Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stiw Dżobs

Dlaczego Polacy (prawicowcy) boją się feministek, gejów, aborcji itp ?

Polecane posty

Gość Stiw Dżobs

Kto wytłumaczy? To wszystko jest od dawna w innych krajach jak Kanada, Norwegia, Holandia czy Dania i nikt nie narzeka, kraje nie upadły, nikt się nie bzyka na ulicy, nie nastąpił wzrost przestępczości, patologii. W zasadzie wszystko jest jak dawniej. O co więc prawicowyn Polakom chodzi? Ślepe wierzenia w kościół ? Bo inni są przeciw to i ja? Bo jak sąsiada czy kolega z pracy jest przeciw to ja też? Bo wyłamać się nie można?

Gość beznikozja
maja po prostu zamkniete mozgi, boja sie czegos innego, boja sie o wlasna tozsamosc, ktorej niby sa pewni, ale jednak nie, skoro sie o nia boja ;) strach przed nowym, innym nieznanym. niechec do jakichkolwiek zmian w mysleniu, brak umiejetnosci refleksji, bo najlatwiej jest zostac przy starym i znanym, wtedy nie trzeba rozmyslac tylko powielac bezstresowo stare schematy, bezmyslne tradycje w stylu sztuka dla sztuki.

Gość gruba berta 102
Boją się bo kościol nie pozwala...a kosciol nie pozwala bo nie chce stracic autorytetu, kontroli nad owieczkami ( i pieniedzy, ktorych mozna od nich wyciągnac)

Polacy z natury lubią innym przez okna zaglądać. W końcu innego wyjaśnienia na to czemu facet ma wypowiadać się o tym co dwóch innych facetów robi w swoim domu nie widzę.

Nie boimy sie, tylko nie widzimy powodu, zeby akceptowac cos, co jest sprzeczne z naszym swiatopogladem.

Gość mówimy generalnie o poglądach
czy o poglądach na temat feministek?

Maciek B. - ale tolerować wypada, bo sam byś nie chciał żeby przez cudzy brak akceptacji Twoje prawa zostały ograniczone.

Gość muuuuućkka
Tylko ,ze wiekszosc nawet nie potrafi sensownie odpowiedziec dlaczego są na NIE :D Nie bo nie i koniec dyskusji :classic_cool:

"W końcu innego wyjaśnienia na to czemu facet ma wypowiadać się o tym co dwóch innych facetów robi w swoim domu nie widzę". A ja nie widze powodu, po co dwoch facetow mowi innemu facetowi co robi u siebie w domu. Nikt nikomu nie broni byc gejem, to oni rozpowiadaja o tym na prawo i lewo, szukajac akceptacji na sile.

Z Ciebie akurat taki prawicowiec jak obiad z zupki chińskiej...Macku:)

"Tylko ,ze wiekszosc nawet nie potrafi sensownie odpowiedziec dlaczego są na NIE Nie bo nie i koniec dyskusji " 1) homoseksualizm - zwiazek nienaturalny, zaburzenie popedu. Jest legalny, nikt nie zabrania tworzenia par homo (sa kraje gdzie jest to karalne). 2) aborcja = zabojstwo, 3) do feministek nic nie mam, robia wiele dobrego dla facetow.

"i nikt nie narzeka" x to jest dobre. faktycznie, jeżeli tych którzy ośmielają się narzekać na "homoofensywę" poddaje się rozmaitym szykanom i represjom to "nikt nie narzeka".

Gość muuuuućkka
Im po prostu chodzi o to zeby mogli np razem przejsc ulicą trzymając się za rece. Owszem moga to teraz zrobic ale narazając zdrowie albo zycie. Hetero tez ciagle manifestują seksualnosc, na ulicy, w parkach, w filmach, wszedzie.

Maciek - homofobia zawsze rodzi przeciwne, równie ekstremalne przeczulenie. Jak ktoś miał pół życia przesrane przez to jaki się urodził to jest gotowy oczy wydrapać jak inny dupek chociażby krzywo na niego spojrzy.

Gość beznikozja
do osoby wyzej: w pierwszym poscie jest wyraznie wytlumaczone o czym mowimy. co do "nie akceptowania swiatopogladu z ktorym sie nie zgadzamy", to moze niektorzy faktycznie i z rozmyslem do tego podchodza, przemysleli, rozwazyli i nie akceptuja. ale w wiekszosci jest to takie bezmyslne dazenie za stadem. zreszta posiadanie swiatopogladu, ktory dazy do nierownosci spolecznych samo w sobie wymagaloby weryfikacji.

@Moorland: no w porzadku, a ten drugi ma prawo do swojego swiatopogladu i na niego krzywo patrzec. Jednym sie to ma prawo podobac, a innym nie. Nie wszyscy musza myslec jednakowo. Tolerancja sama w sobie nie jest wartoscia.

@beznikozja: "weryfikacja swiatopogladow" jest domena panstw totalitarnych.

Gość muuuuućkka
a szykany to nic w porównaniu z przemocą ,Moorland jest z UK wiec moze slyszała o trans-nauczycielce Lucy Meadows która zamordowali tylko z powodu jej wyglądu , komus za bardzo przypominała faceta :O

Gość beznikozja
wlasnie, ludzie hetero tez wszedzie sobnosza sie ze swoja seksualnosci i nikt ich za to nie szykanuje (chyba, ze inni hetero, majacy sekso-fobie ;) )

Maciek - naprawdę, ludzie na ulicy mają prawo patrzeć na ciebie jak na śmiecia, wyzywać czy opluwać? No zajebiście....

"Jak ktoś miał pół życia przesrane przez to jaki się urodził to jest gotowy oczy wydrapać jak inny d**ek chociażby krzywo na niego spojrzy. " x i to ma być niby usprawiedliwienie? ja mam skakać wokół "gejów" na paluszkach bo gej jest przeczulony? na mnie czasami w podstawówce mówili "cztery oczy" bo nosiłem okulary. a jakoś nie daje mi to prawa do "wydrapania oczu" nikomu.

@Moorland: dopoki nie naruszaja moich dobr osobistych i nietykalnosci fizycznej to tak, maja prawo. Poza tym nie spotkalem sie osobiscie z sytuacjami, ktore opisujesz jesli chodzi o homoseksualistow. To sa czesto rozne wymyslane bajki i robienie z siebie na sile ofiary, zeby przyciagnac uwage. Przecietnego czlowieka takie sprawy guzik obchodza, wierz mi.

no i patrz na jakiego zgreda wyrosłeś, innym byś oszczędził tego przez co sam przechodziłeś :)

"Maciek - naprawdę, ludzie na ulicy mają prawo patrzeć na ciebie jak na śmiecia, wyzywać czy opluwać? No zaj**iście.... " x koleżance się już "policja myśli" marzy. ciekawe czy orwell przypuszczał ze opisane przez niego metody znajdą zastosowanie nie w zwalczaniu przeciwników politycznych czy ideologicznych ale w promowaniu zboczeńców.

Gość a odpowiecie sensownie
na pytanie co ma być jeszcze zrównane z małżeństwem kobiety i mężczyzny,jakie jeszcze inne tzw.gdzie jest chociażby przystanek na tej rewolucyjunej drodze

Maciek - to najwyraźniej tylko Polacy których widuję w UK tak się zachowują (myślą, że jak ktoś nie rozumie co mówią to nie ma problemu z wyzywaniem ludzi i pokazywania palcem).

Gość buhehehehhe
Maćku, nie spotkałes , bo w Polsce 99% z nich sie ukrywa i nie przyznaje, wielu bierze slub z kobietami, maja dzieci , udają ''hetero'' a potem pojawiają sie tematy na kafe : Odkryłam po 10 latach malzenstwa, ze maz jest gejem/bi :D

Gość ale kociol
co ma wspolnego feminizm z gejostwem a gejostwo z aborcja?