Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beeaatka02

czy musicie podawac witamine K niemowlęciu?

Polecane posty

hej, moja dziecko przed wyjsciem ze szpitala otrzymala zastrzyk z witamina K. tylko mnie dziwi czemu dalej ja musze podawac skoro witamine dostala w szpitalu? mama mowi ze kiedys sie nie podawalo

ale teraz jest zalecana. po wielu lat badan experci stwierdzili ze kazde malenstwo do 3 miesiaca powinno miec podawaną witamine K nawet jezeli miało robiona szczepionke w szpitalu. Ja zaczełam podawać najpierw K a pozniej przeszlam na bobik dk, ponieważ bardziej sie oplaciło razem niz pojedynczo podawac. poza tym te kapsulki sa bardzo wygodne do podawania.

Gość spytaj tam gdzie
ja nie podawalam wogole i w szpitalu tez sie nie zgodzilam na podanie.nie w kazdym kraju sie ja podaje i uwazam to za przekret

Też bobik podaje, ale zdecydowal o nim pediatra, bo ja mialam dylemat jakie witaminy wybrac. ale ja uważam ze nie jest to żaden przekręt, te witaminy sa bardzo ważne dla dziecka. mam nadzieje ze Twoje dziecko bedzie zdrowe, obys nie załowała pozniej ze z nich zrezygnowalas.

Gość świeża mama
jak karmisz piersią to podajesz od 8 doby wit K i D do 3 miesiąca zycia jak karmisz modyfikowanym to nie muszisz podawać K wystarczy samo D ja daje K+D-Vitum

tylko d3 nalezy podawac wedlug najnowszych zalecen do 18 roku życia, choć mowia aby podawac jeszcze dluzej

jak bylam z dzieckiem u pediatry pytac o bobik to Pani doktor mi wyjaśnila ze obecnie należy podawac witamine d3 do 18 roku życia