Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AniaSp.

Do kiedy trzeba podawać witamine D3?

Polecane posty

Cześć wszystkim. Oliwcia musi przyjmować witamine D3 a ma obecnie 4 miesiące. do kiedy nalaży ją podawac?

Gość bueheheheheheheeh
niedawno był tu podobny temat, i pisały dziewczyny, że do 18 rż

Gość zamiast
jeżeli jest karmiona piersią to min do roku Jak butelką to zwykle nie trzeba wcale bo jest dużo w składzie mm

Mi lekarka powiedziała, że dopóki nie bd takiego fest słońca to mam podawać, jeśli zaczną się słoneczne dni to mam przestać, bo witaminę d3 jest wytwarzana przez słońce. . . a karmię mm. . . dziwne mi się to trochę wydaje, bo w szpitalu i wgl to mówili, że dopóki się ciemiączko nie zrośnie. . . także ja już zgłupiałam. . . :/

Gość bueheheheheheheeh
jak się karmi piersią to się podaje witaminę k+d, a jak na mm to tylko d, bo k jest w składzie mm....

Gość logic is for pussies
vit K do kiedy każe pediatra (u mnie to było coś k pół roku), wit D3 póki jest karmione piersią i jeśli nie otrzymuje jej z innych źródeł np. karmienie mieszane piers/mm, kaszki ryżowe z mlekiem modyfikowanym. W każdym przypadku należy pytać pediatrę, bo to nie cukierki i nadmiar może być równie szkodliwy jak niedobór.

Gość zalecenie ze szpitala mam
by K+D podawać przez pierwsze 3 m-ce a potem do końca 2 roku życia samą witaminę D.

A to nie zauważyłam, że był podobno temat. W pośpiechu wstawiłam nowy temat. nie tylko Ty Koniczynkaaa20 zgłupiałaś, ja też. Moja koleżanka na odwrót karmiąc MM nie musi podawać bo wit d juz jest dostepna. Ja wedlug zalecenia mam podawać codziennie bobik d, gdzie w jednej kapsulce jest 400 j.m. czy taka sama dawke podajecie? a moze wiecie czemu niektore matki nie musza podawac wit d przy MM a inne maja jednak zalecana? dla mnie to sa kosmiczne rzeczy i sie gubie