Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniska233

wysylanie zaproszen do jednego domu kilka osob - w 1 kopercie?

Polecane posty

Gość moniska233

Hej, mam pytanie ponieważ mam kilka rodzin ktorym wysylam zaproszenia pocztą, pod jednym adresem np 3 zaproszenia, czy wlozyc wszystkie w 1 większą koperte czy kazdemu z osobna wyslac?

Gość kochanka Franka.
osobno.W ten sposob traktujesz kazda rodzine z osobna i z szacunkiem.Mieszkaja pod jednym dachem-ale to nie kolonia ;)

Gość moniska233
dziękuje :) tak też planuje zrobić i wydaje mi się że tak też i ja dostawałam zaproszenia:) A jeszcze jedno, od razu adresuje koperte z zaproszeniem czy wkładam w jeszcze jedną i adresuje? Tutaj chyba nikt nie będzie zwracał na to uwagi. Tak mi się wydaje

Gość wyslalam jedna
Ja do jednego domu miałam też 3 zaproszenia. Rodzice i dwie dorosłe córski. Każdy z nich dostawał osobne zaproszenie. Ale wysłałam w jednej większej kopercie wszystkie trzy. Tylko każde zaproszenie dodatkowo było w kopercie, a na każdej z nich napisane imię i nazwisko osoby, dla której była. Moim zdaniem wcale to jakimś nietaktem nie było, że przyszło w jednej ogólnej kopercie. Bo zaproszenia były bezpośrednie dla każdego już. I w dodatkowej kopercie.

Gość Pola1984
Ja miałam podobnie i wysłałam wszystkie zaproszenia w jednej dużej kopercie. I tak, jak pisze poprzedniczka każde zaproszenie było w innej kopercie. Nikt się nie obraził, a wszyscy dostali zaproszenie w tym samym czasie :)) Jeśli chodzi o zaproszenia, ja swoje zamawiałam na dekoprint. Razem z zawieszkami na alkohol :))

Gość marekantoś
To zależy jacy to ludzie. Zasadniczo wysyłamy zaproszenie na gospodarstwo domowe. Jeśli dwie dorosłe córki mieszkają jeszcze z rodzicami, to można bez problemów wysłać jedno zaproszenie dla wszystkich (nawet zaproszenie). A w jednej kopercie to już w ogóle nie problem. Savoir vivre jest tutaj jednoznaczny. Można wysyłać na jedno gospodarstwo domowe jedno zaproszenie w jednej kopercie. Inaczej trochę, jeśli pod jednym adresem są dwie rodziny. Tu bym napisał dwa zaproszenia, ale też można wepchnąć to do jednej koperty. Oczywiście, jeśli ktoś ma się obrazić, to zagryzamy zęby i wysyłamy osobne zaproszenia w osobnych kopertach.

Gość Czesiaa5410
W jednej dużej kopercie, a w środku podpisane osobno kopert - to ok. Ale żeby hurtem na jednym zaproszeniu wypisaywać wszystkich (rodzice + dorosłe córki) to już przegięcie. Jak już gość miał powyżej 12 lat to już dostawał ode mnie osobne zaproszenie. A wyglądało ono tak: http://www.zaproszenia-kada.pl/attachments/Image/z0101d_1.jpg?template=generic

Gość zaproszenia dla dzieci
Moja siostra ma syna 16 lat i córkę 14 lat. Są to nadal dzieci więc nie dostały zaproszenia z osobą towarzyszącą, ale uznałam, że są na tyle duże i bliskie, że poczują się fajnie jak ciocia je wyróżni. I zamiast pisać X i Y z dziećmi, dostały osobne personalizowanie zaproszenia. I wiecie co mojej siostrze się to nie spodobało powiedziała, że wydziwam. A co w tym złego było to nie wiem. A dzieciaki się cieszyły, że miały swoje zaproszenia. W innej rodzinie zrobiłam podobnie. Moja ciocia ma 5tkę dzieci. I gdybym wpisała ich jako X i Y z dziećmi byłoby kiepsko, bo dzieci mi są bliskie i chciałam je wymienić z imienia. Ale robić sznureczek imien pięciorga dzieci plus nazwiska rodziców zajęłoby za dużo. To wydrukowałam oddzielne zaproszenie dla dzieci (razem) i oddzielne dla rodziców. Tu z kolei i rodzicom się ten pomysł podobał i dzieciom. Bo dzieci też nie takie małe 8-16 lat. Co do wysylania i tematu to nie wiem my dawalismy osobiście.

Gość gość
Fajny pomysł żeby dawać dzieciakom osobne zaproszenia. Jak byłam dzieckiem też się bardzo cieszyłam z każdego zaproszenia. Wiem, że wiąże się to z kosztami, ale dla bliskich siostrzeńców można się szarpnąć :)

Gość gość
w sumie z jakimi kosztami? u nas zaproszenia kosztowały 3 zł sztuka to nie majątek.

Gość Liwia32
hej hej, jeśli szukacie zaproszeń to polecam 4create eu :)