

Gość moj kosztowal okolo
5 tys zl. Dokladnej ceny juz nie pamietam. Kazdy jednak kupuje taki na jaki go stac, bo wiadomo, ze ktos kto zarabia 1500zl nie kupi pierscionka za 2 tysiace.

Gość kokokokokalinka
https://www.apart.pl/pl/esklep,c,diamenty,43,2684 ten z promocji ale napewno sobie oczkiem nie zaciągnie ubrania

Gość warto troszkę się
wykosztować,myślę,że do 2000 zł można znaleźć wiele pięknych pierścionków. Uważam,że taka cena będzie ok. To jest symbol Twojej miłości do niej i jeśli będzie zbyt tani to łatwo się domyślić jak Ona to zinterpretuje.

Gość gość
Pierścionek nie jest ważny! Ja na przykład kupiłem taki za niecałe dwa tysiące i był dobry. Dodatkowo, niedługo później kupiłem nam mieszkanie w Krakowie ;)

Gość gość
Ja dostałam pierścionek jakiego w Polsce ze świecą szukać. Białe złoto 18 kratowe z brylantami. Ernest Jones. Prześliczny :) jednak dwie średnie krajowe trzeba wydać...

Gość gość
ja mam za 500zł jest ładniejsze niż nie jeden za 2tysiące

Gość kojak1988
a moim skromnym zdaniem,zdaniem faceta to musi być co najmniej jedna pensja bo za mniej to wstyd i żaden wysiłek:)a potem to zdrady bo za 200 zł kupił to mu nie szkoda,,,,

Gość gość
Ja wiem ,że mój pierścionek zaręczynowy z brylantem 0,25 karata kosztował niecałe 4 tysiące i uważam ,że cena jaką wydał na to mój narzeczony jest przesadna! Mógł poszukać czegoś dużo tańszego a równie ładnego. Moim zdaniem pierścionek w cenie ok 1000zł już jest porządny i na pewno znajdzie się fajny wzór czy z brylantem czy nie...

Gość gość
ja mam pierścionek ze srebra z bursztynem,taki chciałam ,jestem maniaczką bursztynu i nie wyobrażałam sobie mieć innego pierścionka,teściowa kręciłąn nosem ze powinien być ze złota ,ale to mnie ma sie podobać

Gość gość
To nie ważne za ile, ważne, żeby się postarać. Każdy ma inny próg tego co drogie, a co tanie. Trzeba też poznać oczekiwania partnerki, bo to jej ma się podobać. Ja wcale nie chciałam drogiego pierścionka. Chciałam, żeby był ładny. I się nie rozczarowałam. Razem mieszkamy, ja nie pracuję, wspólne finanse, więc nawet nie mógłby pozwolić sobie na coś bardzo drogiego. Wszystko zależy od sytuacji. Mój jest wyjątkowy, dostałam od ukochanego, sam wybrał, gustowny, delikatny pierścionek, idealnie pasujący do mojej małej dłoni. Wszystko to maił na uwadze i to jest wzruszające:)

Gość gość
8 lat temu dostałam za 800 zł i był solidny, szafiry i diamenty, żółte złoto 4 gramy teraz ten sam pierścionek kosztuje 2-3 tys. w zależności od tego gdzie się kupi (verona)