Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla za kilka msc

Co ja poradze ze mi sie podoba imie Amelka?

Polecane posty

I to nie dlatego ze jest modne. Poprostu kiedys jak bylam mała zaimponowala mi dziewczyna o taki imieniu i bardzo dobrze mi sie kojarzyło. Zawsze tak chcialam nazwac córke-i raczej bedzie córka z usg ale nie wiem czy polowa spoleczenstwa nie bedzie uwazała mojego dziecka za patologie(a z mezem jestesmy normalną pracujacą wykształconą kochajacą sie rodziną).-do tego wszystkiego u znajomych nie ma ani jednej Amelki!(a niby taki wysyp)Doradźcie mi czy słuchac głosu ze środka i robic po swojemu czy nazwac córke inaczej.

Gość jak tobie się podoba
to co się przejmujesz opinią innych. nie ma takiego imienia, żeby się wszystkim podobało.

Gość leniuchowa
wiesz, ze Amelia to choroba? Poogladaj dzieci cierpiące na to to ci od tyłka odwilgnie ;0

Gość kafeMoniiiii
Amelia (łac. amelia, z gr. = "bez" + , = "kończyna, kończyny") wada wrodzona polegająca na całkowitym braku kończyny lub kończyn. Może stanowić część zespołu wad wrodzonych lub występować jako wada izolowana, w części przypadków będąca wynikiem działania szkodliwych czynników (teratogenów) na rozwijający się zarodek lub płód. http://pl.wikipedia.org/wiki/Amelia_(medycyna)

Gość rób po swojemu i tyle
co byś nie zrobiła to zawsze komuś sie nie spodoba i zawsze gdzieś będzie wysyp:) osobiście znam 2Amelki.Ja mam Agatkę i Filipa i mam gdzieś czy jest wysyp czy nie.A porównywanie imienia do patologii to jest dopiero patologia...co ma piernik do wiatraka?

Gość CZARAMARA
Lepsze imię niż Monika, bo to dla dziwek zarezerwowane

Gość mi to imię się kojarzy z melą
krową lub glutem z nosa, a Tobie z fajną dziewczynką. Ja tak dziecka bym nie nazwała, ale ja to nie Ty, więc nie wiem, nad czym tu dumać.

Nie obchodzi mnie ze to choroba- rózne imiona w różnych językach coś znaczą. Podoba mi sie z sentymentu i tyle.

a monia w niemieckim oznacza ammoniak :D

Gość trtr
No i co że się podoba? A z innych względów odpada. Szukaj dalej. Poza tym co to za motywacja, że ktoś z takim imieniem zaimponował?? Dziecku też tak wyjaśnisz powód nadania imienia?

A o monice to sie akurat swieta prawda. Nie znam ani jednej normalnej a z znam z 6. A amelka- cóż że sie rymuje a melka. A andzelika w majtki sika A baśka obrabia fiuta staśka A kamilka do debilka - do kazdego cos sie rymuje. Bez przesady.

Gość sSamiii
najpiękniejsze są klasyczne imiona, tzw. biblijne. Można zauważyć pewną zasadę, że wykształceni ludzie, z lepszych warstw społecznych właśnie takie imiona wybierają dla swoich dzieci. Natomiast tzw. patologia, leczy kompleksy dziwnymi, często angielsko-brzmiącymi imionami.

trtr "No i co że się podoba? A z innych względów odpada. Szukaj dalej." Z jakich względów dla ciebie odpada? Chętnie poznam opinie.I np. jak ty bys nazwala dziecko.

Nic nie poradzisz ;) Daj dziecku na imię tak jak uważasz. Opiniami się nie przejmuj. Faktem jest jednak, ze " znaczenie " ma troche do bani.

Gość AMMONIAK
:D

Gość sSamiii
" Nie obchodzi mnie ze to choroba- rózne imiona w różnych językach coś znaczą. Podoba mi sie z sentymentu i tyle." x Autorko, po polsku amelia to ta choroba. Każdy lekarz Ci to potwierdzi.

"najpiękniejsze są klasyczne imiona, tzw. biblijne. Można zauważyć pewną zasadę, że wykształceni ludzie, z lepszych warstw społecznych właśnie takie imiona wybierają dla swoich dzieci. Natomiast tzw. patologia, leczy kompleksy dziwnymi, często angielsko-brzmiącymi imionami." Napisalam że oboje mamy wyższe wyszksztalcenie, pracujemy i nieczego nam nie brakuje. Gdzie ta patologia? Amelia to nie jest hollywodzkie imie albo z innego anglojęzycznego kraju tylko GERMANSKIE.

Gość sSamiii
Jeśli twoja córka postanowi kiedyś studiować medycynę... to podziękuje mamusi za takie imię :D.

Gość Malalalarka
to bardzo ładne imię ;D ale ludzie nie wiedzą że Amelia to ekstremalnie rzadka genetyczna choroba, gdzie dziecko rodzi się bez kończyn, cierpi na nią m.in. Nick Vujicic

"najpiękniejsze są klasyczne imiona..."-co komu się podoba

Gość Malalalarka
najpiękniejsze są klasyczne imiona, tzw. biblijne. Można zauważyć pewną zasadę, że wykształceni ludzie, z lepszych warstw społecznych właśnie takie imiona wybierają dla swoich dzieci. Natomiast tzw. patologia, leczy kompleksy dziwnymi, często angielsko-brzmiącymi imionami. No akurat Amelia to nie jest udziwnione imię, a stare, często nadawane w Polsce na przestrzeni wielu dekad. i czemu ludzie mieliby mieć Cię za patologię? imię naprawdę jest piękne. jeśli nie przeszkadza Ci że oznacza chorobę (co jest zupełnie ok) to nadaj tak dziecku i olej co ludzie mówią ;)

Gość jajkakakkk
wy durne kroooowy w ciazy ona nie moze patrzec na zdjecia chorych dzieci bo jej moze sie takie urodzic (przesad mojej babci)

Gość MalaMi33345
Położną też lepiej, żeby nie została. Niektóre ciężarne mogłyby stwierdzić, że źle to wróży.

Gość MalaMi33345
Położna o imieniu Amelia..

Gość sdffKasia
Olej sobie, ale dziecku niejedna osoba w życiu uświadomi, co znaczy to imię. Ja bym się nie chciała tak nazywać. Z drugiej strony liczy się przecież, czego Ty chcesz, prawda?

Gość sdffKasia
z innego forum: x "ja też mam na imię Amelia ale mi to nie przeszkadza tylko w szkole mówią na mnie choroba" x Hahaha! :D przerąbane

Gość SamurajKafeterii
To je Amelinium! Tego nie pomalujesz!

Gość tak szczerze, to mi
tez sie kojarzy z wielka, zielona mela na chodniku, brrr nawet jak to pisze to mi niedobrze ale akurat jezeli Tobie sie bardzo podoba, to nie patrz na komentarze

Gość do uja
Ja tam bym słuchała głosu serca czy czegoś tam i dała bym tak na imie. Myślę że jak dasz inne gdzieś w środku będziesz żałować. Mój syn też ma nietypowe, niemieckie imię, z tym że żadko spotykane... Żadne inne imię jakoś nam się nie podobało. A swoją drogą Amelka ładnie brzmi.. jakoś grzecznie i spokojnie.

Gość janina44/
ja bym sie nie przejmowała ,tutaj sie nasmiewaja z wszystkich imion JULIA,Kuba ,bo czesto spotykane inne bo nie polskie ........ja nie popieram takich imion ktore moga skrzywdzic dziecko ,a Amelia to fajne imie