Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZaraaaaaMaraaaaaaaaaaa

Imie na bierzmownie?

Polecane posty

Pomocy :( Nie wjem jakie imie mam wziąsc na bierzomowanie :( Myslę nad Octawia Mangana Olika Lilikana Miranda Cate Micheala Ktore jest najlepsze? Pomocy!

Gość zuuummm
Jesica :P

Gość grigorij saakaszwili
Mongoł.

Gość a są takie święte?
a są takie święte?

Gość oj tak tak
a nie mozna normalnie?? np twoje drugie imię przecież i tak go nigdy nie będziesz używać

UUUUP JNad Jessica myślalam, nad Marica też, ale takie wiejskie mi się wydaja :/ Najbradizje podoba mi się Magnana, a Wam?

Mam na imię Vanesa, to nie może być Vanesa Euzebia, lepiej Vanesa Mangana

Gość HELGA !
te wez

A Wajlet? Jak myślicie?

Gość Żadne mi się nie podoba.
A już imię Cate bez komentarza.

Gość Andżela najlepiej
:P:P:P:P albo Manga zamiast Mangana. A może Mangan???

no wiesniaro z pługa, mowie ze chce normalen imie, ze jak pojde na studia to nsie nie beda smeli ze mnie

Andżele bierze moja kumpela :(

Ale wiesniaki sie tu wypowiadaja ak ozę jeszcze helena albo marysia co? nie badzcie tacy złośliwi!!!

Up ludzie pomocy, mam coraz mniej czasu :( Mangane brać?

Gość grigorij saakaszwili
Najlepiej jak weźmiesz BOGDAN.

A Celatte albo Florence?

Gość wez Bonifacja
nikt jej nie bedzie w szkole przezywal.... :)

A mogę wziąć Bogdana?

Gość 93473459490
Hahahaha, wątpie zeby ksiadz zaakceptował któreś z tych imion. Nie wydziwiaj i weź normalne, a przede wszystkim patrz na to czego to Patron. Z tych co napisałaś może być spolszczona Oktawia czy Katarzyna.

Gość dskfsn vdsk
Dobra ja doradze, chociaż sama nie poszłam do bierzomowania (rok temu). Ale gdybym szła to wzięłabym sobie Lilith :) /mi sie podoba/

Gość milkakilka
Octawia Olika Lilikana Cate Micheala nie podobaja mi sie. Najladniejsze Mangana. Ew. Miranda

imie sw po to sie wybiera bo ma wpływ na nasze zycie i jest ochrona ten patron ochrania nas przed nieszczesciami Jezus dał Kościołowi Sakrament Bierzmowania, by przemienić każdego ochrzczonego w dzielnego żołnierza. Każdy powinien być wyraźnie świadomy swej roli walczącego w wielkim wojsku Kościoła. Zycie żołnierza jest życiem wyrzeczenia się, dyscypliny, ofiary i walki. Czy takie przekonanie mają Bierzmowani naszych czasów?. PAN poucza ks. Ottavio (13 XI 1978): Każdy ochrzczony jest włączony do Ciała Mistycznego Chrystusa i nabywa łaskę, która go czyni synem Bożym, ze wszystkimi przymiotami przynależnymi do tego wielkiego daru Bożego dla każdego ochrzczonego. Każdy zaś Bierzmowany zostaje żołnierzem i nabywa wraz z oznaką choć niewidzialną, ale wieczną prawo i obowiązek brania udziału we wszystkich czynnościach wojska, do którego należy, a główną wśród nich jest zwalczać wspólnego nieprzyjaciela... Prócz tego głównego skutku, Bierzmowanie daje siedem świętych darów, które jeszcze bardziej wcielają w Ciało Mistyczne... W dzisiejszym Kościele nie rozumieją już tego, choć są to rzeczy tak proste. Z drugiej (strony zaś jest rzeczą ważną, że wielu kapłanów nie zna dziś ani natury, ani celowości tego Sakramentu; tak ważnego i stanowiącego tak wielki etap w życiu dzieci Bożych... .(więc) jak mogą oni wytłumaczyć dzieciom ten Sakrament, ustanowiony przeze Mnie, aby każdy człowiek, Przychodzący na ten świat, stanął przy Mnie, by zwalczać ciemne moce piekielne?

Bierzmowanie jest Sakramentem, który wyświęca chrześcijanina na żołnierza walczącego przeciw wrogim siłom zła i odciska na duszy niezatarty charakter odróżniający żołnierza Chrystusowego od wszystkich innych osób. Jest to dar drogocenny, wzbogacający ludzką naturę w siłę i moc, co daje mu możność obrony własnej i Kościoła, który stoi na straży Boskiego Odkupienia. Oprócz praw Sakrament ten nakłada także obowiązki, które trzeba dobrze znać, bo nie zachowa się tego o czym się nie wie i czego się nie zna. Z tego więc widać wielką odpowiedzialność kapłanów i wszystkich przygotowujących do Bierzmowania, by przystępujący do tego Sakramentu dobrze zrozumieli, że jedynym celem jest otrzymanie od Boga siły potrzebnej do zwyciężenia wroga, a walka ta trwać ma przez całe ziemskie życie każdego. Kapłani, którzy nie dbają o dobre przygotowanie dusz do Bierzmowania i o to, by one były w stanie łaski, grzeszą ciężko wobec Boga i okazują, że nie posiadają łaski kapłańskiego ojcostwa. Co więc myśleć o tych kapłanach, którzy młodzież posyłają do Sakramentu Bierzmowania bez uprzedniej spowiedzi, jakby to było rzeczą małej wagi? Duszpasterskie zrozumienie pod tym względem tak się umniejszyło, że wreszcie zupełnie zgasło. Przystępujący do Bierzmowania powinni wiedzieć, że działają tu Osoby całej Trójcy Świętej, Bóg Ojciec przez Stworzenie, Syn przez Odkupienie i Duch Święty przez Uświęcenie zstępując w tym Sakramencie na duszę każdego. Powiedziałem, że w Mym Nowym Kościele trzeba będzie reintegrować Sakrament w jego naturze, trzeba będzie przywrócić mu to, co zabrano mu dziś z jego nadprzyrodzonej zawartości. Trzeba mu przywrócić jego światło, bo Sakrament ten jest zrozumiały tylko wtedy, kiedy umieści się go w tym olbrzymim konflikcie, zawsze trwającym, między potęgami światła i ciemności.

Merkaba przecież to tylko moja głupia prowokacja :D Gimbaza skończyła lekcje hehe

Gość może takie?
Natalia Dorota Prakseda Magdalena Wiktoria Katarzyna Maria albo Wioletta